Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

5 effektive metoder til at lindre dine menstruationskramper (naturlige løsninger)

Menstruationskramper varierer normalt fra mild smerte og ubehag til ulidelig & invaliderende smerte, og de kan vare i alt fra 1 til 3 dage. Hvis de giver dig en følelse af, at super ninjaer laver kickboxing i den nedre del af din mave, og du ikke ved, hvordan du kan lindre menstruationskramper, kan du prøve disse 5 tips til at lindre din smerte!

Yoga pose

1. Dyrk Yoga

Motion er den sidste ting, en kvinde har lyst til at lave, når hun får irriterende kramper. Mens anstrengende træning måske ikke hjælper med at fjerne smerten, kan forsigtige bevægelser og udstrækning hjælpe med at reducere varigheden og styrken af menstruationskramperne sikkert og naturligt. Når du dyrker yoga, kan du prøve at lave poseringer, der forsigtigt stimulerer og strækker dine mavemuskler som fx Børnestilling, Katten, Kobraen og knæ-til-bryst stillingen.

abdomen massage

2. Massage med essentielle olier

En mild massage på maven med en blanding af beroligende olier som fx mandelolie, kryddernellike, salvie, lavendel eller kanel med en base af kokosolie, vil give dig mærkbar lindring fra smertefulde menstruationskramper. Bare sørg for, at du bruger den rette mængde essentielle olier og glem ikke at fortynde dem i en duftfri creme eller bærende olie for at undgå irritation af huden eller andre komplikationer.

cup of herbal tea with a spoon of herbs

3. Undgå kaffe og drik urtete

Mange af os kan ikke fungere uden dagens første kop kaffe om morgenen. Så hvis du simpelthen ikke kan klare dig uden, kan du begrænse dit indtag til én kop om dagen. Det er fordi, koffein bremser blodomløbet og igangsætter smertefulde menstruationskramper. Udskift din kaffe med en beroligende urtete som fx myntete, ingefærte, lemon te eller kamillete, og hvis du har brug for et skud sukker, kan du spise hindbær eller jordbær og komme igennem din menstruation med lethed!

sliced ginger and cinnamon stick

4. Tilføj kanel og ingefær til din kost

Bestemte urter og krydderier indeholder specifikke stoffer, der måske kan hjælpe med at beskytte din krop mod pludselige udsving i inflammation. De virker ved at begrænse genereringen af prostaglandiner - kemiske stoffer, der er ansvarlige for muskelsammentrækninger. Ved at indtage ingefær og kanel, kan du forhindre produktionen af disse pro-inflammatoriske kemikalier og dermed hjælpe med at reducere menstruationssmerter.

bowl of epsom salt with a towel

5. Bad med Epsom Salt

Varme er den bedste kur mod menstruationskramper, så tag et afslappende, varmt bad. Tilføj Epsom salt til vandet, da det indeholder magnesium og har anti-inflammatoriske egenskaber. Dem der har brug for ekstra hjælp til at komme igennem dagen, kan bruge en varmepude til at holde sig varm og behagelig.

Kan det hjælpe mod menstruationskramper at skifte til en menstruationskop?

I din søgen efter metoder til at lindre menstruationskramper, er der stor chance for, at du har læst, at menstruationskopper påstår, at de kan lindre menstruationssmerter. Men er det virkelig sandt?

Selvom der ikke er nogle beviser for, at de kan forhindre eller mindske intensiteten på smerterne, kan det ikke skade at prøve en menstruationskop! Når du allerede har svært ved at håndtere smerten, har du bestemt ikke lyst til også at døje med irriterende problemer som at skifte tampon eller bekymre dig om lækage. Du burde uden tvivl prøve denne omkostningseffektive og miljøvenlige løsning, der kan bruges i op til 12 timer uden bekymring. Bare sørg for, at du vælger den rette størrelse kop og brug den rigtigt for at undgå ubehag.

Anbefalede Produkter

Del med