FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Kvindelig hygiejne tjekliste: (10 intimpleje tips enhver kvinde skal kende)

Opretholdelse af intimhygiejne er lige så vigtig som at holde krop og sind sund & glad. Så hvis du gerne vil lære, hvordan du har god hygiejne dernede, skal du følge disse 10 simple og nemme tips til at inkorporere intimpleje i din daglige rutine.

1. Skift hygiejnebind hver sjette time

Dette er den mest fundamentale regel, når det kommer til hygiejne hos kvinder. Hvis du har en normal menstruationsblødning, skal du skifte dit bind hver sjette time. Den samme regel gælder for dem, der har en let blødning. Hvis du oplever kraftige menstruationsblødninger, anbefales det, du skifter bind hver 3-4 time.

Dem der bruger tampon, skal udskifte den hver sjette time og rengøre området ved hvert toiletbesøg. Hvis det er svært for dig at skifte dine tamponer eller bind, kan du bruge en menstruationskop og få ren, nem og lækagefri beskyttelse i op til 12 timer! Det vil hjælpe dig med at undgå udslæt på huden og dårlig lugt, samt beskytte dig mod infektioner, der kommer af, at du ikke skifter bind og tamponer i tide.

2. Oprethold pH balancen

Vaginaen ved naturligt, hvordan den opretholder en god hygiejne dernede, og derfor kan den holde sig selv beskyttet mod svampe og bakterielle infektioner ved at opretholde en specifik pH balance. Ideelt set er en normal pH balance i vaginaen på 3,8-4,5. Dog kan skrappe sæber og kemikalie-fyldte renseprodukter forstyrre pH balancen og invitere infektioner. Udskift din sæbe med en mild intimsæbe for at opretholde din vaginas naturlige pH balance.

3. Rengør vaginaen efter samleje

Du er nødt til at gøre det til en vane at rengør intimområdet hver gang, du har haft samleje. Det vil beskytte dig mod uønskede urinvejsinfektioner, der kan skyldes kropsvæsker og partikler fra intimprodukter. Brug en mild rens og vand til at rense din vagina og hold den beskyttet mod bakterier samt svampeinfektioner.

4. Fjern kønshår regelmæssigt

Hold din kønsbehåring kort og din vagina ren. Undgå at bruge en skraber, da det øger risikoen for at skære dig. Et sår kan invitere bakterielle infektioner, og du vil for alt i verden gerne undgå en infektion på vulva. Du kan overveje at trimme dine kønshår, hvis du ikke har lyst til at barbere det helt væk.

5. Tør dig altid forfra og bagud

Enhver hygiejne rutine for kvinder er ikke komplet uden dette meget vigtige tip til intim pleje. Ved toiletbesøg skal du altid huske at tørre dig forfra og bagud. Lav ikke den fejl at tørre dig bagfra og forud, for det kan transportere alle de skadelige bakterier fra dit anus til din vagina. Så hvis du gerne vil undgå en vaginal infektion, der kræver antibiotika, bliver du nødt til at få styr på din tørre-teknik.

6. Undgå douching

Douching er et absolut no-go, når det kommer til kvinders intime pleje. Det er fordi, douching involverer brug af kemikalier, der kan forstyrre din vaginas pH balance, og det øger risikoen for vaginale infektioner. Stol trygt på din vaginas selvrensende mekanisme i stedet for at bruge et redskab, der kan risikere at skubbe alle menstruations resterne og bakterier ind i skeden, når du skyller giftige sekreter ud.

7. Praktisér sikker sex

Ubeskyttet sex øger risikoen for seksuelt overførte sygdomme og vaginale infektioner drastisk, så sørg for, at du bruger beskyttelse hver gang, du har sex.

8. Eat Clean

Du er måske ikke klar over dette, men mad- og drikkevaner har en betydning for kvinders intime hygiejne. Friturestegt mad, junk, kaffe og sodavand kan måske give dig øjeblikkelig glæde, men din krop lider under processen. Ved at spise frisk og sund mad, kan du få din udflåd og sved til at dufte naturligt samt balancere din pH balance.

9. Hold dig hydreret

Din daglige dosis kaffe og drink med brus kan forstyrre din vaginas bakterielle balance, så sørg for at drikke en masse vand for at hjælpe din krop med at udrense toksiner med lethed. Hold dig hydreret for at holde din vagina ren og sund!

10. Ignorer ikke tegnene på en vaginal infektion

Sidst men ikke mindst kommer det vigtigste tip på denne kvindelig hygiejne tjekliste: ignorer ikke eventuelle tegn på en vaginal infektion som fx ildelugtende udflåd, smerter ved samleje, kløe, en brændende fornemmelse eller lugtende undertøj. Tal med en læge med det samme, da det kan være tegn på en underliggende sygdom.

Følg denne kvindelig hygiejne tjekliste for at sikre en sund vagina og overordnet velvære!

Anbefalede Produkter

Del med