FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

ShytoBuy

Guide til håndtering af indgroet hår og succesfuld hårfjerning

Blød og glat hud - der findes intet behageligere! Om end det er din egen oplevelse af det, eller det er til en bytur eller en date, så er blød og glat hud det ultimative mål med fårfjerning - og selvfølgelig også alt det der medfølger!

Men for at opnå disse resultater, handler det om både gode hårfjerningsrutiner og hudplejerutiner. Mangel på disse kan ikke blot betyde tør, kedelig hud eller at hårene vokser hurtigt igen, det kan i værste fald også forårsage indgroede hår.

Det er næsten umuligt helt at undgå indgroede hår, men det betyder ikke at du ikke skal tage kampen op imod dem og forsøge at undgå dem. Du kan for eksempel behandle dem med Ingrown Go lotion eller, hvis de er nær overfladen, hive dem ud.

Hvad er indgroede hår og hvorfor får du dem?

Indgroede hår er langt mere almindelige, end du tror. Det er helt sikkert noget du har oplevet, måske uden at vide at det var et indgroet hår, da de nogle gange godt kan ligne en bums eller faktisk være noget du slet ikke lægger mærke til.

Det er dog ideelt at kende til og forebygge indgroede hår, da de kan være et tegn på at din hud ikke får den pleje, den har brug for. Så hvis du oplever indgroede hår, er det første du bør se på dine hudplejerutiner og hårfjerningsrutiner er tilstrækkelige for din hud.

Men hvad er et indgroet hår? Indgroede hår er defineret ved at være hår, der ikke kan trænge igennem huden, mens de vokser. Dette betyder at de bliver tvunget til at vokse i huden, hvorend det kan lykkes dem at vokse.

Når dette sker, kan det indgroede hår ligne en rød knop eller en bums. Nogle gange indeholder de endda en slags udflåd, hvilket er årsagen til at de kan forveksles med en bums. Dette bør hverken skræmme eller bekymre dig, da du oftest let kan behandle dem og slippe af med dem.

Indgroede hår er hverken farlige eller smertefulde, men de kan forårsage irritation, kløe, være ømme og ofte ser ret ubehagelige ud, afhængigt at hvor slemt indgroede de er og hvor de er placeret på kroppen.

Uanset hvad du har oplevet, er det dog en god ide at forsøge at forebygge, da dette både hjælper dig til en god hudplejerutine og til en god hårfjerningsrutine - dermed, alt at vinde, intet at tabe.

Ligeledes, er det en god idé at have behandling mod indgroede hår klar, så du altid er forberedt, da de i værste fald kan forårsage gener og betændelsestilstande i huden.

Hårfjerning er en typisk årsag til indgroede hår, og særligt barbering kan øge risikoen for indgroede hår

Den bedste hårfjerning til at undgå indgroede hår

Men tilbage til årsagen til, at du oplever indgroede hår - hudplejerutine og hårfjerning. Hvis ikke du allerede har styr på det bedste til netop din hudtype og dine behov, så er her nogle gode råd til at komme i gang.

Lad dog være at gå all-in fra starten, men prøv et par ting af stille og roligt, så du kan se hvordan din hud reagerer, og du lettere kan finde frem til, hvad den rette sammensætning er for netop dig.

En stille start kan for eksempel være at bruge en bodylotion hver dag, bruge en mild sæbe i badet og bruge en særligt god fugtgivende creme efter hårfjerning - og så kan du tilføje og fjerne som du har lyst til.

Du ved du har fundet den rette sammensætning, når du har en glødende, stærk og smidig hud, der ikke reagerer sønderligt på hårfjerning.

1. Hårfjerningsrutine: hårfjerning er i den største synder, når du ser på, hvornår og hvorfor indgroede hår opstår. Dette skyldes at hårfjerning river eller skærer håret af ved hårsækken, og gør huden sårbar overfor alt udefra kommende såsom cremer, snavs og temperaturer. Dette er særligt hvis du barberer dig, frem for andre hårfjerningsmetoder.

