FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Essentielle olier til behandling af Rosacea

Essentielle olier kan være særdeles effektive i behandlingen af Rosacea. Læs mere om de forskellige typer og deres virkning her.

Der findes mange forskellige vigtige olier til behandling af rosacea. De er ikke kun effektive til behandling af hudproblemer, men de giver også en overordnet behagelig oplevelse for ansigtet. I og med at disse essentielle olier er plantebaserede har de en karakteristisk virkning, der også indebærer aromatisk stimulering af flere sanser under behandlingen.

De bedste essentielle olier mod Rosacea og rødme i huden

De bedste essentielle olier mod Rosacea og rødme i huden

1 Helichrysum olie

Denne essentielle olie videregiver mange helbredsmæssige fordele. Som en del af disse helbredsmæssige fordele har Helichrysum olie anti-allergene, antiinflammatoriske og sammentrækkende egenskaber. Dette fremmer cellefornyelsen og viderebringer effektive antioxidante kvaliteter. Det er imponerende og yderst effektive egenskaber, taget i betragtning af, at dette er et naturligt udvundet produkt. Denne olie kan mere specifikt helbrede skræmmer ved påsmøring natten over, og virker særdeles godt på huden – især i kombination med kamille- eller neroli olie.

Produktets antimikrobielle og antiseptiske egenskaber målretter ligeledes to af de fundamentale påståede årsager til rosacea symptomer – en mikroskopisk mide, der lever i hårsækkene og bakterien Helicobacter pylori.

2 Kamille olie

2 Kamille olie

En af denne olies essentielle egenskaber består af en ingrediens kaldet chamuzulene, hvilket er kendt for sin evne til at stimulere kroppens naturlige reaktion på irritation i huden ved at fjerne varme fra kroppen. Det er en olie i en blå farve – når den påføres fugter den ikke kun huden, men den indeholder ligeledes aromatiske egenskaber, hvilket giver en fornemmelse af fred og tålmodighed. Olien påsmøres ufortyndet på det inficerede område. Udover at fugte huden forstærker den også hudens egen evne til at regenerere vævet.

3 Neroli olie

Denne essentielle olie har en særdeles positiv effekt på din hud, men samtidig indeholder dens aroma antidepressive og elskovsfremmende egenskaber. Neroli olie stammer fra citrus frugter og derivater af netop denne olie anvendes i den berømte parfume Eau-de-Cologne. En af oliens primære funktioner som middel mod rosacea og rødme i huden er, at den skaber balance i hudens mængde af sebum. Sebum er den olie vores hud producerer fra talgkirtlerne, hvilket er der hvor rosacea florerer og kan fremprovokerer synlige reaktioner. Neroli olie skaber balance i fedtet og tør hud, og bliver ofte anvendt i kombination med andre essentielle for at kurere rosacea. Neroli olie påsmøres det inficerede område og går med det samme aktivt i gang med at bekæmpe rosacea ved brug af antiseptiske egenskaber, hvilket dræber bakterier og holder huden fri fra mikrobielle infektioner og toxiner. Olien hjælper tilmed på forkølelse i løbet af vinteren ved at klare hovedet op. I forbindelse med helingsprocessen fremmer Neroli olie regenereringen af nye celler og styrker allerede sunde celler.

4 Lavendel olie

4 Lavendel olie

Lavendel olie har fantastiske aromatiske egenskaber, men er også anerkendt blandt dermatologer som en af de mest fordelagtige olier at bruge som middel mod akne. Olien går simpelthen direkte ind og hæmmer den bakterie, der oprindelig er skyld i infektionen. Den hjælper samtidig med at regulere mængden af ekstra produktion af sebum olie, og er en godt middel til bekæmpelsen af små mider, der sætter sig på hudens overflade, hvilke bære en stor del af skylden til inflammatoriske reaktioner i forbindelse med rosacea. Hvis du plages af inflammatoriske symptomer eller eksem i ansigtet i forbindelse med rosacea kan PyratineXR ® anti-inflammatoriske creme med fordel anvendes. Lavendel olies antiseptiske, antivirale og svampedræbende egenskaber gør det muligt at anvende denne olie til behandling af flere forskellige hudproblemer, herunder rynker, psoriasis og andre inflammatoriske tilstande såsom rosacea. Denne olie skal aldrig indtages oralt, men altid anvendes til udvortes brug på det ramte område.

5 Geranium olie

Geranium olie blev anvendt langt tilbage i tiden i det oldgamle Egypten til at fremme smuk og strålende hud. Med dens rose-lignende duft bringer den også en beroligende effekt på nervesystemet og bekæmper stress-symptomer. Siden stress er alment kendt som en af hovedårsagerne til rosacea, bliver geranium olie ofte anvendt i behandlingen med essentielle olier mod rosacea og rødme i huden. Den bidrager med en god effekt, og anvendes med fordel i kombination med de resterende olier. Tilmed kan den bruges som naturlig parfume.

Udover de nævnte egenskaber som geranium olie besidder, har den også evnen til at reducere inflammatoriske infektioner og irritationer. Ydermere stimulerer olien hormonel balance og reducerer blodtrykket. Geranium olie indeholder også antibakterielle og antimikrobielle egenskaber, hvilket styrker immunsystemet og forebygger infektioner. Dette stimulerer kroppens egen evne til at bekæmpe årsagerne til rosacea – både eksternt og internt i kroppen.

Andre interessante artikler