FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Kvindeligt hårtab - Derfor sker det - Få håret tilbage nu

Se vores store udvalg af naturlige behandlingsmetoder mod kvindeligt hårtab og tyndt hår. Vi tilbyder det bedste indenfor anerkendte brands såsom Foligain, TRX2, Nourkrin og Profollica.

Hårtab

Alle mister hår. Hårtab sker især, når du går i bad, når du tørrer håret og når du børster dit hår. På trods af, at hårtab er helt almindeligt, er det en stor lidelse for mange kvinder, der lider af alvorligt hårtab. Hårtab kan påvirke ens selvtillid og selvværd unødigt og det er derfor vigtigt at gøre noget ved sit hårtab, inden det går for vidt.

Hår generelt

Hårtab er helt normalt og vi taber i gennemsnit halvtreds til hundrede hår om dagen. Hårtab er blot hår, der går gennem hårets 3 cyklusser, nemlig anagen fasen, catagen fasen og telogen fasen.

 1. Anagen fasen

  Hår vokser ca. 1 til 2 centimeter om måneden og vokser langsommere om vinteren end om sommeren. Anagen fasen betegnes også som vækstfasen og varer gennemsnitligt 3 til 5 år. Et fuldlangt hår vil derfor være 45 til 75 centimeter. Blandt asiater er anagen fasen ofte længere, hvor denne fase kan vare i op til 7 år og give en hårlængde på op til 1 meter.

 2. Catagen fasen

  Efter anagen fasen, træder håret ind i catagen fasen. Dette er en kort overgangsperiode, som varer i omkring 10 dage. Der sker ingen videreudvikling af håret i denne periode.

 3. Telogen fasen

  Efter catagen fasen, kommer dit hår ind i telogen fasen, hvilket er en hvilepause, som sker, når håret frigives for herefter at falde ud. Folliklen er derefter inaktiv i op til 3 måneder, hvorefter processen gentages. Hårfolliklerne er uafhængige af hinanden og gennemgår derfor ligeledes vækstcyklussen uafhængigt af hinanden, da alt ens hår ellers ville falde ud på en gang.

  Hårtab opstår, når vækstcyklussen forstyrres, hvilket kan forårsages af tilstande som sygdom, metaboliske ubalancer eller ukorrekt ernæring.

Typer af hårtab

Der er en lang række forskellige typer af hårtab. Nedenfor er de vigtigste og hyppigste typer af hårtab udredet.

 1. Alopecia Areata (AA)

  Alopecia Areata er en autoimmun tilstand, der forårsager plettet hårtab. Dette kan resultere i en enkelt skaldet plet eller omfattende plet-hårtab.

 2. Alopecia Totalis (AT)

  Alopecia Totalis er en mere avanceret form for Alopecia Areata, hvilket resulterer i totalt tab af alt hår i hovedbunden.

 3. Alopecia Universalis (AU)

  Alopecia Universalis er den mest avancerede form for Alopecia Areata, hvilket resulterer i totalt tab af alt hår på kroppen, herunder også hår der såsom øjenvipper og øjenbryn.

 4. Alopecia Barbae

  Alopecia Barbae er Alopecia Areata, der er lokaliseret til skægområdet. Alopecia Barbae kan vise sig som en enkelt skaldet plet eller mere omfattende tab af hår på tværs af hele skægområdet.

 5. Androgenetic Alopecia (AGA)

  Androgenetic Alopecia er også kendt som kvindelig skaldethed og er en udtynding af håret i en næsten gennemsigtig tilstand. Det menes at være en arvelig form for tab af hår og er den mest almindelige form for progressivt hårtab.

 6. Scarring Alopecias (Cicatricial Alopecias)

  Scarring Alopecias, også kendt som Cicatricial Alopecias, refererer til en gruppe af sjældne sygdomme, der forårsager permanent hårtab.

