FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Forskellige typer af laser hårfjerning

Når man ser på en mere permanent form for hårfjerning, vil hovedvalget være mellem elektrolyse, laser hårfjerning og laser hårfjerning til hjemmebrug.

Hver type behandling har sine fordele og ulemper. Denne artikel vil give dig et klart billede af de forskellige procedurer, de mulige resultater, mulige bivirkninger og hvad du kan forvente med hensyn til omkostninger og tidsmæssig længde for hver.

Laser hårfjerning og elektrolyse behandlinger

Elektrolyse er i øjeblikket den eneste form for permanent hårfjerning, som er godkendt af FDA. Laser hårfjerning er i øjeblikket godkendt som en form for semi-permanent til permanent hår reduktion.

Professionelt eller gør-det-selv

Begge behandlinger kan udføres af en autoriseret praktiserende læge eller ved brug af en gør-det-selv maskine. Vi anbefaler dog ikke brugen af elektrolyseapparater til hjemmet og anbefaler kun at bruge laser hårfjerner til hjemmet, hvis de er FDA-godkendte. Et af de mest anerkendte laser hårfjerningsprodukter til hjemmebrug er Silk’n Jewel XL.

Gør-det-selv procedurer er billigere, men sandsynligvis mindre effektive end professionelle behandlinger. Af den grund fremhæves Silk’n Glide i denne artikel, fordi der tilbydes pengene tilbage garanti, hvis der ingen effekt opnås.

Elektrolyse

Elektrolyse udføres ved at indsætte en hår-tynd nål eller sonde i en hårfollikel og derefter tilføre en elektrisk strøm til folikelet for at ødelægge det. Proceduren virker på en hår-til-hår basis.

Elektrolyse er en invasiv procedure og kan være smertefuldt, sandsynligvis på niveau med uafbrudt plukning eller stikning. Topisk bedøvelses creme kan påføres før behandling for at reducere smerten.

Elektrolyse kan udføres på enhver form for hår- eller hudfarvekombinationer.

Laserbehandling

Laserteknikken bruger selektiv fototermolyse (SPTL) til at angribe mørkt materie i hårsækken (melaninet). Pulsene i laserlys tilsigter at beskadige hårsækken nok til at forhindre håret i at vokse tilbage.

Fremgangsmåden virker på det lokaliserede område, hvor du gerne vil have håret fjernet, ved at angribe flere hår ad gangen. Da laseren er rettet mod mørkt materie, virker denne behandling ikke godt på lysere hår.

Selvom det ikke er angribende, kan laserterapi også være smertefuldt, ofte sammenlignet med følelsen af at klaske en elastik mod huden med varme. Topisk anæstetisk creme kan også anvendes før behandling. Ved laser hårfjerning til hjemmebrug medføres der med Silk’n Glide ingen smerter, grundet anvendelsen af seneste teknologi.

Hvad menes med permanent hårfjerning/reduktion?

Før du fortsætter med en af disse behandlinger, er det vigtigt at forstå, hvad "permanent" hårfjerning og hårreduktion virkelig betyder. Mens begge procedurer sigter mod at ødelægge hårsækken og reducere risikoen for, at håret vokser igen, er det kun muligt at ødelægge et hår permanent under den voksende fase af dets livscyklus.

Da det er umuligt at vide, hvilket stadie hvert hår er ved under behandlingen, vil det altid være nødvendigt at have gentagne sessioner på samme område for at fange alle hår i løbet af deres voksende fase.

Et ord om varsomhed

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at selvom det er muligt at opnå permanente eller i det mindste halvvarige resultater, kan håret godt vende tilbage på et eller andet tidspunkt. Eksempler kan være, hvis din krop går gennem hormonelle ændringer som graviditet eller overgangsalderen eller endda visse sygdomme.

Resultater

Elektrolyse

Da behandlingen kræver, at hvert hår behandles separat, er elektrolyse en tidskrævende indsats, og oftest inddæmmet til mindre områder som ansigtet eller halsen af denne grund.

Sessioner kan vare fra 15 minutter til en time, og for at kunne se resultater skal du muligvis have mellem 15 og 30 sessioner fordelt over et år eller to. Men elektrolyse vil sandsynligvis give dig vedvarende resultater.

Laser hårfjerning

Laser sessioner varer typisk mellem 10 og 30 minutter, og du vil normalvis gennemsnitligt 7-8 sessioner for at opleve en form for resultater. Man kan højest forvente, at der ikke opstår nogen hårgendannelse overhovedet (eller permanent fjernelse), men det ville være heldigt.

