FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Den ultimative hudplejerutine til fedtet hud

Hvad skyldes fedtet hud?

Døjer du med fedtet hud? Personer med fedtet hud har overaktive talgkirtler, der producerer for meget olie. Fedtet hud kan dog også skyldes hormonelle ubalancer, genetik, stress, livsstil, kostvaner, klima, eller hvis du ikke bruger de rigtige hudplejeprodukter til fedtet hud.

Når din hud bliver dehydreret, begynder den at producerer overskydende olie, der resulterer i tilstoppede porer, der er tilbøjelige til at give bumser og udbrud. Ikke behagelige fremtidsudsigter! Heldigvis kan du undgå alle disse hudproblemer, hvis du følger den rette hudplejerutine for fedtet hud. For at gøre dit liv nemmere, har vi samlet en komplet morgen-, aften- og natte rutine til fedtet hud, så du kan fjerne alle dine problemer og forbedre din hud.

Morgen hudplejerutine til fedtet hud

Step 1: Rens

Rens din hud med et mildt rensemiddel, der er let, blødgørende og ikke fjerner alle de naturlige olier fra din hud. Hvis din hud er meget fedtet, kan du overveje at bruge en gel cleanser, der renser huden og stabiliserer mængden af hudfedt, mens den giver den optimale fugt.

Step 2: Eksfolier

Personer med fedtet hud skal inkludere en mild eksfoliering i deres hudplejerutine. Eksfoliering er essentielt mindst to gange om ugen. Du kan vælge et skrubbe middel, der indeholder hyaluronsyre, da det hjælpe med at forynge din teint og forbedrer hudens elasticitet, mens det fjerner døde hudceller og overskydende olie.

Step 3: Toning

Brug af en toner på fedtet hud gør den klar til fugt og gør huden i stand til at absorbere de aktive ingredienser for optimal fugt. En toner virker også ved at minimere fremtoningen af porerne og forbedrer hudens tekstur ved at holde overskydende olie under kontrol.

Step 4: Fugt

Om morgenen kan du bruge en T-zone kontrol fugtighedscreme, der giver dig en glattere, mat effekt, mens den også nærer huden. Overvej at købe en let og beroligende creme med Niacinamid (Vitamin B3), da det hjælper med at kontrollere overskydende olie og porernes størrelse for at give dig en sund glød.

Step 5: Solcreme

Hvis du gerne vil slippe af med fedtet hud, tror du måske, at solcreme vil gøre det værre, men beskyttelse mod solen er en essentiel del af en hudplejerutine til fedtet hud. For at afslutte din morgenrutine, kan du bruge en mineral-baseret solcreme, der indeholder Titanium Dioxid eller Zink Oxid, da de er i stand til at absorbere overskydende olie. Kig også efter en bredspektret UVA & UVB beskyttelse.

Aften hudplejerutine til fedtet hud

Step 1: Rens

Start din aften hudplejerutine med en ansigtsrens, der effektivt fjerner din makeup, hudfedt og SPF. Kig efter en olie-baseret rens med antibakterielle ingredienser som fx hassel eller tea tree. Du kan efter denne olie-rensende rutine bruge din normale rens til at fjerne snavs og makeup, mens du balancerer overskydende olie.

Step 2: Toning

Toning om aftenen hjælper med at fjerne makeup og det resterende snavs uden at udtørre huden. En god toner til fedtet hud vil adressere olien og den skinnende hud, der kommer af en ubalanceret talgproduktion. Kig efter et produkt, der minimerer forstørrede porer og forfiner hudens tekstur, mens det bevarer den naturlige fugt.

Step 3: Fugt

Selvom du har fedtet hud, betyder det ikke, at du skal springe dette trin over! Personer med fedtet hud skal dog undgå at bruge tunge formularer, da det kan føre til tilstoppede porer. Så vælg en fugtighedscreme, der er designet til at absorbere & balancere overskydende sebum. Vælg gerne en creme, der indeholder Tocopheryl Acetate, Hyaluronsyre eller Glycerin, da de vil hydrere huden og forhindre tab af fugt.

