Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hårtab - Brug dine hårfibre til at skjule dit hårtab nemt

Hårfibre er den perfekte metode til at skjule tyndt hår og hårtab hos både mænd og kvinder. Hårfibrene skaber midlertidigt tykkere hår ved at knytte sig til det eksisterende hår og skabe en synlig effekt på få sekunder.

Millioner af mennesker over hele verden, både mænd og kvinder, lider af hårtabsproblemer. Der er en række løsninger til rådighed for personer med dette problem. Hårfibre er en af løsningerne, og i modsætning til andre mere permanente metoder tilbyder de en attraktiv mulighed på grund af de lave omkostninger involveret i forhold til andre metoder og kirurgiske indgreb.

Hår generelt

Hår er et proteinfibre, der vokser fra follikler. Der vokser hår på hele kroppen med undtagelse af områder såsom fodsålerne, håndfladerne og læberne. Interessen for hår er mest fokuseret på hårtyper, hårvækst og hårpleje, men håret har også en vigtig rolle på andre områder, da hår er et yderst vigtigt biomateriale, som især består af protein, herunder specielt alfa-keratin.

 1. Hårvækst

  Håret følger en bestemt vækstcyklus, hvor det gennemgår tre forskellige, men samtidige faser. Disse faser er anagan fasen, catagen fasen og telogen fasen. Hver af disse faser har specifikke og unikke egenskaber, som tilsammen bestemmer hårets længde og vækst. Alle tre faser forekommer samtidigt, hvilket vil sige, at en hårstreng kan være i anagen fasen, alt i mens en anden kan være i telogen fasen.

  Anagen fasen

  Håret vokser omkring 1-1,5 centimeter om måneden og vokser hurtigere om sommeren end det gør om vinteren. Anagen fasen, som også kaldes vækstfasen, varer gennemsnitligt i 3 til 5 år, hvilket vil sige, at et fuldlangt hår er i mellem 45 og 75 centimeter. Anagen fasen er længere ved mennesker af asiatisk herkomst. Her kan fasen vare i op til 7 år, hvilket vil sige, at håret kan blive op til 1 meter langt.

  Catagen fasen

  Når anagen fasen er ved at slutte, vil håret træde ind i catagen fasen. Catagen fasen er en overgangsfase, som varer omkring 10 dage. Der sker derfor ingen speciel videreudvikling af håret i denne periode.

  Telogen fasen

  Efter catagen fasen, træder håret ind i telogen fasen, hvilket er en hvilepause, der sker efter at håret frigives for herefter at falde ud. Hårfolliklen vil herefter være inaktiv i cirka 3 måneder, hvorefter hele processen atter gentages. Alle hårfollikler er uafhængige af hinanden og befinder sig derfor i forskellige vækstfaser på forskellige tidspunkter. Ellers ville alt håret blive frigivet på en gang. Man taber kun omkring 80 hår om dagen, hvis man har et sundt hår.

  Hårudtynding, hårtab og alle andre problemer omhandlende hårvækst opstår, hvis vækstcyklussen forstyrres. Hvis dit hårs vækstcyklus ofte udfordres kan dette resultere i, at håret ikke vil vokse lige så længe, som det hidtil har gjort. Hårudtynding eller hårtab skyldes altså at håret ikke forbliver i anagen fasen, som er den voksende fase, i lang nok tid til, at håret opnår den ønskede længde.

Hvad er årsagerne til udtynding og skaldethed?

Der forskes meget i årsagerne til hårtab og der findes ofte nye grunde til, hvorfor man kan opleve hårtab eller udtynding af håret. Hvis du ønsker at få et tykkere og mere fyldigt hår, er det vigtigt, at du har kendskab til nogle af de største årsager til, at du kan opleve problemer med tyndt hår. Nedenfor kan du lære mere om disse årsager.

 1. Rygning

  Hvis du har et forbrug af cigaretter på flere end 20 om dagen, øger du chancerne for at opleve skaldethed markant. Toksin, som befinder sig i cigaretrøg, vil ofte reducere blodgennemstrømningen til hårsækkene, hvilket vil resultere i skaldethed eller udtynding. Hvis du undrer dig over, hvorfor dit hår er tyndt, kan det derfor være cigaretten i hånden, som er svaret.

 2. Mangel på protein

  Efter adskillig forskning er det blevet videnskabeligt bevist, at manglende protein i den daglige kost har en stor negativ påvirkning på håret. Hårstrengene består især af proteinfibre og hvis du ikke indtager nok protein i løbet af dagen, vil kroppen automatisk prioritere andre vigtigere områder end håret. Manglende proteinindtag kan derfor være årsagen til problemer med udtynding og hårtab.

