FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Sådan fungerer feromoner, og derfor bør du benytte dem!

Feromoner er naturlige kemiske dufte der bliver frigivet af kroppen og som mennesker optager som en slags berusende aroma gennem næsen. En lang række undersøgelser har vist, at feromoner virker og er effektive til at forbedre din sexappeal. Dyr og planter bruger også feromoner til tiltrække hinanden.

Hvad er feromoner?

Udtrykket feromon stammer fra det græske ord ”pherein” (transport) og ”hormon” (at stimulere), og er også kendt under navnet ”alarm stoffer”. Et feromon kan beskrives som en kropsudskilt duft, som udløser en social reaktion hos modtager fra samme art. Feromoner er så at sige duftstoffer, som kan have en påvirkende indflydelse på adfærd og handlinger hos det andet modtagende individ.

Feromon er almindelig anvendt i hele dyreriget. Eksempler kan ses i balndt andet biverdenen. Bi-hunnen anvender disse dufte som madding til at tiltrække hanner i en fælde, så de kan parres. Ligeledes ses det også hos hunhunden der i sin løbetid tiltrækker hannen og signalerer dens reproduktive parathed.

Virker feromoner hos mennesker?

Forskere har været interesseret i spørgsmålet om feromoner i årtier og mange veldokumenterede undersøgelser, der tyder på, at de spiller en vigtig rolle i seksuel tiltrækning. Såvel som andre dyr, udskiller mennesker også lugte, som ændre sig efter kroppens cyklus og sind. Mænd såvel som kvinder har lugt-producerende kirtler i deres underarme, brystvorter og kønsdele, som siges – i nogle perioder mere end andre – at kunne have en påvirkende effekt og tiltrækningskraft på modtager. Store videnskabsfolk, herunder Gustav Jäger og Martha McClintock, har undersøgt disse kemiske budbringere og deres evner under observation. Disse videnskabsfolk hævede, at de formåede at knytte visse menneskelige lufte sammen med adfærdsændringer hos de observeret personer. De hævder at feromoner kunne have en påvirkende effekt på det antonome nervesystem samt foretage fysiologiske og adfærdsændringer hos modtageren.

Hvilke typer feromoner findes der?

Det er bevist at en bestemt duft eller lugt kan fremkalde en behagelig følelsesmæssig reaktion, som kan virke tiltrækkende på modtager. Der er fire primære kendte typer af feromon:

Releaser - disse fremkalder en øjeblikkelig reaktion hos modtageren. De er som regel knyttet til seksuel tiltrækning.

Primer feromoner - disse er lidt længere om at vise sin reaktion. De kan have en påvirkende effekt på kroppen fysiologi – herunder menstruationscyklus hos kvinder, pubertet og graviditet. Ligeledes kan de have en påvirkende ændring på hormonniveauet.

Signaler - disse signaler ud fra en genetisk lugt. Denne duft viser sig blandt andet hos moderen der kan anerkende sit nyfødte barn.

Modulator - siges at have en ændrende eller synkroniserende effekt på kroppen. Disse udskilte feromoner kan have en påvirkende effekt på modtagerens sind, følelse og adfærd.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med