Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Kløende hud om natten (Forebyggende råd til bedre søvn)

Min hud klør altid om natten, hvordan stopper jeg det? Kløende hud er aldrig sjovt, men når det er om natten, kan det især være et mareridt at døje med! Det forstyrrer ikke kun din søvn, men det kan også være forfærdeligt for din hud og gøre tingene værre på det lange sigt. Så hvad er årsagerne til kløende hud om natten, og hvordan stopper man det bedst? Hvis du er træt af kløende hud om natten, så læs videre og se, hvad du kan gøre for at afhjælpe det!

Hvad er årsagerne til kløende hud om natten?

Kløende hud om natten, også kendt som nocturnal pruritus, kan være et stort problem for mange og kan være slemt nok til at forstyrre din søvn regelmæssigt. Der er adskillige årsager til kløende hud om natten, inkluderende:

Hvad er årsagerne til kløende hud om natten?
 • Kropstemperatur
 • Hormoner
 • Dehydrering
 • Mider og skadedyr
 • Stress
 • Allergiske reaktioner
 • Graviditet
 • Medicinske problemer

Sådan forebygges kløende hud om natten

Når det kommer til at behandle kløen over hele kroppen om natten, er der heldigvis flere forskellige løsninger, og du kan prøve disse 5 tips, før du tyr til dyre cremer eller medicin på recept.

 1. Hold din hud hydreret

  En af hovedårsagerne til kløende hud om natten er tørhed, så ved at holde din hud hydreret, kan du berolige kløen helt naturligt. Drik masser af vand i løbet af dagen og sørg for, at du ikke bliver dehydreret. Drik ikke for meget vand inden sengetid dog, så du skal på toilettet hele natten! Inden du går i seng, kan du bruge en kvalitets fugtighedscreme på området og sørg for, at du undgår alle irritanter eller kemikalier, der kan gøre det værre.

 2. Brug en hudcreme mod kløe

  En fantastisk løsning på at fugte huden såvel som at tilføje fordele mod kløende hud er at bruge en specifik creme mod kløe. Disse er specielt designet til at berolige irritation, rødme og inflammation. Kig efter en creme eller lotion, der indeholder naturlige ingredienser og som både er beroligende og anti bakteriel. De bedste ingredienser at holde øje med er fx: Manuka Honning, Tea Tree olie, Jojoba olie, Salicylsyre, Arganolie og Hemp.

 3. Vask med en nærende sæbe

  Før du går i seng, kan du prøve at vaske det irriterede område med en nærende sæbe. Det kan virkelig hjælpe dig, da det fjerner skidt, fedt eller olie, der måske har samlet sig gennem dagen, men også døde hudceller, der kan tilstoppe området og gøre kløen værre. Bare sørg for, at du bruge en mild, beroligende sæbe i stedet for en kemikalie-fyldt en, der vil gøre din hud endnu mere rød og kløende. Gå efter fx en sulfur-sæbe, der kan hjælpe med at rense mild.

 4. Hold dit sengetøj rent

  Kløende hud om natten kan skyldes irritanter i dit sengetøj, så det er vigtigt, at du holder det rent og friskt. Ved at skifte dit sengetøj regelmæssigt, kan det reducere risikoen for, at skadedyr som fx væggelus eller fnat bliver spredt. Det kan også holde skidt, støv og sved væk, der kan give kløende hud. Når du vasker sengetøjet, skal du undgå kemiske vaskemidler med meget parfume og gå efter noget mere naturligt og let.

 5. Reducér stress inden sengetid

  Stress kan resultere i adskillige symptomer både mentalt og fysisk, og kløen om natten er et meget almindeligt symptom. Prøv at reducere den generelle stress i dit liv, hvor det er muligt, og priotitér afslapning og ro inden sengetid. Prøv at drikke en beroligende kop kamillete, tag et varmt bad og læs en bog inden sengetid. Prøv at undgå arbejds opkald eller at kigge på regninger inden sengetid og brug ikke for meget tid på din telefon.

Overblik

Prøv disse 5 simple tips til at afhjælpe kløe om natten og se, hvad de kan gøre for dig! Hvis du mistænker, at kløen er grundet noget medicinsk eller et skadedyr, anbefaler vi at besøge din læge, så han kan diagnosticere og give dig den bedste behandling mod din kløe.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med