Der er 80% chance for, at du vil se en form for hårreduktion eller langsommere genvækst, hvor det lavest forventede er ingen ændring eller endda mulig vækst af mere hår (se bivirkninger nedenfor).

En autoriseret professionel leder dig gennem de mulige resultater for hver procedure baseret på din hudtype, hårfarve og vækst. Resultaterne varierer fra sag til sag, og mens vi kan give dig et overblik over de forventede resultater, kan de være bedre eller værre end forventet.

En autoriseret professionel vil kunne evaluere din sag, når du har gennemgået flere sessioner og vil kunne give dig en velinformeret mening om, hvad du kan forvente.

Mulige bivirkninger

Mens det ved begge procedurer er normalt at opleve en lille smule rødme og hævelse umiddelbart efter behandlingen, bør dette aftage inden for et par timer. Hvis behandlingerne ikke udføres korrekt af en autoriseret professionel, er risikoen for at opleve en eller flere af nedenstående bivirkninger væsentligt forøget.

Hvis nogen af bivirkningerne forekommer efter behandlingen (bortset fra en lille rødme og hævelse) så konsulter en læge og undergå ikke yderligere behandlinger, før din hud har renset sig og / eller du har fået grønt lys fra din læge.

Elektrolyse

 • Rødme
 • Hævelse
 • Forøgelse af indgroede hår
 • Ardannelse

Laserbehandling på klinik

 • Kløende hud
 • Tør hud
 • Rødme
 • Hævelse
 • Forandringer i hudpigmentering
 • Akne
 • Dannelse af sårskorpe
 • Infektion
 • Ardannelse

Det er meget vigtigt at vælge din laserlæge eller elektrologist med omtanke så risikoen for bivirkninger minimeres. Ved laserbehandling til hjemmebrug bliver der anvendt en mild form for teknologi, der ikke giver nogle bivirkninger. Af den grund er mange gennem de senere år begyndt at foretrække produkter fra eksempelvis Silk’n frem for professionelle behandlinger på klinik.

Forventet pris

Elektrolyse

Elektrolyse vil sandsynligvis koste mellem 435 kr. og 605 kr. pr. session (gennemsnitligt). Hvis du antager, at du skal bruge mellem 15 og 30 sessioner før permanente resultater ses, kan hele proceduren koste dig mellem 6500 kr. og 18.000 kr. i løbet af et eller to år.

Laserbehandling

Laser hårfjerning koster mellem 1000 kr. og 1350 kr. pr. session (gennemsnitligt). Med gennemsnitligt 7 sessioner pr. behandling kan den samlede pris være mellem 7000 kr. og 9500 kr.

Vær opmærksom på, at disse kun er skøn, og mens nogle mennesker måske ikke behøver at bruge så meget (behandling af et par hår på hagen for eksempel), kan andre mennesker bruge meget mere (f.eks. komplet hårbehandling).

Vælges laserbehandling til hjemmebrug er prisen noget lavere. For produktet Silk’n Glide 150.000 er prisen kun 899,00 kr. De 150.000 impulser har en lang varighed, der svarer til 10-15 klinikbehandlinger afhængig af området.

Hvad skal jeg vælge?

Mens elektrolyse i øjeblikket er den eneste form for permanent hårfjerning, der er godkendt af FDA, er det muligt at opnå semi-permanent til permanent hårreduktion med laser hårfjerningsbehandlinger.

Elektrolyse er invasiv og tidskrævende og ikke ideel til større områder af kroppen, som nemt kan håndteres af laserbehandlinger.

Hvor laserbehandlinger ikke virker godt på lyse hår, gør elektrolyse det til gengæld.

Til begge behandlinger medfølger en liste over mulige bivirkninger og risici, men hvis behandlingerne udføres af en autoriseret professionel i professionelle omgivelser, minimeres disse risici. Udgifterne til behandlingerne, eller en kombination af behandlingerne, kan virke lidt høje ved første øjekast, men slutresultatet kan være det værd på lang sigt.

Det foretrukne valg på både pris og bivirkninger må overordnet siges at være laserhårfjerning til hjemmebrug. Med en pris fra kun 899,00 kr. og en effekt der kan måle sig med professionelle klinikresultater er produkter som Silk’n Glide 150.000 det foretrukne valg for mange.

Del med