Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

5 bedste essentielle olier til behandling af skæl

Aargh, skæl! Hvis din hovedbund er tør, flaget og kløende, kender du godt til kampen. Skæl kan også resultere i sebum og danne små olierede klumper. Denne overskydende olie og døde hud kan medføre inflammation og rødme i hovedbunden, hvilket får de fleste til at ty til kommercielle løsninger for hurtig lindring. De fleste produkter er ofte potente men ikke særlig effektive, når det kommer til at fjerne skæl. Så hvis du vil have en naturlig og effektiv løsning, der ikke fjerner den naturlige glød og sundhed fra dit hår, er her 5 nærende essentielle olier til behandling af skæl.

 1. Argan

  Argan olie er en rig kilde til linolsyre, antioxidanter, omega-6 fedtsyrer samt Vitamin A, C og E, og den er god til at fjerne skæl. Det kan hjælpe med at reducere inflammationen i din hovedbund, der er skyld i kløe, flager og skæl. Du kan bruge denne versatile olie med din sædvanlige hårolie, som en maske, som en hårspray, men også som en hovedbundsbehandling!

 2. Tea Tree

  Tea tree er også en af de bedste essentielle olier til at behandle skæl, fordi den både er svampedræbende og antibakteriel. Den kan altså effektivt bekæmpe de indtrængende fremmedlegemer, der angriber din hovedbund. Tea Tree olie hjælper også med at rense hårfolliklerne og nærer dine hårrødder. Tilføj bare 4-5 dråber Tea Tree olie til 2-3 te-skeer af bærende olie som fx Castor olie eller olivenolie. Massér din hovedbund og dit hår med blandingen, og lad det sidde natten over, før du vasker dit hår. Følg denne procedure 2 til 3 gange om ugen, indtil du ser en bedring, og reducer gradvist påførelsen til 1 gang om ugen.

 3. Rosmarin

  Rosmarin olie er verdenskendt grundet dens regenererende egenskaber, så den er yderst anbefalelsesværdig til behandling af kløende hovedbund og skæl. Det er også en fantastisk anti-inflammatorisk olie, der gør den til en ideel løsning på at slippe af med de svampe og bakterier, der er skyld i forekomsten af skæl.

 4. Fenugreek

  Fenugreek er er almindeligt anvendt hjemme lægemiddel, når det kommer til at behandle hårproblemer. Det indeholder både folinsyre, protein, nikotinsyre samt Vitamin A, K og C, så Fenugreek er en potent og effektiv essentiel olie til behandling af skæl, kløe og tør hovedbund. Det kan udøve mirakler i dit hår, når det kombineres med kokosolie.

 5. Manuka

  Manuka olie har antibakterielle egenskaber, der hjælper med at begrænse bakterievækst, så hvis du har skæl, er Manuka en af de mest effektive essentielle olier til behandling. Massér et par dråber Manuka olie ind i din hovedbund om aftenen for at nære en tør og kløende hovedbunden natten over.

Oversigt

Du kan nyde fordelene ved disse 5 essentielle olier til sundere hår på flere forskellige måder. Du kan bruge dem i kombination med andre olier, i dine hårmasker, eller med andre topiske midler. En lille mængde kan give dig store fordele, og regelmæssigt brug vil give dig de bedste resultater. Så prøve at bruge en blanding af disse essentielle olier for at få en effektiv skæl-behandling, der er sikker og naturlig!

Andre interessante artikler