FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Forskel på elektrolyse og laser hårfjerning

Laser hårfjerning fungerer kun, hvis håret er sort eller brunt, dvs. mørkere end farven på huden. Ved blondt hår eller hår, der er lysere end farven på personens hud, er elektrolyse den eneste mulighed. Elektrolyse bruger elektriske strømme til permanent at fjerne hår og er mere smertefuldt end laser hårfjerning, hvilket er en nyere procedure, der bruger lasere.

Sammenligningstabel:

Elektrolyse Laser hårfjerning
Effektivitet Komplet hårfjerning Kun effektivt på sort og brunt hår. Nogle patienter oplever genvækst.
Smerte Mere ubehag Mindre ubehag
Proces Praktiserende leverer elektricitet til folliklen gennem en metalsonde, der forårsager lokal skade. Benytter selektiv fotothermolyse (SPTL) for at forårsage lokaliseret beskadigelse af hårcellen ved selektivt at målrette melanin i folliklen.
Længde på session Ca. 30-60 min. Ca. 10-15 min.
Antal sessioner 15-30 sessioner for bedst mulige resultater For det meste mindst 7
Pris 445-615 kr. pr. session (ca.) 1025-1365 kr. pr. session (ca.)
Bivirkninger Rødme, hævelse, tørke og forøgelse af indgroede hår Kløe, lyserød hud, rødme, hævelse, en ændring i hudpigmentet, nogen smerte, akne udbrud, dannelse af sårskorpe og infektion.
Reguleringer FDA godkendt til permanent hårfjernelse Ureguleret-permanent reducering
Først brugt 1875 Midt 1990’erne

Elektrolyse kontra laser hårfjerning Proces

Laser hårfjerning bruger selektiv photothermolyse (SPTL) for at forårsage lokaliseret beskadigelse af hårcellen ved selektivt at målrette melanin i folliklen.

Elektrolyse bruger elektrisk epilering til permanent at fjerne hår. En praktiserende læge leverer elektricitet direkte til hårsækken ved at glide en solid hårtyndet metalsonde i hver follikel, hvilket forårsager lokal skade på de områder, der genererer hår. Strømmen startes ved den laveste indstilling og skrues derefter op indtil håret nemt kommer ud.

Sessioner

Den komplette fjernelse af hår ved hjælp af elektrolyse tager 1-4 år med en gennemsnitlig behandlingstid på 2 år. Normalt kræves der mellem 15-30 halv timers sessioner for at opnå de bedste resultater. Hver session koster ca. 410 kr.

De fleste patienter har brug for omkring 3-7 laser hårfjerningsbehandlinger, fordelt på 3-8 uger fra hinanden. Hver session tager cirka 10 minutter og koster mellem 1025 og 1365 kr.

Effektivitet

Elektrolyse er af FDA anerkendt for at give fuldstændig og permanent hårfjerning. Det virker på alle hårfarver og -typer. Men da det er målrettet mod hårsækkene, er det normalt ikke egnet til at fjerne hår fra store områder.

Laser hårfjerning virker kun på brunt og sort hår og er mest effektivt på patienter med mørkt hår og lys hud. Nogle patienter oplever hårets genvækst efter behandling, og det er ikke certificeret som "permanent hårfjerning" af FDA.

Regulering

Elektrolyse er lovreguleret i mange stater, hvilket betyder, at praktiserende har påkrav om træning og en officiel bevilling til at tilbyde behandling til patienter. Laser hårfjerning er ureguleret, hvilket betyder at enhver kan udføre proceduren.

Bivirkninger

Bivirkningerne af elektrolyse kan omfatte rødme, hævelse, tørke og en forøgelse af indgroede hår.

Bivirkningerne af laser hårfjerning kan omfatte kløe, lyserød hud, rødme, hævelse, en ændring i hudpigmentet, nogen smerte, akne udbrud, dannelse af sårskorpe og infektion.

Findes der behandlinger uden bivirkninger?

På markedet for hårfjerning findes den revolutionerende teknologi, IPL. Denne teknologi kan implementeres i hårfjerningsenheder til hjemmebrug og er produceret af den anerkendte producent, Silk’n. Ved at bruge denne type af hårfjerning kan du være sikker på ikke at opnå den type af bivirkninger som er nævnt tidligere i denne artikel, da IPL er baseret på målrettede lysimpulser, som ikke forårsager nogen skade på huden, men blot lammer og fjerner hårsækkene. Den mest populære hårfjerner til hjemmebrug er Silk’n Glide 150.000

Del med