FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Udslæt

7 typer mad mod psoriasis

I denne artikel vil vi gennemgå 7 typer mad du enten skal undgå, eller spise mere af, for at lindre dine psoriasis symptomer. Tilføj dette til din nuværende behandling, og se underværker! Læs mere her

Folk, som lider af psoriasis, ved, at specifik kost og ingredienser kan få deres psoriasis til at gå i udbrud. Desværre er der ikke meget gennemsigtighed, når det kommer til, hvilke typer mad man skal undgå. Derfor har vi lavet en artikel, med de 7 mest velkendte typer mad, som har indflydelse på din psoriasis. Læs mere her

1. Gluten

Forbindelsen mellem psoriasis og det, at være gluten intolerant, er endnu ikke fuldt forstået af forskere, men nogen undersøgelser viser, at folk, som er overfølsom overfor glutenprodukter, har en øget risiko for at få psoriasis. For disse mennesker anbefales en gluten-fri kost, hvilket kan give store forbedringer i psoriasis symptomerne. For alle andre, er der ikke et konkret studie, som viser, at gluten påvirker din psoriasis. Dog mister du ikke meget, ved at droppe gluten i et stykke tid, og se hvad der sker.

2. Mælkeprodukter

Psoriasis skyldes primært inflammation i huden, så det giver god mening, at en anti-inflammatorisk diæt kunne hjælpe på symptomerne. En kostgruppe, som ofte associeres med øget inflammation, er mælkeprodukter med højt fedtindhold. Forsøg at skære ned på fedtindholdet ved bl.a. at drikke skummet mælk, og skære ned på fede oste og lignende. Selvom det måske ikke har direkte effekt på din psoriasis, gør du din krop en tjeneste – ikke mindst dit hjerte, hvilket kan gøre godt, i og med at studier viser, at mennesker med psoriasis har større risiko for hjertekar sygdomme.

3. Fed, rødt kød

Som mælkeprodukter, kan fed, rødt kød give inflammationer. Nogle mennesker oplever svære bivirkninger efter indtagelse af fed, rød kød, såsom roast beef og engelsk bøf. Ydermere kan en kost bestående af fed, rød kød, fremprovokere hjertekarsygdomme. Hold den sunde linje, og gør noget godt for din krop og din psoriasis.

4. Fisk og omega-3 fedtsyrer

Undersøgelser har gang på gang vist, hvor vigtige omega-3 fedtsyrer er for kroppens velbefindende. Dette gør sig ligeledes gældende med hensyn til psoriasis, da disse fedtsyrer hjælper med at reducere inflammation. Derudover anbefaler sundhedsstyrelsen, at man spiser fed fisk såsom tun, makrel, laks og sild mindst 2 gange om ugen, for at forebygger hjertekarsygdomme. Og i og med, at folk med psoriasis har større risiko for at få hjertesygdomme, giver det god mening at fokusere på fisk, som er rige på omega-3 fedtsyrer i din daglige kost.

5. Mad, som er rig på anti-oxidanter

En person med psoriasis, kan med fordel spise mad, som er rig på antioxidanter. Ikke nok med at disse lindrer inflammation, så forebygger de ligeledes hjerteproblemer og kræft. Gode måder at få rigeligt med antioxidanter på er igennem frugt, grøntsager, nødder og fuldkorn. Ikke nok med, at disse typer mad, som er rig på antioxidanter, kan lindre inflammation, så er de ligeledes en vigtig faktor når det kommer til din krops generelle sundhed, herunder forebyggeles af hjertesygdomme og kræft.

6. Alkohol

Mange mennesker, som lider af psoriasis, ved, at alkohol er en stor synder, som kan gøre deres symptomer meget værre. Teorien er, at alkohol dehydrerer din krop, hvilket kan gøre din hud tør, hvilket essentielt gør symptomerne på psoriasis langt værre. Skær derfor lidt ned på alkohollen, og lev sundere og gør din psoriasis en tjeneste

7. Vitamin A og D

Frugter og grøntsager, som giver A vitamin, giver en sundere hud. Gode kilder til vitamin A er bl.a. gulerødder, mango, tomater og vandmelon. Vitamin D, kendt som solskinsvitaminet, da kroppen producerer dette vitamin igennem eksponering mod solen, er hjælpsom mod at bedre symptomerne på psoriasis.

Andre interessante artikler