FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Er din tandpasta skyld i dårlig ånde? (Forhåbentlig ikke!)

Dårlig ånde er aldrig en god oplevelse, specielt ikke hvis du får det lige i hovedet! Det estimeres, at 25 % af os lider af dårlig ånde, så det er et ret almindeligt og stort problem for mange. Så hvad kan dårlig ånde, selv efter tandbørstning, skyldes? Der er en række almindelige årsager til dårlig ånde som fx stærkt lugtende mad, dårlig mundhygiejne og sundhedstilstande, men vidste du, at dine tandpasta også kan spille en rolle? Hvis du gerne vil vide, hvordan dit valg af tandpasta kan være skyld i lugten og lære, hvordan du kan slippe af med dårlig ånde for evigt, skal du læse videre her!

Hvordan kan din tandpasta være skyld i dårlig ånde?

Daglig tandbørstning med tandpasta anses for at være det vigtigste for god mundhygiejne, men vidste du, at nogle tandpasta, specielt de blegende, kan være en af årsagerne til din dårlige

 1. Udtørrende ingredienser

  En stor årsag til dårlig ånde er tør mund, hvor du ikke producerer nok spyt til at bekæmpe de stinkende bakterier. Mange billige blegende tandpastaer er udviklet til kun at blege tænderne og tager sig ikke af andre aspekter af god mundhygiejne. Som resultat kan de udtørre tungen, hvilket giver bakterierne god plads til at formere sig. Nogle indeholder endda alkohol, hvilket er kendt for at være dehydrerende.

 2. Irriterende rensemidler

  Hvis din tandpasta indeholder skrappe rensemidler som fx sodium lauryl sulfat (SLS), kan det være skyld i problemer med din ånde. SLS bliver ofte tilføjet i billige blegende tandpastaer for at gøre dem mere skummende, men det kan også lede til irritation, specielt hvis du har en sensitiv mund. Denne irritation kan give sår, som kan lugte dårligt, hvis de ikke bliver behandlet.

 3. Irriterende pesticider

  Grunden til, vi altid anbefaler naturlige produkter, når de skal i kontakt med huden, er for at undgå de risici, der følger med brugen af stærke kemiske ingredienser. Nogle blegende tandpastaer indeholder en ingrediens kaldet triclosan, der rent faktisk anses for at være et insekticid. Præcis som ved rensemidler, kan det irritere munden og medføre flere problemer, end det løser.

 4. Ubehageligt sand

  Det lyder måske mærkeligt, og du kan sikkert ikke forestille dig, at tandpasta indeholder sand, men læs altid ingredienslisten, for nogle gør rent faktisk! Nogle tandpastaer, specielt de blegende, indeholder en ingrediens kaldet silica. Det er hovedingrediensen i sand, så det kan få din mund til at føles tør, hvilket kan føre til dårlig lugt. Nogle indeholder også glimmerskær, som kan have den samme effekt.

Mundhygiejne til at forhindre dårlig ånde

Så nu ved du, hvad du skal undgå med din tandpasta, og hvordan det kan føre til dårlig ånde. Nu er det tid til at finde en effektiv behandling i form af en simpel mundhygiejne rutine.

 1. Brug en naturlig tandpasta

  Vælg en tandpasta, der er baseret på naturlige ingredienser i stedet for kemikalier for at undgå, at det udtørrer munden og forårsager dårlige lugte. Tjek altid ingredienslisten og undgå alkohol, rensemidler, pesticider og silica. Gå i stedet efter naturligt rensende ingredienser som fx antibakteriel tea tree olie for at dræbe stinkende bakterier eller forfriskende pebermynteolie for at få en behagelig duft af mint.

  Hvis du gerne vil have en blegende tandpasta, skal du kigge efter ingredienser som organisk kokosolie, natron og aktivt kul. Hvis du vil have den bedste tandpasta mod dårlig ånde, vil en topkvalitets Aktiv Kul Tandpasta med disse ingredienser være løsningen! Sørg bare for, at du bruger din nye tandbørste to gange om dagen, morgen og aften, for at opnå de bedste resultater.

  Bedste naturlige tandpasta ingredienser til at forhindre dårlig ånde

  Pebermynteolie
  Tea Tree Olie
  Organisk Kokosolie
  Natron
  Aktivt Kull
 2. Brug en tungeskraber

  Din tunge er et hotspot for bakterievækst, så efter tandbørstning er det vigtigt, at du bruger en tungeskraber til at rengøre din tunge. Tandbørstning alene vil ikke nødvendigvis tackle din tunge, så en skraber kan virkelig hjælpe dig med at slippe af med resterende bakterier, der kan forårsage dårlig ånde. De fleste tandbørster har nu indbygget tungeskraber på bagsiden, eller du kan købe en separat.

 3. Brug en antibakteriel & alkoholfri mundvask

  Det næste skridt efter tandbørstning og tungeskraber er at fjerne de sidste bakterier, mad eller snavs, du måske har overset. Sørg for at vælge en mundvask, der er alkoholfri, da det kan udtørre din mund og føre til dårlig ånde. Det er også bedst, hvis du vælger en, der bliver præsenteret som værende antibakteriel, da bakterier er hovedårsagen til en stinkende mund og er ansvarlige for alle former for dårlig ånde.

 4. Børst dine tænder med Aktivt Kul

  Hvis du undrer dig over, hvordan du kan slippe af med dårlig ånde permanent, så er en af de bedste løsninger at børste dine tænder med aktivt kul på regelmæssig basis. Aktivt kul er fantastisk til mundhygiejne, da det er super absorberende. Det binder sig til toksiner, lugte og urenheder i munden, der herefter bliver vasket ud. Aktivt Kul pulver er også godt til at blege dine tænder, da det kan fjerne pletter og misfarvninger. Hvis du bruger pulveret ved siden af en bambus tandbørste med kulbørster, er det den bedste metode til at opnå de optimale resultater.

Oversigt

Du bør nu vide, hvordan du kan stoppe dårlig ånde fra munden, og hvordan dit valg af tandpasta rent faktisk kan være årsag til lugtende ånde! For at undgå lugten, skal du følge vores simple rutine, og du kan være på rette vej mod skinnende, rene og friske tænder på ingen tid!

Anbefalede Produkter

Del med