Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

5 fødevarer, du skal spise og undgå for hurtigere bedring af hæmorider

Drik en masse vand og spis flere fibre er det, de fleste personer vil fortælle dig, når du lider af hæmorider, men ingen fortæller dig hvilke fødevarer, du bør spise og undgå, mens du er under behandling. For at hjælpe dig med at finde den rette hæmoride-diæt, har vi her samlet 5 specifikke fødevarer, du kan tilføje til din daglige diæt sammen med 5 fødevarer, du skal undgå for en hurtigere bedring.

5 fødevarer du skal spise:

 1. Bælgfrugter

  Bælgfrugter er en af de bedste hjemmebehandlinger for hæmorider. Disse spiselige frø inkluderer kikærter, sojabønner, ærter, linser, bønner og jordnødder. De er fyldt med både opløselige og uopløselige fibre, og disse bælgfrugter arbejder ved at opbygge din afføring, så du ikke skal presse så meget på badeværelset. Det vil afhjælpe de smertefulde symptomer og hjælpe dig med at undgå yderligere udbrud.

 2. Frugter

  Du skal inkluderer frugter i din hæmoride kost, da de er rige på fibre, næringsstoffer, vitaminer og mineraler og kan hjælpe med at sætte gang i tarmsystemet. Du kan tilføje æbler, bær, vindruer, svesker, papaya, appelsiner, bananer, pærer og rosiner, da de alle er fyldt med fibre og gavnlige mod hæmorider.

 3. Fuldkorn

  Fuldkorn er endnu en meget gavnlig fødevare mod hæmorider. Så sørg for, at din hæmoride diæt inkorporerer brune ris, fuldkornspasta, havregrød og kornprodukter. Da de er rige på fibre, vil fuldkorn blødgøre din afføring og lindre ømheden og ubehaget betydeligt.

 4. Bladgrøntsager

  Grønne bladgrøntsager er spækket med næringsstoffer og antioxidanter, der booster fordøjelsen. Grønne grøntsager som broccoli, blomkål, asparges, kål, tomater, gulerødder og rosenkål styrker fordøjelsessystemer og er yderst gavnlige for personer, der er i behandling for hæmorider.

 5. Bønner

  Bønner er rige på fibre og bør derfor blive tilføjet til din kost for en hurtigere bedring. Du kan indtage kidney bønner, sorte bønner, hvide bønner, lima bønner og sortøjede bønner med dine normale måltider.

5 fødevarer at undgå:

 1. Mælkeprodukter

  Mælkeprodukter forværrer ikke hæmorider, men hvis du bruger skummetmælk, kan det måske forårsage forstoppelse grundet det lave fedtindhold. Så undgå mælkeprodukter som fx mælk, ost og andre produkter, der er lave på fibre.

 2. Forarbejdede fødevarer

  Størstedelen af travle arbejdende professionelle har hverken tiden eller lysten til at lave sund mad derhjemme. Derfor er de ofte afhængige af forarbejdet mad eller mad på dåse til hurtige måltider. Hvis dit køkken er fuldt af færdigretter, eller hvis din aftensmad altid står på pizza og sodavand, så vil det kun føre til flere udbrud og ofte gøre din situation værre.

 3. Koffein

  Dette er måske dårlige nyheder for dem, der er afhængige af kaffe, men koffeinen i din kaffe kan gøre dig dehydreret og påvirke din mave negativt. Så hvis du har til vane at drikke tre til fire kopper kaffe om dagen, kan du skifte din kop kaffe ud med grøn te, der hjælper på din fordøjelse.

 4. Bagværk

  Alt bagværk er lavet af sukker og raffineret mel, hvilket begge er svære at fordøje og kan gøre dig forstoppet. Så hvis du udelader bagværk fuldkommen fra din hæmoride diæt, vil det være rigtig godt for dit fordøjelsessystem.

 5. Forarbejdet kød

  Forarbejdelsen af kød involverer brugen af konserveringsmidler, og de er ikke gode for dit fordøjelsessystem. Så undgå forarbejdet kød og byt det ud med frisk, magert kød i stedet.

Oversigt

Hæmorider kommer af, at blodkarrene i dit anale område hæver op og bliver betændte. Undgå disse 5 fødevarer for at afholde dine hæmorider fra at blive værre og fortsæt med at få en masse fibre for hurtigere bedring.

Hold dig hydreret, mens du fortsat holder dig til din hæmoride diæt, og din afføring vil blive blødere. Ideelt set skal du drikke 8-10 glas vand om dagen for at gøre det meget lettere for dig at komme af med din afføring.

Andre interessante artikler