FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvad er akne og hvordan behandles bumser?

Bumser (også kendt som acne eller uren hud) er en lidelse som forekommer hos de fleste mænd og kvinder på et eller andet tidspunkt i livet. Acne og uren hud er normalt forårsaget af hormonelle ubalance i kroppen og forårsager en baktieriedannelse, som giver bumser under huden. Her kan du finde et stort udvalg af klinisk testet behandlingsmuligheder, så du kan få bugt med din urene hud.

Hvad er bumser?

Denne hudstand er små hudinfektioner eller betændelsestilstande i huden. Ofte skyldes denne hudinfektion en bakterieinficering i talgkirtlen, som således får området til at svulme op og forårsage en rødme og betændelsestilstand. Denne bakteriedannelse kan forårsages af både interne og eksterne faktorer og kan opstå uden på huden såvel som under huden. Dvs. bumser under huden er ikke helt unormalt.

De mest almindelige områder på kroppen at danne bumser er på ryggen, brystet, skuldre, hovedbund, hals og ansigt. Nogle mennesker kan også opleve bumser andre steder på kroppen. En infektion kan opstå i talgkirtlen, som findes i alle hudområder på kroppen, undtagen hånd –og fodflader. Der er dog en større fremkost af talgkirtler i ansigt og hovedbund, hvorfor netop disse områder er særligt udsatte overfor bumser. Folk der lider af rigtig mange bumser kan ofte diagnosticeres med acne.

Hvad er acne?

Acne er en hudsygdom, hvor man får flere bumser end gennemsnittet. Det er en af de mest i almindelige hudsygdomme, som rammer rigtig mange teenagere. Selvom den primært ses hos unge, kan acne også opstå hos voksne; og oftere hos kvinder end hos mænd. Man kan få det de fleste steder på kroppen, men mest almindeligt er det i ansigtet, på brystet og på ryggen. Folk der har acne i ansigtet, er ofte meget plaget af sygdommen – ikke kun fordi det er smertefuldt af have mange bumser, men fordi det kan hæmme ens sociale liv pga. flovhed. Der er ikke en bestemt type af mennesker, der har større risiko for at udvikle acne og dermed mange bumser end andre, da det hverken kan forbindes med usund mad eller forkert livsstil. Desværre er det arveligt, så hvis nogen i din familie har eller har haft det, er du i risikozonen for at få det. Selvom det ikke kan forbindes til usund mad, så er der alligevel bestemte fødevarer der tyder på at have en gavnende effekt for at reducere mængden af bumser.

Hvorfor får vi bumser?

Adskillige årsager kan være knyttet til dannelsen af bumser. Herunder lukkede, irriterede eller overbelastede hårsække og talgkirtler. Overbelastede talgkirtler udskiller for meget sebum – som er en olieagtig klæbelig substans. Sebum kan blandt andet overproduceres ved nogle former for fed mad og sukkerholdig væske. Ligeledes har observationer vist, at mejeriprodukter og højt glukoserig indeks af fødevarer kan knyttes til dannelsen af bumser og acne dannelse. Forskere fra New York University har rapporteret, at mennesker der spiser fødevarer med et højt glukose indeks og mejeriprodukter, er mere tilbøjelige til at få udbrud af bumser. Irriterede hårsække og talgkirtler kan også forårsages af nogle typer af cremer, stylingprodukter eller make-up. Særligt hvis produkterne indeholder et højt indhold af parfume eller nogle former for kemikalier.

Ligeledes kan bumser også dannes hvis porerne er blokerede. Porer kan blokeres af udefrakommende snavs og bakterier, men også af døde hudceller som sætter sig fast sammen med den klæbelige sebum.

Poreblokering er mere tilbøjelig til at opstå i puberteten, da talgkirtlerne i denne livsperiode producerer mere sebum end ellers. Mennesker som har et naturligt højt hormonniveau, har en større risiko for at få bumser. Dette har de netop fordi, at et højt kønshormoner kan forbindes med en højt produktion af sebum, som øger sandsynligheden for at blokere porerne. Et højt hormonniveau i kroppen forbindes ofte med acne.

Hvorfor får jeg stadig bumser som voksen?

Speciallæge i hudsygdomme Peter Bjerring udtaler, at cirka 5 procent kvinder mellem 40-50 år til stadighed oplever udbrud af acne og bumser. For mænd i aldersgruppen ligger dette niveau på cirka 1 procent. En eller to bumser kan langt de fleste af os genkende – dette på trods af at teenageårene ligger langt tilbage i tiden. Dette skyldes, at hormoner har stor indflydelse på udviklingen af acne, hvilket er hovedårsagen til at udbruddene for langt de fleste personer er mest betydelige i teenageårene. De talgkirtler som sidder i huden producerer meget begrænsede mængder af talg medmindre de er påvirket af hormoner. Dette er ligeledes grunden til, at børn ikke får bumser før de træder ind i puberteten.