 7. Traktionalopeci

  Traktionalopeci skyldes sædvanligvis overdreven trækning eller spænding af håret, herunder især som følge af visse frisurer. Det ses oftere hos kvinder, især kvinder af østindisk og afro-caribisk oprindelse. Hårtabet afhænger af, hvordan håret bliver trukket. Langvarig Traktionalalopeci kan stoppe nye hårsækkene fra at udvikle sig og derved føre til permanent hårtab.

 8. Anagen Effluvium

  Dette hårtab er generelt forårsaget af kemikalier som dem, der bruges til at behandle kræft. I første omgang forårsager det pludseligt hårtab, som ofte udvikler sig til et fuldstændigt hårtab. Den gode nyhed er, at når du holder op med at bruge disse kemikalier, vokser håret normalt tilbage (normalt ca. 6 måneder senere). Andre lægemidler kan også forårsage tab af hår. Mange lægemidler, der bruges til at behandle selv almindelige sygdomme, kan forårsage hårtab.

 9. Telogen Effluvium

  Telegon Effluvium er en form for hårtab, hvor mere end normale mængder hår falder ud og hvor der er en generel udtynding af håret. I modsætning til nogle andre hår- og hovedbundsforhold er det midlertidigt, og hårvæksten genopstår normalt.

9 årsager til hårtab

Nedenfor ses de 9 hyppigste årsager til at du kan opleve hårtab. Tilstanden af dit hår påvirker ikke bare dit udseende, men det er en vigtig indikator for dit helbred. Nogle af årsagerne er en videreforklaring af typerne af hårtab. Hvis du oplever omfattende tab af hår, skal du tale med din hudlæge.

 1. Telogen Effluvium

  Telogen Effluvium er et fænomen, der opstår efter graviditet, større operationer, drastisk vægttab eller ekstrem stress, hvor du taber store mængder hår hver dag, herunder især når du vasker, styler eller børster dit hår. Det kan også være en bivirkning af visse lægemidler, såsom antidepressiv, beta-blokkere og ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler. Under Telogen Effluvium skifter håret hurtigere end normalt fra sin anagen fase (den voksende fase) til catagen fasen (overgangsfasen), før det hurtigt når telogen fasen (den hvilende fase).

  Kvinder med Telogen Effluvium oplever normalt hårtab 6 uger til 3 måneder efter en stressende begivenhed. I toppen kan du miste håndfulde af hår.

 2. Arveligt hårtab

  Hårtab, der er genetisk, er kendt som Androgenetisk Alopeci, og ifølge det amerikanske dermatologiske akademi er dette den mest almindelige årsag til hårtab. Genet kan arves fra enten din mors eller fars side af familien, selvom du har større sandsynlighed for at få det, hvis begge dine forældre har oplevet eller stadig oplever hårtab.

  Kvinder har tendens til at udvikle udtynding i hårlinjen bag halsen. Tilstanden udvikler sig langsomt og kan starte så tidligt som i 20''erne. Du kan være sårbar, hvis din mor også har dette mønster af udtynding. I nogle tilfælde kan hårtabet være diffust, hvilket betyder, at det spredes over hele hovedbunden.

 3. Hypothyroidisme

  Millioner af mennesker, de fleste af dem kvinder, lider af skjoldbruskkirtlen sygdommen. Når din krop producerer for lidt skjoldbruskkirtelhormon, er hormonet, der er ansvarlig for metabolisme, puls og humør, hævdet at have Hypothyroidisme eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Thyroidhormon er ansvarlig for alt fra din basale metaboliske hastighed - den hastighed, hvormed din krop bruger ilt og energi til at fungere - til væksten af dit hår, hud og negle. Men når du ikke har den rigtige mængde, kan du mærke ændringer i kropsfunktioner.

  Hypothyroidisme (for lidt hormon) kan forårsage en masse symptomer, herunder uforklarlig vægtøgning, træthed, forstoppelse, depression og koncentrationsbesvær. Hår, negle og hud kan ændre sig og bryde lettere. Det er mere almindelig hos kvinder, især over en alder af 50 år. Denne årsag til tab af hår er næsten 10 gange hyppigere hos kvinder end hos mænd.

