FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Forskellen mellem anale revner og hæmorideknuder

Mange danskere lider af anale smerter af en anden art, hvad end om de viser sig som kløe, irritation eller smerte. Så er det noget mange mennesker verden over kæmper med. Heldigvis er det muligt at kurer, det er derfor vigtigt at kende sine symptomer, så man kan få den rette behandling.

Forskellen mellem anale revner og hæmorider

Forskellen mellem anale revner og hæmorider

Mange mennesker er ikke klar over, at der er en forskel mellem anale revner og hæmorider. En anal revne er selve huden der omgiver endetarmen som går fra hinanden, hvor en hæmoride er en vene, der er blevet hævet i den nederste det endetarmen, eller rektum. Begge lidelser er ret almindelige og kan for det meste helbredes med behandlinger, der kan gøres derhjemme. Hæmorider kan påvirke folk i alle aldre og i en alder af 50 mindst halvdelen af den voksne befolkning har haft en mindst én hæmoride. Gravide kvinder er særligt modtagelige for at få hæmorider, på grund af de ændringer deres krop gennemgår henover en graviditet.

Revne i analen

Når du forsøger at have en stor afføring, så kan strækningen af huden omkring endetarmen forårsage skade på den og en tåre eller revne kan forekomme. Diarré, som er vedvarende traumer til området, kan også forårsage revner. Sprækker forårsager sviende, brændende og skarp smerte under og efter at gå på toilettet. Den sædvanlige behandling er at reducere forstoppelsesproblemet så, mindre trauma forekommer på huden omkring endetarmen. Over tid kan anale revner helbrede sig selv, men hvis det fortsætter bør læge søges.

Forebygning af revner analt

Forebygning af revner analt

Stor, hård, eller tør afføring kan forårsage en anal revne. For at undgå at få en anal revne, er der her nogle simple råd til at undgå dem.

Spis fiberholdig kost

Undgå anale revner ved komme masser af fiber i din kost - især fra frugt og grøntsager, fuldkorns produkter; herunder havregryn, popcorn, og hele korn pasta, korn og brød. Svesker og sveskejuice kan også bidrage til at forebygge forstoppelse, og derved forhindre der opstår tåre eller revner.

Forbliv hydreret

Forbliv hydreret

Det kan hjælpe dig med at forebygge forstoppelse ved at drikke masser af væske. Dette tilfører væske til dit system, som kan gøre afføringen blødere og lettere at passere. Sørg for at drikke mere, når vejret bliver varmere eller når du er mere fysisk aktiv. Ikke alle drikkevarer er et godt valg for holde sig hydreret. For meget alkohol kan dehydrere dig. Ligeledes gælder det koffeinholdige drikke, alt for meget koffein dehydrerer dig.

Ignorer ikke din trang til at gå på toilettet

Hvis din krop fortæller dig, det er tid til at have afføring, så må du ikke sætte det ud indtil senere. Jo længere du venter jo hårde er det at komme af med.

Hæmorider

Hvis man har længerevarende tør afføring, som er svær at komme af med. Kan det forårsage at venerne i endetarmen svulmer op mere end normalt. Når vævet, der omgiver disse vener fyldes med blod på grund af det øgede pres kan hæmorider, udvikle sig..

Fejldiagnosering

Man kan have sprækker, der behandles som hæmorider, mens andre kan have hæmorider, der menes at være sprækker. Blødningerne der forekommer med disse lidelser, kan forårsage man mistænker en anden, mere alvorlig lidelse, såsom rektal eller tyktarmskræft. Det er derfor meget vigtigt, at du konsultere din læge omkring dine anale problemer, så den rette diagnose kan gives.

Andre interessante artikler