FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Forebyggelse og behandling af fodsvamp symptomer

Fodsvamp er en almindelig svampeinfektion i fødderne. Fodsvamp er smitsom, når først svampen er i udbrud, og bør derfor behandles hurtigst muligt. I denne artikel kan du læse mere om fodsvamp - hvilke årsager, symptomer og behandlinger der findes, og hvad du selv kan gøre, hvis du lider af fodsvamp. Læs mere her.

Generelt om fodsvamp

Generelt om fodsvamp

Fodsvamp er, som navnet indikerer, en svampeinfektion i foden. Denne er forårsaget af parasitter på huden, som også kaldes dermatofytter. Disse parasitter er afhængige af næring fra andre organismer for at overleve, hvilket gør dem mulige at behandle. Generelt set kan dermatofytter opdeles i tre grupper, alt efter hvorhenne de forekommer:

 • Geofile - Svampe, som foretrækker jord
 • Zoofile - Svampe, som foretrækker dyr
 • Antropofile - Svampe, som foretrækker mennesker

Antopofile svampe er den type, som forårsager fodsvamp. De mest almindelige arter , kaldes microsporum, epidermophyton og trichophyton. Disse 3 svampearter står for 90% af alle hudsvampe infektioner, herunder ringorm og fodsvamp.

Den medicinske betegnelse for tilstanden er Tinea Pedis eller dermatophytosis palmaris, plantaris og interdigitalis - hvoraf de sidstnævnte viser, at det ikke kun er såler, fødder og tæer, som kan blive smittet, men ligeledes håndfladerne. På verdensplan er cirka 15% af befolkningen under indflydelse fra svampeudbrud og denne tilstand rammer i gennemsnit en ud af 5 voksne på et tidspunkt i deres liv. Mænd har en højere tendens til at blive inficeret og studier viser, at mænd bliver ramt af disse ubehagelige svampeudbrud 2-4 gange mere end kvinder.

I denne artikel ses der på årsagerne bag fodsvamp, hvilke symptomer man typisk kan opleve, og ligeledes hvilke behandlingsmetoder der findes. Læs mere her, hvis du ønsker at blive klogere på svamp på fødderne.

Hvad er årsagen til fodsvamp?

Hos alle mennesker lever en eller flere af de svampe, som kan forårsage fodsvamp allerede på kroppen. Meget få personer oplever dog symptomer fra svampen, hvilket skyldes at de kun giver sig til kende, hvis man skaber de bedste vilkår for at svampen kan gro. Disse svampe lever typisk af døde hudceller, og er som regel fuldstændig harmløse.

Svampeudbrud er en meget almindelig tilstand for både unge og voksne. For at skabe de bedste vilkår til svampene skal de leve på varme og fugtige steder. Giver du dem disse vilkår et sted på kroppen, har de den optimale grobund for at vokse – det er denne tilstand, som kaldes fodsvamp. Dette er typisk et problem hos folk som går i tætsluttende træningssko, hvor fødderne ikke har optimal mulighed for at ånde. Ligeledes er det et problem for folk, som ikke tørrer sig ordentligt efter bad og lignende. Er svampen først er gået i udbrud og har givet dig fodsvamp symptomer, kan svampeinfektionen være yderst smitsom og spredes let igennem hud-mod-hud kontakt. Den kan også smitte indirekte gennem deling af håndklæder, sko, gulve og lignende.

Fodsvamp symptomer

Et udbrud af svamp på foden kan både medføre mange forskellige typer af symptomer afhængig af, hvilken svamp der er i udbrud.

Symptomer ved normale fodsvampe

 • Rødt, let skællende og kløende udslæt i mellemrummene mellem tæerne
 • Svag grad af rødme kombineret med forekomsten af væskefyldte mindre blærer
 • Udbruddet breder sig til fodsålerne og evt. andre steder på kroppen

Sjældnere symptomer ved mokkasinsvamp

 • Huden revnes og furene bliver markerede, hvilket ligner kalkede linjer
 • Lignende udslæt fremkommer på håndfladerne
 • Udslættet bliver kraftigt skællende, så det ligner eksem

Det er vigtig at gøre opmærksom på, at svampeinfektionen ofte har en tendens til at spredes til resten af foden og andre dele af kroppen. Af denne grund er det yderst vigtigt, at korrekt fodsvamp behandling påbegyndes så snart ovennævnte symptomer bliver synlige.