De mest almindelige grunde til at få bumser som voksen er følgende:

Menstruation - Nogle kvinder oplever mere eller mindre kraftige hormonudsving i forbindelse med deres menstruation. Dette kan medvirke til udbrud af bumser. Flere kvinder er gode erfaringer med p-piller til at reducere og kontrollere acne udbrud – særligt gennem teenageårene.

Graviditet - Kvinder oplever ligeledes kraftige hormonudsving i forbindelse med graviditeten, hvor kroppen gennemgår store forandringer. Denne proces kan også have stor indflydelse på din hud, hvor der kan opstå forandringer som pigmentfejl, men også udbrud af bumser og acne.

Medicin - Nogle typer af hormonforstyrrende medicin kan ændre hudens tilstand for både mænd og kvinder. Tilfældende er sjældne, men acne kan forekomme som en del af de bivirkninger der findes ved nogle typer af medicin.

Hormonforstyrrende kosttilskud - Mange fitness-entusiaster har sandsynligvis oplevet, at de som følge af en række af kosttilskud, herunder proteinpulver, har oplevet mere uren hud. Dette er fordi at formålet ved flere af disse kosttilskud er naturligt at øge hormonniveauet i kroppen for at stimulere øget muskelvækst, men en bivirkning ved dette er desværre også en større risiko for acne og bumser.

Det fremgår, at samtlige grunde medfører en form for stimulans af hormonniveauet i kroppen. Her findes også årsagen til, at voksen acne er mest udbredt blandt kvinder – de gennemgår flere hormonforstyrrende processer gennem livet.

Typer af bumser

Bumser er ikke bare bumser. Der findes forskellige typer af dem og nogle er hudorme, som senere hen kan udvikle sig til bumser, hvis der opstår infektion. Udover de almindelige typer, findes der også udbrud under huden, som kan skabe meget smerte og ubehag. Herunder kan du læse om de 4 forskellige typer af udbrud/hudorme:

Lukkede komedoner
Lukkede komedoner

Kan behandles ved at foretage eksfolering af overhuden med f.eks. et godt eksfolieringssystem og overfladiske peelinger, A-vitaminsyre cremer.
Se mere

Sorte hudorme
Sorte hudorme

Når komedonerne er åbne, kan de fremtræde sorte, som er forårsaget af pigmentaflejring som ikke kan vaskes væk.
Se mere

Betændte komedoner
Betændte komedoner

Når der er betændelse, kan det være en god ide at anvende det betændte område med et antibakterielt middel, som skal indtages oralt eller smøres på huden.
Se mere

Pustler
Pustler

Viser sig som en fremkomst af gule betændelses-knopper (pusfyldte knopper). Disse kan behandles med en god peelingscreme, som renser huden i dybden.
Se mere

Noduli
Noduli

Dybereliggende og mere alvorligere stadie af betændte pus i huden. Disse skal behandles oralt med antibakterielle tabletter eller et professionelt acne system.
Se mere

Cyster
Cyster

Større fordybninger i huden og typisk synlige på grund af de gule betændelses-knopper. Kan behandles med et professionelt acne system.
Se mere

Whiteheads – også kendt som lukkede komedoner. Disse viser sig som meget små, hvide knopper som ofte kan ses i T-zonen og på hagen. Disse små hvide hudorme er helt almindelige og udvikler sig normalt ikke til bumser.

Sorte hudorme – også kendt som åbne komedoner. Disse er synlige sorte prikker på hudens overflade. Nogle mennesker tror at det er snavs i porerne, netop fordi de er sorte, men dette er en fejl. Det er melaminen i huden der får talgpropperne til at være mørke. Disse udvikler sig ligeledes ikke til bumser.

Betændte komedoner – hvis de sorte hudorme ikke behandles / renses, kan der gå betændelse i det omliggende hudområde. Hvis poren bliver betændt kan det forårsage større og mere synlig bumser. Når komedonen er betændt vil den vise sig som synlig rød og gullig.

PustlerPustler – disse er udbrud fuld af pus. De viser sig på hudens overflade, med en rød base og pus på toppen. Pustler er dem som vi typisk vil kalde for bumser og som mange har svært ved at lade være med at pille i eller trykke, så snart de er blevet gule. Det er dog bedst at prøve at modstå at røre ved dem, da det i de fleste tilfælde kun gør ondt værre og tilmed kan give ar.

Noduli – når blokerede porer bliver mere irriteret og betændte kan der danne små smertefulde og hårde pus (knuder) i hudlaget. Disse knuder kan ikke kun være meget smertefulde, men de vil ofte også være meget synlige, da de bliver røde og betændte.

