Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

5 overraskende årsager til dårlig ånde

Det påvirker omkring 1 ud af 4 af os, og dårlig ånde er utrolig almindeligt og er ikke nødvendigvis kun grundet dårlig mundhygiejne. Så hvis du børster dine tænder regelmæssigt og stadig ikke kan finde ud af årsagerne til din dårlige ånde, kan du finde hjælp her! Her er 5 overraskende årsager & grunde til dårlig ånde at holde udkig efter, så du kan finde grunden til dårlig ånde selv efter tandbørstning.

1. Rygning

Både rygning og tyggetobak kan efterlade hårdnakkede kemikalier i munden, der kan være utrolig svære at komme af med ved tandbørstning alene. Som resultat, kan langvarig rygning føre til stinkende tobak-lugtende ånde. Langvarig rygning kan også føre til helbredsproblemer, der hænger sammen med dårlig ånde som fx tandkødssygdomme.

2. Fødevarer

Den største årsag til dårlig lugt fra vores mund er den mad, vi spiser. Det er dog kun nogle fødevarer, der virkelig kan efterlade en stank, og disse er fx hvidløg, ost, fisk og krydderier. Hvis der sidder mad mellem dine tænder, kan det også føre til dårlig ånde, og det får bakterier og plak til at ophobe sig, hvilket kan forårsage til ubehagelig lugt.

3. Allergier

Vidste du, at nogle allergier kan føre til dårlig ånde? En sinus forstoppelse grundet allergi, kan det føre til, at du kun trækker vejret gennem munden. Det kan give dig tør mund, eller xerostomia, hvor munden ikke producerer nok spyt, og du får derfor dårlig ånde. Bestem medicin mod allergi kan også give tør mund.

4. Graviditet

En af de mest overraskende årsager til dårlig ånde kan være symptomer i forbindelse med graviditet. Selvom graviditet i sig selv ikke giver dårlig ånde kan ting som kvalme, morgenkvalme, hormonelle forandringer, mærkelig cravings og dehydrering medføre en rigtig dårlig lugt fra din mund.

5. Bøjler og tandproteser

Hvis du nogensinde har haft bøjle eller tandproteser, ved du, hvor let det er for mad at sidde fast i dem. Maden kan føre til bakterievækst, hvilket kan få din ånde til at lugte, indtil du får det fjernet. Hvis dine tandproteser ikke passer ordentligt, kan det medføre sår eller infektioner, der kan give dårlig ånde.

Oversigt

Hvis du spekulerer over, hvordan du kan kurere dårlig ånde, er det første step at tackle disse overraskende årsager. Du kan fx stoppe med at ryge, undgå ildelugtende mad og sørge for, at du renser dine tænder og din mund dagligt. Selvom der er nogle årsager, du ikke helt kan undgå, som fx graviditet, kan du stadig arbejde hen imod at opretholde god mundhygiejne. Nogle af de bedste kure mod dårlig ånde hænger sammen med at passe godt på din munds helbred - en ren mund er en, der dufter godt!

For at gøre dette, skal du sørge for at børste dine tænder to gange og dagen og bruge tandtråd ved behov. Hvis du vil tage din rengøringsrutine til det næste level, kan du prøve et produkt med aktivt kul, da denne magiske ingrediens virker ved at binde de toksiner og urenheder, der er skyld i dårlig ånde, og derefter vaske dem væk. Den bedste metode til at gøre dette er ved at børste med et aktivt kul pulver eller ved at bruge en aktivt kul tandpasta. Bare husk at finde en, der er naturlig, nem at bruge og har en forfriskende mint-duft!

Anbefalede Produkter

Del med