Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

5 fakta om ringorm (og myter)

5 fakta om ringorm (og myter)

man-scratching-arm-having-itching-redness

Ringorm er en slags svampeinfektion, der kommer af en specifik form for svampe, der trives på det døde væv fra dit hår, hud og negle. Det er en smitsom hudinfektion, så du kan blive ramt alle steder i form af rød, kløende og skællende områder eller vabler. Der er adskillige hudinfektioner, der ligner ringorm, så du kan blive nødt til at besøge din læge, hvis du vil være sikker.

I mellemtiden kan vi punktere 5 almindelige myter om ringorm:

 1. Myte:Ringorm kommer fra en orm.

  Fakta:det er ikke sandt. Denne hudlidelse har fået sit navn på grund af udseendet og ikke fordi den er forårsaget af en orm, der formerer sig under huden. Ringorm er en svampe hudinfektion, der er forårsaget af dermatofytter, der er skyld i røde og skorpede områder på huden. Ringen forekommer, når huden i midten begynder at hele op, og svampen begynder at sprede sig udad.

 2. Myte:Ringorm kan kun smitte gennem direkte kropskontakt.

  Fakta:hvis dette var sandt, ville ringorm være meget lettere at behandle. Denne svamp kan også ramme dyrehår, og da kæledyr fælder dagligt, kan den også inficere miljøet omkring dem. Udluftningsrør øger også risikoen for denne svampeinfektion. Derudover er der en 50 % risiko for at få ringorm gennem kontakt med en inficeret person eller dyr, fordi den er smitsom.

 3. Myte: Et cirkulært område af hårtab på dit kæledyr indikerer, at den har ringorm

  Fakta:det er ikke altid sandt. Ringorm er en almindelig infektion, der kan blive fejldiagnosticeret, fordi en masse andre ting kan få dit kæledyr til at klø. Allergier, en bakteriel infektion, lopper og mider kan få dit kæledyr til at tabe sin pels og dermed have hårløse områder. Derfor er det vigtigt at besøge din dyrlæge. Kæledyr, der er ramt af ringorm, viser ikke altid symptomer på en svampeinfektion, men de kan stadig være bærere af ringorm og give det videre til andre mennesker og dyr.

 4. Myte:Ringorm forsvinder af sig selv

  Fakta:dette er heller ikke sandt. Ringorm er en svampeinfektion på huden, så du bliver nødt til at starte behandling efter du er blevet diagnosticeret af en dermatolog. Hvis du ikke starter behandling i tide, kan det forværres til et stadie, hvor det begynder at påvirke andre områder af din krop. Ringorm kan også være skyld i hårtab og blive et permanent problem, hvis det ikke bliver behandlet i tide.

 5. Myte: Ringorm kommer ikke igen

  Fakta:det er ikke sandt. Ringorm er en svampe hudinfektion, og det er ret almindeligt, så det kan sagtens vende tilbage. Uanset om ringormen har inficeret din hud, dine negle eller din hovedbund, er der store chancer for, at den vender tilbage mere end en gang i dit liv.

Sidste ting at huske på

Svampene, der er skyld i ringorm, er alle steder omkring dig. Dog er der flere ting, du kan gøre, for at reducere risikoen for at blive ramt. For at undgå ringorm, kan du: Keep your skin clean and dry

 • Skift dit undertøj og dine sokker mindst en gang om dagen
 • Del ikke dit tøj og dine håndklæder med andre
 • Hold dit sportsudstyr rent
 • Vask dine hænder med sæbe på offentlige steder
 • Brug altid klipklappere i offentlige bade

Andre interessante artikler