Nat hudplejerutine til fedtet hud

Step 1: Rens

Ofte vil personer med fedtet hud føle, at en runde med rens ikke er nok. For at sikre, at du ikke rammer puden, før din hud er fuldkommen ren, kan du bruge en potent olie-fri vandbaseret rens med salicylsyre og glykolsyre til at starte din natte hudplejerutine til fedtet hud.

Step 2: Målrettet behandling

Hvis du er tilbøjelig til at få akne, er den bedste creme mod fedtet hud til om natten en, der kan balancere olie, er let og kan hjælpe med at holde på fugten. Du kan udskifte din dagcreme med en olie-balancerende akne creme, for det er en frelser for fedtet hud. Dens milde ingredienser vil hjælpe dig med at bekæmpe akne og forhindre fremtidige udbrud.

Step 3: Øjencreme

Afslut din hudplejerutine til fedtet hud med en blødgørende øjencreme til under øjnene, der hydrerer og lysner huden. Kig efter en creme med abrikos olie og shea smør, hvis du gerne vil dæmpe hævede øjne og linjer i huden.

Ugentlig rutine til personer med fedtet hud

Ansigtsrens

En ugentlig ansigtsrens rutine kan gøre en massiv forskel for personer med fedtet hud. Du kan bruge en smart håndholdt ansigtsrens børste, der er designet til at fjerne olie og urenheder uden nogle cremer eller skrubbe midler! Den vibrerende teknologi gør ansigtsrens til en leg og fjerner effektivt olie, makeup, snavs og urenheder uden besvær! For at opnå de bedste resultater, kan du bruge denne rens 1-2 gange om ugen.

Maske

Ansigtsmasker med vitaminer, mineraler, antioxidanter og hyaluronsyre er en hurtig, bekvemmelig og afslappende løsning på at få en spa-oplevelse derhjemme! En god maske til fedtet hud skal indeholde Marokkansk ler, aktivt kul eller Glykolsyre for at holde den fedtede hud ren og rolig. Du kan bruge disse masker en gang om ugen.

Vil du gerne lære, hvordan du slipper af med fedtet hud? Her er nogle tips & tricks:

Gør:

 • Hvis du konstant tænker på, hvordan du kan stoppe fedtet hud, er trækpapir din bedste ven! De er den hurtigste og nemmeste løsning på at bekæmpe fedtet hud, så hav dem altid på dig.
 • Vælg en mild ansigtsvask, der er specielt designet til fedtet hud, så den ikke udtørrer huden, mens den fjerner urenheder.
 • En god fugtighedscreme til fedtet hud er en, der kan balancere olierne i huden, give dig en mat glød og har en nærende, gele tekstur, der ikke tynger huden.
 • Hvis du gerne vil have din makeup til at holde i mange timer, skal du sørge for, at din foundation er fri for olie og har en mat tekstur for at bekæmpe skinnende hud længere.
 • Brug ikke for meget concealer, da det kan ødelægge din makeup
 • Det du spiser, viser sig på din hud! Udskift alle fødevarerne, der trigger talgkirtlerne, med sundere løsninger som fx bladgrøntsager, frugter, mandler, quinoa, vegansk ost, mandelmælk, bær, brune ris, supper og smoothies.

Gør ikke:

 • Begå ikke den fejl at over-eksfoliere din hud, da det kan gøre situationen værre ved at irritere og dehydrere
 • Når du påfører makeup, skal du huske at bruge primer. Det er et absolut must for at holde dine talgkirtler under kontrol.
 • Sov ikke med makeup, da det kan føre til tilstoppede porer og forværre dine hudproblemer.
 • Undgå at røre dit ansigt, da det vil føre alle urenhederne fra dine hænder til dit ansigt, hvilket fører til akne og udbrud.
 • Hvis du indtager mælkeprodukter, sukker og raffinerede kulhydrater dagligt og putter salt på alle dine måltider, er det meningsløst at spørge dig selv, ‘’hvorfor er min hud så fedtet?’’

Oversigt

Vælg produkter der er milde og naturlige samt undgår kemikalier, skrappe midler og parabener, da det allerede kan halvere problemet med fedtet hud. Skrappe sæber, kosmetiske produkter og alkohol baserede løsninger vil kun irritere din fedtede hud og medføre akne. Sidst, men ikke mindst, er det en god idé med en lille prøve, inden du tilføjer et nyt produkt til din hudplejerutine.

Andre interessante artikler