Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvad er strækmærker og hvordan fjerner man dem?

Hudtilstanden Strækmærker opstår som resultat af en hurtig udvidelse af huden. Strækmærker forekommer i forbindelse med vægtforøgelse, graviditet eller hurtig vækst i teenageårene. Ar opstår som følge af et brud på huden. Heldigvis findes der i dag en række metoder og produkter til at fjerne strækmærker og ar. Læs med her

Hvad er strækmærker og hvorfor får man dem?

Strækmærker er skader på underhuden, der oftest ses i form af ujævne rosa eller blålige striber op huden. De opstår efter en relativ hurtig udvidelse af huden – eksempelvis i forbindelse med kraftig vægtforøgelse, hurtig vækst eller stort vægttab. Dette skyldes, at de elastiske fibre i huden overstrækkes og dermed mister deres elasticitet. Huden er kun elastisk til en hvis grad og kan ikke følge med for hurtige forandringer. Tilstanden kan være særdeles frustrerende – især hvis man lige har gennemgået en stor og krævende transformation, eksempelvis et stort vægttab. Her kan det være til stor gene at skulle døje med eftervirkninger i form af mærker på kroppen. Heldigvis er der rig mulighed for at fjerne strækmærker helt eller delvist, så man ikke behøver at have denne gene i sin hverdag. På denne side kan du læse om gode råd og produkter, som effektivt kan reducere og fjerne dine strækmærker.

Strækmærker og Cellulite

Cellulite (appelsinhud) og strækmærker bliver ofte nævnt i sammenhæng og udsat for forveksling. De to fænomener har ikke noget med hinanden at gøre og er to vidt forskellige ting. Cellulite er en ophobning af fedt under huden, der i takt med at bindevævet bliver strammere gør, at buler opstår på hudens overflade, der kan minde om skallen på en appelsin. Dette opstår oftest på baller og lår, i mens strækmærker kan opstå de fleste steder på kroppen.

Hvordan kan man fjerne strækmærker?

Der er flere forskellige metoder til at fjerne strækmærker helt eller delvist. Hvor nemme de er at fjerne afhænger af hudens tilstand og sværhedsgraden af strækmærkerne. Af den grund er succesen af forskellige behandlinger individuel og det er ikke en garanti, at den samme behandling er lige så effektiv på dig som på din kollega. Det er særdeles vigtigt at have en tålmodig indstilling og prøve sig frem indtil man finder det produkt, der har den bedste effekt på netop dig.

Følgende kan du se de muligheder, der anvendes til effektiv behandling af strækmærker og ar:

1. Microdermabrasion
1. Microdermabrasion

Dette er en særlig effektiv peeling, der kombinerer eksfoliering af huden med dannelsen af en vakuum funktion, som tydeligt reducerer fordybninger og uregelmæssigheder i hudens overflade. Der anvendes en særlig diamantoverflade til slibning af huden, som gennem få behandlinger kan give huden et sundere og mere ensartet look. På saloner kan denne type behandlinger dog let koste op til 5.000 kr. i alt for det antal sessioner, der skal til for at få et godt og vedvarende resultat. Af den grund tilbyder ShytoBuy Silk’n ReVit™ microdermabrasion hjemmebehandling. Dette apparat sælges til en god pris sammenlignet med behandlingen på klinikker og er anerkendt af dermatologer verden over. Desuden har du ved køb af dette apparat ingen begrænsninger i antallet af behandlinger og kan fortsætte indtil dit ar eller dine strækmærker er helt forsvundet.

2. Motion
2. Motion

Motion er en af de mest effektive metoder til at fjerne ar og strækmærker. Dette skyldes, at fysisk bevægelse sætter gang i blodcirkulationen og toner musklerne, hvilker skaber en opstrammende effekt på hudens overflade, der kan reducere og endda fjerne uønskede ar og strækmærker. Det er underordet, hvilket type af motion der af tale om, da det vigtige element er, at pulsen blot kommer op og sætter gang i blodcirkulationen. Resultatet ved denne metode er dog langsigtet, så det er mest ideelt at implementere motion i sine daglige rutiner – eksempelvis løbe eller cykle på arbejde eller melde sig ind i et træningscenter og forsøge at fastholde en stabil mængde af motion i hverdagen. Grundet de lange udsigter til resultater med denne metode foretrækker mange personer at kombinere den med enten cremer eller microdermabrasion

3. Ar og Strækmærker Creme
3. Ar og Strækmærker Creme

Det er udviklet særlige cremer til behandling, som indeholder naturligt opstrammende ingredienser, der kan være et yderst effektivt supplement i kampen mod mærker på hudens overflade. Lotus blomst virker eksempelvis regenererende, mens den lukker porer og forfiner hudens struktur. Derudover findes ingredienser som ginseng og arnica, der virker tonende og opstrammende på huden, så du let kan få hjælp til at få en mere jævn og ensartet overflade på huden, samt fjerne og reducere strækmærker. Dette type af cremer giver det bedste resultat ved anvendes to gange om dagen – morgen og aften. Nedenfor kan du læse om de cremer vi tilbyder hos ShytoBuy.