Cyster – disse opstår hos folk med meget svær acne. Det er store bumser under huden, som ikke kommer frem på overfladen, som almindelige bumser ville gøre. Cyster kan lække talg inde i huden, som så spreder sig og udvikler nye cyster. De kan være svære at komme af med og giver ofte mange smerter og ar.

Hvordan behandler man disse udbrud?

Produktionen af sebum kan holdes nede ved at spise en sund og varieret kost. Ligeledes anbefales det at rense huden morgen og aften, for effektivt at fjerne døde hudceller og snavs fra hudens overflade. Ved at fjerne de døde hudceller minimerer du risikoen for at blokere dine porer og hårsække og dermed udvikle bumser. Sørg for at holde tekstiler såsom håndklæder, sengetøj og tøj rent og friskt, så du ikke påfører dit ansigt yderligere bakterier og døde hudceller når du bruger det.

Hos ShytoBuy tilbyder vi udelukkende naturlige produkter, uden parfume eller skadelige kemikalier, så du skånsomt men effektivt, kan komme dine bumser til livs. Vores produkter er udvalgt i fællesskab med erfarne kosmetologer og succesmålinger.

Det foretrukne produkt blandt vores kunder er en anerkendte 3-trins kombinationsbehandling fra Clear Pores som består af en dybderens, et kosttilskud til sebumkontrol og en intensiv akne creme. Mange forbrugere har ved kontinuerlig behandling med denne metode formået at reducere acne udbrud fuldstændigt.

Clear Pores

Clear Pores er et anerkendt 3-trins system til behandling af let til moderat acne. Systemet består af 3 produkter der til sammen skaber de bedste forudsætninger for at bekæmpe kilden til acne – både eksternt og internt i kroppen.

1 Clear Pores Ansigtsrens går aktivt ind og renser huden. I denne proces trænger denne wash dybt ind i huden og fjerner acne-bakterierne, samt døde hudceller.

2 Clear Pores Kosttilskud bekæmper acne og bumser internt i kroppen ved anvendelse af ingredienser, som har vist en naturlig effekt til at reducere talg, samt skabe en effektivt forsvar mod hudinfektioner

3 Clear Pores Intensiv Acne Creme er den afsluttende denne håndkøbsbehandling, hvor acne bakterierne angribes direkte i porerne, hvor bumser ellers ville opstå. Dette forebygger dag-til-dag fremtidige udbrud af acne og urenheder i huden.

Kan man slippe af med acne ar?

Har du været hårdt ramt af acne eller bumser under huden, så sidder du måske tilbage med en masse ujævnheder og ar. Heldigvis findes der forskellige løsninger på dette problem. Du kan eventuelt tale med din læge eller en dermatolog omkring det og sammen finde frem til den rette løsning for dig. Nogle af de muligheder der er, for at fjerne ar efter bumser er laserbehandling, microdermabrasion og fraktioneret laserterapi. Den primære funktion af disse behandlinger er at fjerne det øverste hudlag, hvor du har døde hudceller og skadet hud og dermed bringe den nye og friske underhud op til overfladen. Et økonomisk alternativ til disse dyre behandlinger, er at anskaffe dig et mikro-dermabrasion apparat til hjemmebrug. Dette gør i bund og grund det samme som den behandling du får hos dermatologen.

Silk’n Revit Essential

Dette apparat til hjemmebehandling er et effektivt alternativ til dyre behandlinger ved klinikker. Teknologien indebærer en unik diamant-peeling microdermabrasionsteknologi som aktivt hår ind og skaber en jævn overflade og hjælper til at reducere ar efter acne og bumser. Der kan ses synlige resultater efter allerede kort tids brug og mange kunder på verdensplan har allerede anvendt denne metode til at slippe for ujævnheder i huden.

Spørg os

Her hos ShytoBuy har vi over 10 års erfaring indenfor løsninger på pinlige og ubehagelige lidelser som f.eks. bumser. Vi sørger altid for at holde os opdateret med de bedste produkter og nyeste teknologi, så vi kan tilbyde dig den mest effektive behandling af lige netop dit problem. Vi har et hjælpsomt kundeservice team, som sidder klar til at hjælpe dig med alle de spørgsmål du måtte have omkring f.eks. vores produkter, levering eller service. Gør noget ved din acne i dag og send os en e-mail, giv os et kald eller fang os på live chatten med dine spørgsmål. Ved du lige hvilket produkt du har brug for, så trykker du blot på ”tilføj til indkøbskurv” knappen på produktsiden. Bestilling over telefonen er også muligt. Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig med at komme af med de irriterende bumser én gang for alle.

Andre interessante artikler