 3. Mandlig skaldethed

  Mandlig skaldethed er den mest almindelige form for hårtab. Det vil ofte tage mellem 15 og 25 år for en mand at opleve fuldstændig skaldethed, da håret først vil begynde at udtynde på siderne, herefter på toppen af hovedet og til sidst vil hårudtyndingen sprede sig til hele håret. Indtil videre har det ikke været muligt at udvikle et produkt, som kan helbrede mandlig skaldethed, men der findes til gengæld mange produkter, som kan sænke processen og produkter, herunder hårfibre, som kan skjule hårtabet.

 4. Medicin

  Medicin kan i visse tilfælde være en årsag til, at man kan opleve udtynding eller hårtab. Det kan derfor være værd at besøge din læge og snakke om, om den medicin, som du tager, kan være årsagen til, at du oplever problemer med hårtab. Til stor overraskelse for mange kvinder, kan p-piller være en af årsagerne til hårtab. Hvis p-piller indeholder høje mængder af progesteron, vil det være yderst positivt for hårvæksten at skifte til et mærke, som ikke indeholder lige så meget progesteron, hvis du oplever problemer med hårtab.

  Du kan også opleve hårudtynding og hårtab, hvis du får en alvorlig sygdom eller infektion. Dette skyldes, at din krop vil arbejde på højtryk for at bekæmpe denne sygdom eller infektion, hvilket vil resultere i, at mindre vigtige områder, såsom opretholdelsen af en funktionel vækstcyklus, vil blive nedprioriteret. Du kan derfor opleve hårtab eller hårudtynding som følge af mangel på de rette næringsstoffer.

 5. Stress

  Du er helt sikkert bevidst om, at stress generelt er utroligt negativt for dit helbred, men stress kan også have en yderst negativ indflydelse på din hårvækst og kan resultere i udtynding og hårtab. Stress er en af de førende faktorer, som forårsager hårudtynding og hårtab.

 6. Genetik

  Du er ikke sikret problemer med hårudtynding eller hårtab, blot fordi din far eller mor oplevede problemer med dette. Forskning har dog vist, at du vil have større chancer for at få problemer med hårtab, hvis dine tidligere generationer har haft lignende problemer. Du er dog ikke garanteret problemer med hårudtynding eller hårtab, fordi dine forældre havde eller har det, men du er genetisk modtagelig over for det, hvilket vil resultere i en større sandsynlighed for hårtab.

 7. Andre mulige årsager til hårtab

  Der er også andre mulige årsager til hårtab og hårudtynding. Disse årsager er ikke lige så almindelige og vil derfor ikke blive uddybet.

  1. Graviditet
  2. Anæmi
  3. Overskud af A vitamin
  4. Hypothyroidisme
  5. Dramatisk vægttab
  6. Autoimmune lidelser
  7. Hårbehandlinger
  8. Overbehandling af håret

Hvad er hårfibre?

Hårfibre hjælper både kvinder og mænd med at opnå et tættere og tykkere hår. Menneskehåret består af 97% keratin, hvilket er et naturligt protein, som beskytter dit hår mod påvirkninger udefra. Disse påvirkninger kan blandt andre være UV-stråling og luftforurening. De bedste hårfibre på markedet har ligeledes keratin som en af de vigtigste ingredienser. Keratinøse proteiner udskæres ved hjælp af laser, hvilket resulterer i, at de danner mikrofibre, hvilket giver hårfibre deres unikke virkning. Mikrofibrene fastgøres nemt til håret, da de indeholder høje mængder af statisk elektricitet. Hårfibre fastgøres selv på helt tynde hårstrå og vil med det samme få håret til at se langt mere fyldigt og tykt ud. Hårfibre er designet til at gribe fast i allerede eksisterende hår ved at drysse disse ud i håret.

Hvordan benytter jeg hårfibre?

For optimal vedhæftning til håret anbefales det at anvende hårfibrene, når håret er helt tørt. Dette anbefales, da hårfibre kan blive klumpede, når de påføres på vådt hår.

Hvis du ønsker at benytte hårvoks eller andre stylingprodukter, skal du benytte hårfibre inden du anvender produkterne. Dette skyldes, at stylingprodukter gør det sværere for hårfibrene at klæbe ordentligt til dit eget hår. Stylingprodukter, herunder især hårvoks, får hårene til at klæbe sammen, hvilket resulterer i, at der er mindre hår til rådighed, som hårfibrene kan klæbe sig fast til. For de bedste resultater vil det derfor være bedst ikke at benytte stylingprodukter overhovedet.