Det er derfor vigtigt, at du overvejer en hårfjerningsmetode, der ikke er for hård ved din hud - hvis du har sart hud eller hudproblemer, bør du derfor særligt overveje, hvordan du fjerner hår. Med andre ord: hvilken metode og hvilke produkter vil give dig de bedste resultater og være god mod din hud?

Til at hjælpe med dette kan du også overveje, hvor ofte du vil fjerne hår og hvordan din hud vil reagerer på dette. For eksempel vil barbering flere gange om ugen automatisk øge risikoen for indgroede hår og tør hud.

Sørg altså for at dit valg af hårfjerning er mild mod huden og hårsækkene. Invester altid i en god skraber og barberskum, så du ikke irriterer huden eller river i hårsækkene mere end nødvendigt.

Eller sørg for at få en god voksbehandling, i stedet for en hurtig billig en - eller invester i ordentlig laser behandling, så du slet ikke skal bekymre dig om det! Hvad har du brug for, for at have det bedst, hvad har du tid til og hvad har du råd til, for at sikre din hud, de bedste forudsætninger?

2. Hudplejerutine: din hudplejerutine er som sagt super vigtig, da hudpleje er med til at sikre, at huden ser både glødende og sund ud. En sund og stærk hud kan hjælpe med at beskytte og forebygge indgroede hår efter hårfjerning.

Derfor er din daglige hudpleje en essentiel del af en hårfjerningsrutine. Dette skyldes at det bidrager til eksfoliering af huden, så den er stærk, sund, smidig og modståelig overfor en omgang hårfjerning.

Det er dog vigtigt at notere sig, at hudplejen er vigtig, uanset hvilken hårfjerningsmetode, du gør brug af - og igen, bør du selvfølgelig sikre at denne er tilpasset din huds unikke behov og den tid du har til rådighed til at pleje din hud på daglig basis.

Indgroede hår kan ofte fjernes med en pincet, men bør gøres forsigtigt, så du ikke skader huden omkring håret

Fjern indgroet hår let og og hurtigt

Hvis du nu skulle have fået et indgroet hår, så frygt ikke. Så let som det er at forebygge med gode rutiner, lige så let kan det sagtens være at fjerne indgroet hår.

De fleste indgroede hår er lette at fjerne, og hvis ikke du let kan komme til, kan du vente en dag eller to, og lade håret gro lidt længere. Dermed kan du lettere komme til og samtidigt undgå at få sår og ar fra at forsøge at fjerne det.

Lad derfor være med at gå amok med en nål eller noget andet skarpt med det samme, da dette netop irriterer og ødelægger huden, og kan give dig et grimt sår i ansigtet, men bevar tålmodigheden.

Følg disse gode råd for bedst at håndtere indgroet hår:

  1. Hvis det indgroede hår er lige under hudoverfladen og let at komme til, kan du skrabe let i overfladen af huden for at frigøre håret, så det kan gro ud – eller hvis det er et uønsket hår, kan du hive det ud med en pincet.

  2. Hvis det indgroede hår er svært at komme til med en pincet, kan du tage et varmt bad for at blødgøre huden omkring håret, så du lettere kan komme til at frigøre håret med en pincet. Ligeledes kan du gøre brug af Ingrown Go lotion med aktive og beroligende ingredienser til at blødgøre og klargøre huden, netop til at du kan komme til med en pincet.

  3. Hvis ikke håret er tæt nok på overfladen til, at du ved hjælp af et varmt bad og en pincet kan komme til at frigøre det, bør du vente et par dage før du prøver igen. Du får intet ud af at grave i huden med en pincet og risikere infektion, eller at du kommer til at bløde. I værste tilfælde, hvis det er til stort ubehag, kan du kontakte din læge for at få hjælp til at fjerne et indgroet hår, der er umulig at fjerne

Husk dog altid først at rengøre pincetten før brug, da du ellers kan tilføje bakterier til huden og risikere irritation eller infektion – og at pleje huden med nærende og fugtgivende hudplejeprodukter, efter du har fjernet det indgroede hår.