Forebyggelse og naturlig behandling af fodsvamp

Forebyggelse og naturlig behandling af fodsvamp

Læger anbefaler, at man så vidt muligt prøver at forebygge svamp på fødderne. Dette skyldes, at når først udbruddet er aktivt kan det være en særdeles tidskrævende og langsommelig proces at slippe af med tilstanden igen. At forebygge svampeudbruddet er yderst simpelt og kan let gøres ved at give fødderne den rette mængde luft, og tørre dem ordentligt efter bad og svømning. Er tilstanden allerede opstået kan følgende ting gøres for at behandle fodsvampen og forebygge yderligere udbrud:

 • Vask fødderne hver dag og lad dem tørre grundigt inden du ifører dig sko og strømper. Brug i den forbindelse et separat håndklæde til at tørre dine fødder, så svampen ikke overføres unødigt til andre steder på kroppen. Del ikke disse håndklæder med andre.
 • Brug strømper lavet af bomuld eller uld, og skift dem mindst to gange om dagen eller i tilfælde af fugtighed ved fødderne.
 • Undgå sko produceret af syntetiske materialer. Sko i læder og sandaler giver de bedste omstændigheder for at nedkæmpe svampen.
 • Anvend svampedræbende pulver på indersiden af dine sko. Talkum pulver kan også bruges for at opsuge dele af fugten.
 • Anvend topisk medicin mod fodsvamp, såsom Naturasil Athlete''s Foot™ fodsvamp behandling. Denne type fodsvamp behandling er specielt udviklet til at bekæmpe svampeinfektioner på fødderne. De aktive og naturlige ingredienser i Naturasil™ eliminerer fodsvampen gennem bekæmpelsen af svampens cellemembraner. Desuden vil du ved brug af dette produkt også opleve en øjeblikke og kraftig lindring af de ubehagelige symptomer.

Hvordan diagnosticeres fodsvamp?

Almindeligvis kan lidelsen yderst nemt diagnosticeres ved synligheden af nogle af de nævnte symptomer. I mere sjældne tilfælde, hvor symptomerne i højere grad skjuler hvilken tilstand der er tale om, kan det være nødvendigt at få foretaget et skrab af huden. En autoriseret læge eller dermatolog er dermed i stand til at konstatere om der er tale om fodsvamp – dette gøres gennem kliniske test på et laboratorium. Er der ikke tale om svamp i foden (Tinea Pedis) henvises du til en fodspecialist.

Fodsvamp behandling

Fodsvamp behandling

Har du fået konstateret fodsvamp – enten ved en autoriseret dermatolog eller ud fra tidligere nævnte symptomer – er det særdeles vigtigt, at du læser følgende. Typisk forsvinder de fleste tilfælde af svampen helt af sig selv, men denne proces kan let tage flere måneder. I denne tid er svampen stadig yderst smitsom. Uden fodsvamp behandling bærer du en stor risiko for at smitte dig selv til blandt andet fingernegle og håndflader, men du bærer også en stor risiko for at smitte andre personer. På baggrund af dette understreges vigtigheden af at påbegynde øjeblikkelig behandling med enten lægeordineret eller naturlig og effektiv medicin, såsom Manuka fodsvamp behandling.

Typisk behandles udbruddet lokalt med svampedræbende cremer, sprays, væsker eller pulver. Disse er ofte tilgængelige på apoteker uden recept. Generelt vil disse fungere udemærket, men mange anbefaler en naturlig tilgang til fodsvamp behandling, da du kan opnå samme og i nogle tilfælde en bedre effekt med naturmedicin. Derudover udsætter du også din krop for færre kemikalier, hvilket på længere sigt sikrer den overordnede sundhed for din krop uden unødvendige bivirkninger. Da vores produkter mod svamp er 100% naturlige, vil du ikke opleve nogle sidevirkninger, hvilket er årsagen til at produkterne er egnet til både børn og voksne.

Skulle det ske, at fodsvampen ikke reagerer på behandlingen efter 2-3 ugers brug, bør du kontakte din praktiserende læge, således han kan ordinere dig stærkere svampedræbende tabletter, som kan anvendes i kombination med eksempelvis Manuka™.

Har du yderligere spørgsmål omkring dette emne og naturlige muligheder for fodsvamp behandling med naturmedicin står ShytoBuy kundeservice til din rådighed mellem 10-18. Her kan vores uddannede kundeservicemedarbejdere besvare dine spørgsmål over både livechat, e-mail og telefon.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med