FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Gør-det-selv kur til mikrodermabrasion i ansigtet

Hvad er mikrodermabrasion?

Mikrodermabrasion er en hudgendannelsesbehandling, der forsigtigt fjerner de øverste hudlag. Det er i stand til at lette alderspletter, fjerne små misfarvninger og mindre ardannelse som f.eks. ar fra akne, og hyper pigmentering på ansigtet og andre kropsdele og strækmærker. De behandlinger, der er tilgængelige i kurbade, skønhedssaloner, i hudklinikker og i dag også som gør-det-selv sæt til brug derhjemme, indeholder sædvanligvis aluminiumoxidkrystaller og nogle gange natron for at fjerne de øverste døde lag af huden eller bruge en stav tippet med diamant krystaller.

Er der risici og bivirkninger ved mikrodermabrasion?

Mikrodermabrasion er i modsætning til kirugiske behandlinger som laserafskrabning og dermabrasion den mindst indgribende hudgendannelsesbehandling. Der er dog stadig nogle betingelser for hvilken mikrodermabrasion, der ikke bør anvendes. Mikrodermabrasion bør ikke anvendes af f.eks. gravide og ammende kvinder, af folk med lækkende akne, aktiv rosacea, keratosis, aktiv herpes læsion eller hud kræft.

Liste over gør-det-selv kure til mikrodermabrasion i ansigtet

Med undtagelse af professionelle mikrodermabrasions behandlinger udført i et kurbad, en skønhedssalon eller på en hudklinik eller gør-det-selv sættene til brug i hjemmet, der i dag også kan købes, er der mange midler til hjemmet, der kan hjælpe med misfarvninger af huden og mindre ar. Hvert af disse midler til hjemmet angriber en specifik uregelmæssighed i huden, og selvom de alle er naturlige, kan nogle stadig have bivirkninger hos følsomme personer.

Citronsaft

Citronsaft kan lette hud misfarvninger og citronsyrerne og askorbinsyrerne i citronsaft kan fjerne døde hudceller. Askorbinsyre er også nødvendigt for opbygningen af kollagen i huden. Derfor kan regelmæssig behandling med citronsaft bidrage til at øge hudens elasticitet. Til behandling bør en spiseske citronsaft anvendes på en bomuldsbold. Dub det over alle de berørte områder og lad det sidde. Vask det af med lunkent vand efter ti minutter og fugt huden grundigt.

Frugtpuré / saft

Frugter indeholder svage naturlige syrer (som citronsyre og ascorbinsyre i citronsaft, der kan hjælpe med at lette misfarvninger og fjerne døde hudceller for at give huden et friskere yngre look og hjælpe med at svække synligheden af mindre ar.) Ascorbinsyre kan også hjælpe med at øge hudens elasticitet, hvilket er nødvendigt i biosyntesen af kollagen. Dette virker særligt godt, hvis frugten ikke kun anvendes på huden, men også som en del af den daglige kost. At spise tilstrækkeligt med friske grøntsager og frugt vil hjælpe med at give huden en frisk sund glød. Nogle frugter som papaya eller ananas indeholder enzymer, som desuden kan hjælpe med fjernelsen af de øverste døde hudlag og hjælper på denne måde med fjernelse af ar fra akne i ansigtet. Som en mikrodermabrasion gør-det-selv kur bør frugten enten blive presset og dubbet på huden ved hjælp af en bomuldskugle eller pureret og bruges som en maske. Efter ti minutter skal frugten vaskes med lunkent vand, og der skal påføres en fugtighedscreme.

Bagepulver

Bagepulver er en del af mange professionelle mikrodermabrasions behandlinger. Det får huden til at skalle forsigtigt af. Som en ansigts-mikrodermabrasions gør-det-selv kur, skal man blande en teskefuld bagepulver og to teskefulde vand til en dej og så massere det på de udsatte områder i et minut. Derefter skal det vaskes af med rent vand, og huden skal fugtes.

Olivenolie

Olivenolie er en af de bedste fugtighedscreme til huden som naturen giver os på listen over midler til hjemmet. Næringsstoffer og vitaminer som E-vitamin indeholdt i olivenolie kan trænge dybt ind i huden og hjælpe den til at genvinde sin elasticitet og smidighed, som den kan have tabt med alderen og som resultat af akne og andre mindre ar. Olivenolie fungerer bedst som en fugtgivende gør-det-selv kur, når det bruges til at supplere en afskallende behandling. Efter eksfolieringen med frugter, bagepulver eller sukker og saltkorn, masseres en fjerdedel til en halv teskefuld olivenolie på din hud. Det virker bedst, hvis behandlingen bruges om aftenen ved sengetid, da søvn hjælper huden med at helbrede.

Sukker og salt

Sukker og saltkorn kan være en god måde at eksfoliere huden. Men de kan være lidt hårde på den følsomme hud i ansigtet, hvis de bruges som en ansigtsmikrodermabrasionsbehandling. Som en eksfolierende behandling skal en spiseske med sukker eller salt blandes med en halv teskefuld olivenolie og forsigtigt masseres på huden. Hvis du har følsom hud og regelmæssigt salt eller sukker er for hårdt som ansigts-mikrodermabrasions gør-det-selv middel, kan du i stedet bruge knust sukker. Det vil være langt blidere, men vil ikke skalle lige så meget.

Risici og bivirkninger ved mikrodermabrasions gør-det-selv midler

Ansigts-mikrodermabrasions gør-det-selv midler er alle naturlige og generelt meget mildere end mange professionelle behandlinger. Resultaterne kan have behov for hyppigere og jævnere behandlinger end behandlinger, der er tilgængelige fra et kurbad eller en hudklinik, men risikoen for bivirkninger er meget lavere. Ikke desto mindre er der dog nogle farer selv ved disse gør-det-selv midler. Frugter, især citron- og limesaft, kan gøre modtagelige menneskers hud følsomme over for sollys, så de kan udvikle kraftig solskoldning og endda blæredannelse, såfremt den soludsatte hud, blev behandlet med lime eller citronsaft, før soleksponering. Vær derfor forsigtig, når du bruger frugtsaft og puré, inden du går udenfor, og sørg for at bruge solcreme med høj solfaktor. Sukker og saltkorn kan være for ubehagelig over for følsom hud og føre til irritation og rødme. Bagepulver vil ændre hudens pH-balance og kan også føre til irritation og rødme hos mennesker med følsom hud, især hvis der ikke anvendes fugtighedscreme med pH-balancering efter mikrodermabrasionsbehandling.

Andre interessante artikler