Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Sådan vælger du den rette glidecreme til at undgå en urinvejsinfektion

En urinvejsinfektion skyldes bakterier, der kommer ind i blæren gennem urinrøret, og den mest almindelig årsag er seksuelt samleje. Da mere end 50 % af alle kvinder oplever at blive ramt af en urinvejsinfektion i deres liv, er det et stort problem, mange af os vil opleve. Det er derfor vigtigt, at du bliver oplyst. Selvom samleje er den største årsag til urinvejsinfektioner, betyder det ikke, at du skal stoppe med at have samleje. Kan glidecreme være skyld i urinvejsinfektioner? Her er nogle gode tips til, hvordan du vælger den rette glidecreme til at undgå en urinvejsinfektion og holde dig sund!

1. Brug altid glidecreme

Selvom det er et personligt valg, om et par har lyst til at bruge glidecreme, er det en god idé at bruge en eller anden form for glidecreme, hvis du er bekymret for, eller er tilbøjelig til, at få en urinvejsinfektion. Friktion under samleje kan til tider irritere urinrøret og få bakterier til at komme ind, hvilket kan føre til en infektion. Ved at bruge en personlig glidecreme under samleje, kan det hjælpe med at reducere friktion og reducere din risiko for at få en urinvejsinfektion.

2. Vælg en vandbaseret glidecreme

Når du køber din glidecreme, skal du altid gå efter en, der er vandbaseret i stedet for oliebaseret. Vandbaserede glidecremer bliver normalt anbefalet, fordi de oliebaserede har ry for at ødelægge kondomer, og de vandbaserede er også bedst for kroppen, hvis du gerne vil undgå at få en urinvejsinfektion. De er normalt også duft- og alkoholfri, så de er mindre tilbøjelige til at irritere området, hvilket også kan gøre dig mere modtagelig for en uønsket infektion.

3. Tjek ingredienserne

Et andet tip, når du vælger din glidecreme, er at læse den fulde ingrediensliste først. Nogle ingredienser, der kan findes i populære glidecremer, kan øge din risiko for infektioner. Det er fordi, de virker som en kilde for bakterievækst, så bakterierne formerer sig i stedet for at forsvinde. Derudover kan de også skade din naturligt beskyttende vaginale biom. Så for at undgå en urinvejsinfektion, skal du vælge en glidecreme, der ikke indeholder glycerin, honning, sukker, xylitol eller andre former for sødemiddel som en ingrediens.

4. Brug en glidecreme med en lavere pH

Dine pH niveauer er meget vigtige, når det kommer til din vaginas sundhed og velvære. Din vagina har en meget specifik og delikat pH på 3,8-4,5, hvilket gør den lettere sur på pH skalaen. Derfor skal du vælge en glidecreme, der samarbejder med din pH balance, ellers kan det få bakterier til at sprede sig. Når du vælger din glidecreme, skal du gå efter en med en sur- eller lavere pH værdi. Du skal også generelt gå efter en, der er så naturlig som muligt for at undgå bivirkninger.

Oversigt

En urinvejsinfektion kan være smertefuld og ubehagelig, så det er vigtigt, at du gør, hvad ud kan, for at undgå situationen til at begynde med. Da seksuelt samleje er den mest almindelige årsag til urinvejsinfektioner, skal du passe på og forebygge under og efter sex for at reducere din risiko for at få en bakteriel infektion. Hvis du følger disse 4 nemme steps ved køb af din næste glidecreme, er du godt på vej mod at have sikker og sund sex, som du kan nyde uden at bekymre dig om at få en urinvejsinfektion!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med