skin2

Til behandling af strækmærker anbefales Skinception ™ intensiv , der indeholder enzymer og naturlige ingredienser klinisk bevist til at kunne fjerne og reducere ujævnheder og mærker som følge af stræk på hudens overflade. Dette produkt har opnået stor popularitet verden over og var i 2015 blandt finalisterne til BEAUTY AWARDS. Produktet virker ved at stimulere produktet af kollagen, samt stramme og hydrere huden.

skin1

Hvis du skal behandle ar anbefales Skinception Dermefface fx7™ , som er en anerkendt creme til forebyggelse og reducering af alle typer af ar. Den er anerkendt for sin fantastiske virkning blandt mange populære personer i skønhedsbranchen – blandt andet America’s Next Top Model All-Stars vinder, Lisa D’Amato. Virkningen er hurtig og reducerer synligt dine ar på mindre end fire uger. Cremen kan anvendes hvor som helst på kroppen inklusiv ansigtet. Ved brug af en række af aktive ingredienser arbejder cremen sammen med kroppens naturlige regenereringsproces og skaber en unik helende og eksfolierende effekt, der også øger den naturlige produktion af kollagen dybt i huden.

Strækmærker og Graviditet

En af de mest almindelige årsager til strækmærker hos kvinder er graviditet. Når man bliver gravid vokser maven ofte hurtigere og mere end hudfibrene kan strække sig. Dette skaber mærker på maven på grund af for stor stræk. Der opstår samtidig strækmærker på brysterne og eventuelt lår og arme, hvis man i forbindelse med graviditeten tager på i vægt. Mærkerne kan være svære at forebygge i forbindelse med graviditet, men det bedste der kan gøres er at undgå vægtforøgelse i graviditetsperioden udover barnets naturlige vægt. Dette vil resultere i, at huden ikke strækkes mere end højest nødvendigt. Et andet godt råd er, at bruge en god og nærende kropscreme i graviditetsperioden, hvilken kan forbedre hudens elasticitet og dermed skabe bedre forudsætninger for at kunne strække huden uden at udvikle mærker på huden. Slanke kvinder med en god form kan på trods af ovenstående sagtens være i risikogruppen for at få strækmærker. Oftest udvikles de dog hos overvægtige kvinder. Det positive ved strækmærkerne hos gravide er, at de ofte bliver meget blege når man har født og dette virker som en trøst for mange kvinder, da synligheden bliver mindre og strækmærkerne bliver mere diskrete.

Strækmærker i Puberteten

En anden hovedårsag til strækmærker er hurtig vækst i kroppen. For mange unge i teenagealderen kan huden ikke følge med væksten i kroppens tempo og mærker på hudens overflade opstår deraf. Den primære årsag til strækmærker er ændringer i hudens elastiske fibre, og netop disse ændringer opstår typisk i puberteten. Det er oftest kvinder som rammes, men mænd er også i risikogruppen. Det kan påvirke den enkelte person meget – særligt i teenageårene, hvor ens selvtillid er ekstra udsat og ens selvopfattelse er særlig påvirket af omgivelserne og hormoner. De personer der anser deres strækmærker som en særlig gene og som en stor del af ubehag i hverdagen har derfor en stor lyst til at søge behandlingsmuligheder, som kan reducere og fjerne mærker som følge af stræk helt eller delvist. Udbuddet af strækmærker behandling er stort og på denne side kan du let og simpelt finde en behandling, som kan hjælpe dig til at fjerne dine strækmærker og opnå det perfekte udseende af din krop du er på jagt efter.

Strækmærker ved vægttab

Det er en myte, at strækmærker kun forekommer ved vægtforøgelse og hurtig vækst. I mange tilfælde opstår disse mærker også i forbindelse med vægttab, selvom man egentlig skulle forvente, at dette ville løsne spændingen i huden og give den direkte modsatte effekt og skabe en mere glat og pæn hud. Strækmærkerne opstår midlertidig ikke direkte som følge af vægttabet, men i stedet som følge af den løse og overskydende hud, som hænger i sin egen vægt og dermed skaber revner (strækmærker) i overfladen på den resterende hud. Typen af mærker er deraf den samme som ved vægtforøgelse, graviditet og hurtig vækst og derfor kan samme behandlingsmuligheder anbefales.

Er ar og strækmærker farlige?

Ar og strækmærker er på ingen måder farlige. For mange er det blot en kosmetisk gene i hverdagen, der kan have stor indflydelse på ens selvtillid og udstråling, samt intime samvær. Problemet bliver særlig stort for personer, der allerede har oplevet en gennemgående forandring såsom stort vægttab. Mange vælger på grund af de skønhedsmæssige aspekter, at behandle ar og strækmærker. Ar kan i nogle tilfælde være årsag til kløe og irritation på kroppen og behandles for dette, men det skal understreges, at de på ingen måder kan være farlige for kroppen.

Find hjælpen i dag

Hos ShytoBuy har vi mere end 10 års erfaring med at finde de bedste produkter til behandling af diverse kropslige udfordringer. Har du nogle spørgsmål omkring vores produkter, levering eller service er du altid meget velkommen til at kontakte os på enten telefon, e-mail eller livechat, hvor vi står til rådighed alle hverdage fra 10-18. Vi ser frem til at høre fra dig og hjælpe med at fjerne dine ar og strækmærker på en effektiv og sikker måde.

Andre interessante artikler