 4. Lupus

  Lupus er en kronisk autoimmun sygdom, hvor kroppens eget immunsystem angriber sunde væv. Tilstanden rammer omkring 1,5 millioner mennesker og har tendens til at ramme kvinder i deres fødselsår.

  Lupus forårsager ofte ekstrem træthed, hovedpine, mavesår og smertefulde, hævede led. Mange mennesker udvikler et sommerfuglsformet udslæt over næsebroen og bliver mere følsomme for solen. Andre symptomer omfatter feber, hævelse i fødder og hænder og omkring øjnene, brystsmerter og anæmi. Sidst men ikke mindsk, er hårtab også et af symptomerne på denne sygdom og forekommer for det meste, når du vasker eller børster dit hår. Ved mere alvorligt tab af hår, vil man opleve plet-hårtab, som ledsages af udslæt på hovedbunden. Fordi disse symptomer forekommer under mange andre forhold, kaldes Lupus ofte den store imitator.

 5. Iron Deficiency Anemia

  Kvinder, der har hårde perioder eller ikke spiser nok jernholdige fødevarer, kan være tilbøjelige til jernmangel, hvor blodet ikke har nok røde blodlegemer. Røde blodlegemer transporterer ilt til celler i hele kroppen, hvilket giver dig den energi, du har brug for.

  Jernmangelanæmi forårsager ekstrem træthed, svaghed og bleg hud. Du kan også bemærke hovedpine, koncentrationsbesvær, kolde hænder og fødder og hårtab. Enhver form for anstrengelse kan efterlade dig åndenød.

 6. Polycystisk ovariesyndrom

  Denne tilstand, som kan begynde så tidligt som i 11-års alderen, skyldes en hormonel ubalance, hvor æggestokkene producerer for mange mandlige hormoner. PCOS forårsager ofte infertilitet.

  PCOS kan forårsage ansigtshårvækst, uregelmæssige perioder, acne og cyster på æggestokkene. Og mens du måske oplever hårtab på din hovedbund, kan du mærke mere hår andetsteds på kroppen.

 7. Hudforholdene i hovedbunden

  En usund hovedbund kan forårsage betændelse, der gør det svært for håret at vokse. Hudforhold, der fører til hårtab, omfatter Seborrheisk Dermatitis (skæl), psoriasis og svampeinfektioner som ringorm.

  Skæl får hovedbunden til at kaste sin hud, så du kan mærke fedtede, gullige vægte på dine skuldre eller i dit hår. Det kan være resultatet af gær kaldet Malassezia, hormonelle ændringer eller overskydende olie i huden.

  Psoriasis, en autoimmun tilstand, der forårsager overdreven hudcelleomsætning, producerer en meget tyk hvid skala i hovedbunden, der kan bløde, hvis den trækkes af.

  Med ringorm, en svamp du kontraherer ved at røre ved en inficeret person eller et dyr, vil du bemærke røde pletter på din hovedbund, hvilket kan være diffust.

 8. Alopecia Areata

  Alopecia Areata er en autoimmun lidelse, hvor immunsystemet angriber hårsækkene. Sygdommen forekommer ligeligt hos mænd og kvinder. Årsagen er ukendt, men det kan udløses af stress eller sygdom.

  Tilstanden kan forekomme i tre former. Alopecia Areata forårsager ofte runde, glatte pletter af skaldethed på hovedbunden, øjenbryn eller ben. Totalt hårtab på hovedet er kendt som Alopecia Totalis, mens hårtab, der forekommer over hele kroppen kaldes Alopecia Universalis. Nogle oplever en prikken eller irritation før den skaldede plet opstår.

 9. Overdreven styling af håret

  En voldsom styling af håret med benyttelse af meget shampoo, hårfarve og andre stylingsprodukter kan skade dit hår. Varme og kemikalier svækker håret, så det går i stykker og falder ud. Ofte er det en kombination af keratin-behandlinger, farvning og blødtørring, der gør skaden. Hvis hårtabet forekommer fra ydre skader forårsaget af styling, vil håret gå i stykker.

