FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Alt hvad du bør vide om: Smøremidler og graviditet sex

Der er mange myter og rygter om glidecremer samt andre smøremidler og deres effekt på evnen til at undfange eller selve graviditeten. Men hvad er sandt og hvad er myter. Få et klart overblik over hvad du skal være opmærksom på, omkring glidecremer og graviditet.

Glidecreme og graviditet

Glidecreme og graviditet

I takt med flere og flere mennesker har opdaget glæden samt fordelene ved at bruge smøremidler under seksuel aktivitet, bliver flere spørgsmål rejst omkring; hvor vidt brugen af smøremidler kan påvirke dig under forskellige livsfaser og sundhedsmæssige tilstande. Hos ShytoBuy besvarer vi alle spørgsmål du måtte have, herunder om det kan påvirke din undfangelsesevne, er det sikkert for gravide kvinder at benytte smøremidler, hvilke ingredienser skal de holde øje med, og om der er nogen fordel ved at bruge glidecreme, samtidig med at være gravid og seksuelt aktiv.

Kan brug af glidecreme påvirke undfangelsen?

Forskning har vist, at under brug af vaginale smøremidler kan det påvirke, den sæd manden levere mens glidecreme er påført, samtidigt kan det midlertidigt forstyrre livmoderslimhinden. Skedens egne sure sekreter dræber sæd, men den cervikale slim, som bliver produceret lige før ægløsning beskytter sæden. Kunstige smøremidler forhindre sæden i at nå den cervikale slim hurtigt, så de dør i det sure miljø i vagina, før det når ind i livmoderen. Der findes særlige glidecremer på markedet, specielt udviklet til folk der forsøger at undfange. Enhver kunstig smøremiddel, uanset om købte eller fundet i hjemmet (såsom æggehvider eller mineralolie), præsenterer et potentielt problem. Det bedste smøremiddel til brug, når undfangelsen er dit mål; er forspil. Tag dig din tid på at stimulere din partner, eller bed din partner, om at være mere rørende, krammende og kyssende. Mange kvinder siger, at de har brug for 15 til 20 minutter af stimulation til at komme i stemning. Hvis du stadig har en minimal mængde slim trods alle forsøg på forspil, så prøv at benytte varmt vand som smøremiddel. Vand er ikke skadeligt for sæd, og vil ikke påvirke sædens evne til at nå livmoderhalsen.

Kan glidecreme benyttes under graviditet

Kan glidecreme benyttes under graviditet

Du kan sagtens benytte diverse glidecremer under din graviditet. Din livmoderhals er tæt lukket, så der er ingen fare for smøremidlet nå din baby. Du kan opleve, at du ikke engang behøver smøremiddel, mens du er gravid, fordi den ekstra udflåd, der bliver produceret under graviditet, typisk holder dig temmelig fugtig. Enhver kvinde er forskellig, så hvis du ikke oplever denne naturlige fugtighed, kan glidecreme tages i brug, her vil vandbaserede glidecremer så som den fra ky jelly generelt være at foretrække. Eftersom oliebaserede smøremidler kan beskadige kondomer og herved øge risikoen for sexsygdomme.

Hvilken form for glidecreme er bedst til brug under graviditet?

Vandbaserede glidecremer ville være anbefalet. Fordelene ved disse er at de er jævne og glatte ved påførelse, og der er kun en lille risiko for irritation eller infektion. Ulemperne ved vandbaserede produkter er, at de kan blive absorberet i huden og slimhinderne, hvilket betyder de skal påføres mere regelmæssigt, under seksuel aktivitet.

Hvilke glidecremes typer bør du undgå under graviditeten?

Du skal undgå alle produkter, som indeholder glycerin, parabener eller duftstoffer, disse kan nemlig være irriterende for huden. Dette gælder også med vandbaserede smøremidler. Undgå absolut alle former for smøremidler, med nogen former for tilsætningsstoffer, som designet til at give øget nydelse. Da disse kan være stærkere end først ventet, og endda give ubehagelige effekter på dit vaginale væv. Undgå også eventuelle aromatiseret smøremidler, især hvis de indeholder sukker, fordi de kan bidrage til risikoen for at udvikle en gær infektion. Selvom silikone- og oliebaserede smøremidler, ikke er specifikt off-limit, kan de ændre pH balancen i din vagina og øge risikoen for infektion.

Anbefalede Produkter

Del med