Mandag - fredag | 09:00 til 17:00

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder kun på udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner*
Bestil før kl. 17.00, så afsendes pakken samme hverdag

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

De fire bedste vitaminer for at stimulere hårvækst

Find ud hvilke vitaminer som er de mest effektive for dig at indtage hvis du ønsker at stimulerer hårvækst. Disse vitaminer kan bevirke at du kan vokse dit hår hurtigere. Læs og lær om dem her hos ShytoBuy

Der er nogle ting du bør vide om de fire bedste vitaminer for hårvækst, som andre sundhedseksperter måske ikke nævner. Find ud af hvilke vitaminer som er specielt gode for at stimulerer hårvækst. Her hos ShytoBuy forhandler vi mange forskellige slags kosttilskud som fremmer hårvækst. Vi kan især anbefale Hair-Plus fra MaxMedix, som indeholder to af de fire vigtigste vitaminer for sundere hår.

1. Biotin – Det mest effektive vitamin

Biotin

En af de mest almindeligt undersøgte vitaminer til hårtab er Biotin. Biotin er endda tilføjet i shampoo til hår vækst. Det er et vitamin, der kan blive mangelfuld, hvis du tilføje et par rå æg til dine smoothies hver dag, da der er en biotin-dræber i rå æg, som dog bliver inaktiveret ved madlavning. Biotin og hår er tog vigtige komponenter, som de færreste ved går hånd i hånd. Sagen er den, at et typisk træk der går igen ved folk som oplever hårtab er, at de ofte er i underskud af dette vitamin. Biotin betydning for hår er derfor meget stor, og vigtigt at have i mente.

For eksempel dem, der tager epilepsi medicin almindeligvis har brug for hjælp med hårvækst. De, der har fået foretaget mave hæftning eller resektion af tyndtarmen og maven er tilbøjelige til at mangle biotin og lider normalvis af hårtab. Dette er en af de ting, lægerne ikke vil nævne, før du har modtaget vægttabs kirurgi. Det er derfor vigtigt, at tage vitaminer mod hårtab, hvoraf biotin for håret er mest vigtigt.

Interessant nok, så viste en undersøgelse på et universitet i Spanien, at børn, som havde taget medicin i forbindelse med epilepsi havde normale niveauer af zink, biotin og biotinidase men nogle af dem havde hårtab. Biotinidase er det enzym, der afgør, hvor godt biotin arbejder i kroppen. Selvom deres niveauer ikke beviser, at de var mangelfulde i biotin, startede deres hårvækst op igen med tilskud af 10 mg biotin og hårtabet stoppede. Den høje dosis af biotin var nok til at kickstarte hårvækst. Denne undersøgelse viser blot, at biotin er af stor betydning for håret, og at vitaminer til håret ikke blot er en skrøne, men en realitet.

Der er noget andet, du bør vide om dette vitamin for hårvækst. De fleste B-komplekser sjusker med biotin, så hvis dit B-kompleks eller multivitamin forsyner dig med noget mindre end 10% af de 300 mg behov, er der en god chance for, at dit hår udvikler og får problemer som et resultat af lav biotin. For optimal hårvækst, kan du spørge din læge til at foretage en biotin test på dig og tage et tilsvarende supplement - eller bare tage det alligevel ved hjælp af en ernæringseksperts råd.

Hos ShytoBuy har vi produktet TRX2 tabletter mod hårtab som indeholder netop Biotin og som effektivt går ind og stimulerer din hårvækst. Dit supplement indtages oralt blot 2 til 3 gange dagligt og du kan forvente at se synlige resultater efter 12 ugers indtag. Vi anbefaler dog at du indtager supplementet i minimum en 9-12 måneders periode, for at få optimale resultater og se biotins betydning for hår.

shydk-trx2-page-infograph
shydk-trx2-page-infograph
shydk-trx2-page-infograph

2. Folinsyre:

Folinsyre

Folinsyre er et af fire bedste vitaminer for hårtåb. Det kan være en rigtig god ide at tilføje af folinsyre til kosten for dem, der ønsker at opnå hårvækst eller bemærker deres hår er svagt, pga. den måde dette vitamin fungerer i kroppen. Folinsyre er vigtigt for celle omsætningen for både de røde blodlegemer såvel som andre proteiner i kroppen. En mangel af dette har en indflydelse på hvor hurtigt hår vokser, og hvor tykt det vokser. Hvis du har været på en vægttabs kost, eller hvis du ikke spiser lever eller bladgrøntsager, mørkegrønne grøntsager som spinat etc., er det nemt at ende op med en mangel og dermed hår problemer. Fjerkræ og svin samt korn indeholder også noget folinsyre. Når folk tager folinsyre kosttilskud for hårvækst, kan de tage op til 10 mg om dagen. Vitaminet er vandopløselig, så enhver overskydende stoffer skylles ud af kroppen.

3. B vitaminer for at balancere hårvækst Vitaminer:

 B vitaminer for at balancere hårvækst Vitaminer

Når du tager store mængder af hvilken som helst af de B-vitaminer, der hjælper hårvækst, er du nødt til at sikre, at resten af B-vitaminer er i balance. Ellers kan du oprette en anden B-vitaminmangel. Den mest logiske ting at gøre, er at få din læge / diætist til evaluere alle dine B-vitamins niveauer, og derefter supplere passende med alle B-vitaminer, og ikke udelukkende tage vitaminerne for hårvækst.

4. D-vitamin

D-vitamin

I de sidste fem år, har der været en eksplosion af forskningsundersøgelser på D vitamin. Denne oversete vitamin er forbundet til lige omkring hver sygdom og aktiverer gener for de omkring 1000 forskellige sygdomme, nogle af dem relateret til hårtab. Selvom hårtab er ikke karakteristisk for D-vitaminmangel, styrer vitaminet mineral balance i kroppen via D vitamin receptorer. Zink er et af de mineraler, der kontrolleres af D-vitamin, og en zink-mangel kan forårsage hårtab. Hårvækst returnerer når zink niveauerne er genoprettet. Desuden genskaber zink dit hårvækst i dem med hårtab, da det afbalancerer immunsystemceller CD4 + og CD8 +. I det næste årti, vil vi opdage mere om disse vitamin interaktioner, og hvordan det bidrager til hårvækst, da forskning og undersøgelser er i konstant og eksplosiv udvikling.

Når du ønsker hurtigere hårvækst, bør du overveje disse fire top vitaminer mod hårtab, men husk, at resten af de vitaminer og mineraler også er vigtige! Alle skal være afbalanceret hos dig for at løse udfordringen uden at skabe en anden. Det er derfor vigtigt at have vitaminer til håret i mente.

Andre interessante artikler