Produkter til bekæmpelse af kvinders hårtab

Det kan være svært at finde rundt i de mange produkter, som tilbydes til bekæmpelse af hårtab. Nogle af de tilgængelige produkter kan være mere skadelige end gavnlige grundet de tilsatte unaturlige ingredienser. Nedenfor ses nogle af de produkter, som særligt bliver anbefalet til bekæmpelse af hårtab. Alle produkterne er baseret på 100% naturlige ingredienser og vil derfor ingen bivirkninger forårsage.

 1. TRX2 Molekylær Hårtabsbehandling

  TRX2 Molekylær Hårtabsbehandling er klinisk testet og udviklet i samarbejde med Storbritanniens største forskningsorganisation, som er en del af Oxford University. Produktet virker på et molekylært niveau, hvilket fremmer en langsigtet og sund hårvækst, hvor du vil opleve et tykkere og tættere hår.

 2. Foligain mod hårtab

  Foligain mod hårtab er et yderst unikt kosttilskud, der effektivt forhindrer udtynding og hårtab. Foligain er baseret på naturlige ingredienser og sikrer en styrkelse af håret og samtidig revitaliserer håret.

 3. MaxMedix HairNation

  MaxMedix HairNation sikrer en stimulering af hårvækst på et molekylært niveau. Produktet er et af de produkter, som er mest anerkendt i hele verden til bekæmpelse af hårtab.

 4. Foligain 2% Minoxidil

  Foligain 2% Minoxidil er en skum, der bekæmper kvinders udtynding eller hårtab. Dette sker ved en stimulering og optimering af cirkulationen i din hovedbund. Skummen er særligt ideel, hvis du ønsker et kraftigere og sundere hår.

 5. Foligain Stimulation Conditioner

  Foligain Stimulating Conditioner 2% Trioxidil er en effektiv og ny conditioner på markedet for hårtabsprodukter. Kuren er anerkendt som en af de bedste på markedet og er indeholder mange næringsstoffer, hvilket sikrer en genvækst af hårsækkene.

 6. TRX2 Hårtabsbehandling (Lotion)

  TRX2 Hårtabsbehandling er en topisk hårtabsbehandling, der er udviklet ud fra forskning fra det anerkendte laboratorium Oxford Biolabs. TRX2 Lotion sikrer at dine hårfollikler bliver genaktiveret, hvilket vil resultere i mere hårvækst.

 7. Foligain Hårtabsbehandling 10% Trioxidil

  Foligain Hårtabsbehandling 10% Trioxidil giver kvinder, der lider af hårtab eller udtynding en effektiv behandling, hvilket sikres ud fra de tilsatte naturlige ingredienser.

 8. TRX2 Hårtabsbehandling (Skum)

  TRX2 Hårtabsbehandling er en topisk hårtabsbehandling, der, som TRX2 Hårtabsbehandling (Lotion), er udviklet ud fra forskning fra det anerkendte laboratorium Oxford Biolabs. Denne skum sikrer, at hårfolliklernes vækstfase bliver genaktiveret.

 9. Foligain Stimulating Shampoo

  Foligain Stimulating Shampoo 2% Trioxidil er en videreudvikling af produktet Foligain SR. Denne shampoo anses som en af de bedste kure mod hårtab og indeholder mange næringsstoffer, der sikrer en genvækst af hårsækkene.

 10. Nourkin

  Nourkrin er supplement, som virker mod udtynding og hårtab hos kvinder. Produkter er dansk produceret og indeholder Marilex, der hjælper med at give en mere normaliseret hårvækst.

 11. Hair -Plus

  Dette produkt er baseret på naturligt ekstrakt af unge ærte-skud (AnaGain Nu). Produktet indeholder bioaktive egenskaber, som stimulerer vækst og derudover forlænger hårets livscyklus.

Andre interessante artikler