For et naturligt udseende, anbefales det ikke at anvende for mange hårfibre. En lille smule hårfibre er normalt nok til at give en god effekt. Hvis du bruger for mange hårfibre, kan det begynde at se unaturligt. Hvor mange fibre der er nødvendige, er et personligt spørgsmål og afhænger af dine præferencer, hårforhold, farve osv. At finde den rigtige mængde at bruge kræver noget erfaring, tålmodighed og praksis. Det er lettere at opnå et naturligt resultat ved at bruge færre hårfibre end for mange. Derfor skal du starte med små mængder og derefter fortsætte med at eksperimentere med at anvende hårfibre, når du ønsker en stærkere effekt. Desuden bør du helst anvende hårfibrene i lag, i flere "trin", snarere end at anvende meget på én gang. Påfør et lag, klap håret med fingrene for at sprede fibrene eller børst håret meget let og overfladisk med en grov børste. Beslut herefter, om du vil have brug for flere hårfibre. Gentag dette, indtil du er tilfreds med resultatet.

Hvem kan benytte hårfibre?

Hårfibre kan benyttes af alle mænd og kvinder, som har problemer med udtynding eller hårtab. Hårfibre har vist at have en yderst positiv og vedvarende daglig effekt og kan derfor øge selvværdet hos rigtig mange mennesker. Hårfibrene kan også benyttes af personer, som har behov for en efterbehandling efter hårtransplantationer. Hårfibre kan med fordel benyttes i kombination med andre hårtabsprodukter for at opnå optimale resultater.

Hvilke hårfibre bør jeg benytte?

Der er mange forskellige producenter af hårfibre og derved også mange forskellige hårfibre at vælge imellem. Det kan være svært at finde ud af, hvilke af disse hårfibre der er gode og som vil give optimale vedholdende resultater og hvilke, der er mindre gode.

KeratinMD Hårfibre egner sig til begge køn, som har problemer med hårtab eller som blot ønsker et mere fyldigt og tykt hår. KeratinMD Hårfibre er et yderst revolutionerende produkt, som gør det muligt at opnå et meget naturligt udseende. Hårfibrene indeholder naturligt byggemateriale til håret, nemlig økologisk keratin. Dette vil sikre en øjeblikkelig virkning, da håret hovedsageligt er baseret på keratin og disse hårfibre vil derfor hurtigt knytte sig til de naturlige hår. KeratinMD Hårfibre fås i flere forskellige farvevarianter, herunder sort, brun og mørkebrun. Dette sikrer, at hårfibrene vil være meget svære at se i håret, da de vil se helt naturlige ud, selv i skarpt sollys. Disse hårfibre vil forblive i dit hår i regnvejr, ved meget vind eller i svedigt hår og vil først komme ud, når du vasker dit hår med shampoo. Derudover vil disse hårfibre ikke spredes eller efterlade pletter på tøj eller møbler, som mange andre produkter på markedet vil. Hvis du vil have yderst effektive hårfibre, anbefaler vi derfor klart at anvende KeratinMD Hårfibre, da disse er de bedste hårfibre på markedet.

Hvordan får jeg mest muligt ud af mine hårfibre?

For at få mest muligt ud af dine hårfibre, anbefales det, at du benytter KeratinMD Hårspray. Denne hårspray giver et perfekt finish efter benyttelse af KeratinMD Hårfibre, da den giver håret mere volumen og samtidig sørger for, at dine hårfibre sidder bedre fast i dit hår gennem hele dagen. KeratinMD Hårfibre vil i sig selv give et helt fantastisk resultat, hvis du har tyndt hår, men KeratinMD Hårspray sikrer, at du får lige det ekstra ud af dine hårfibre. Hårsprayen har en frisk duft, som vil give dig en god start på dagen og sikre, at du er modstandsdygtig over for vejrændringer såsom regn og vind.

De fleste hårsprays, som er tilgængelige på markedet, virker ved at gøre håret stift, så det vil beholde sin facon i længere tid. KeratinMD Hårspray virker anderledes, da hårsprayen ligger sig som et beskyttende lag over dine hårstrå. Dette vil give dig et fyldigere og tykkere look. Derudover øger denne hårspray den magnetiske tiltrækning til håret fra dine KeratinMD Hårfibre. Dette sikrer altså optimal udnyttelse af dine hårfibre. Ved kombination af KeratinMD Hårfibre og KeratinMD Hårspray vil du starte dagen med langt mere selvtillid og få et vedvarende resultat indtil håret vaskes med shampoo.

Andre interessante artikler