FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Er din hudlidelse tegn på et underliggende helbredsproblem?

En intens kløe eller et skællende udslæt er bestemt ikke sjovt, men vidste du, at din hudlidelse kunne være et tegn på et underliggende hudproblem? Din hud er din krops første forsvarslinje, og derfor kan en ændring i din huds farve eller tekstur være et tegn på noget mere alvorligt!

Der er flere forskellige typer udslæt på huden, men de mest almindelige inkluderer fodsvamp, eksem, fnat, ringorm, psoriasis, nældefeber og seboroisk dermatitis. Andre tegn og symptomer på hududslæt er fx vabler, skæl, sårdannelse, knopper på huden og misfarvet hud. Selvom disse udslæt på huden kan være grundet allergener i miljøet, stress, bakterielle infektioner eller håndkøbsmedicin, bliver du nødt til at sikre dig, at et hududslæt ikke er mere end bare et udslæt.

Her er 3 almindelige dermatologiske diagnoser, du skal kende

1. Stress udslæt

Alle får et stress udslæt på et eller andet tidspunkt. Et udslæt forårsaget af stress kommer ofte, når dit immunsystem reagerer på en allergene. Det kan dog også komme på grund af en sygdom, en viral infektion eller en trigger i miljøet. Hvis du har en allerede eksisterende hudlidelse som fx rosacea eller psoriasis, kan stress forværre din eksisterende hudlidelse.

Hvorfor sker dette?

Dette opstår, fordi, at når du er stresset, frigiver din krop neurotransmittere og neuropeptider, der kan ændre den måde, din krop reagerer på. Denne ændring kan forårsage hudinflammation, kløende hud og sensitivitet. Hvis det er tilfældet, at du har knopper, der er hævede, betændte og kløende, har du måske nældefeber. Heldigvis kan du behandle nældefeber derhjemme med essentiel manuka olie.

2. Allergi udslæt

Et allergi udslæt forårsager kløende hud, rødme og knopper eller vabler. Dette udslæt kommer ofte, når din hud bliver eksponeret til en allergene, eller hvis du kommer i kontakt med bestemte kemikalier, kæledyr, tøj, skrappe sæber, nikkel, smykker eller substanser som fx giftig efeu. Bestemte fødevarer kan også give kløende hud, røde knopper, hævelse eller et allergi udslæt.

Denne nemmeste måde at undgå et allergi udslæt på, er ved at undgå at blive eksponeret for den specifikke substans, fødevare eller produkt. Medicinske cremer og håndkøbsmedicin cremer er gavnlige til at hjælpe med at fjerne et allergi udslæt.

3. Skællende udslæt

Hvis skællende hud gør dig ubehageligt til mode og forårsager en intens kløe, kan det måske bare være grundet tørhed. Det ydre hudlag er lavet af en blanding af naturlige olier og døde hudceller. Når dette lag bliver skadet, bliver det naturlige fugtniveau formindsket, og fornyelsesprocessen af cellerne kører af sporet. Soleksponering, skrappe kemikalier, bestemt medicin og aldring er andre faktorer, der kan forårsage skællende udslæt og kløende hud.

Hvornår er en hudlidelse mere end bare et skællende udslæt?

Et mindre udslæt kan let behandles med en reparerende spray, essentielle olier eller en salve mod udslæt. Hvis du oplever nogle af de følgende tegn eller symptomer, skal du tale med en hudspecialist:

  • Smerte og feber ved siden af dit udslæt
  • Et udslæt med blæredannelse
  • Et vedvarende skællende udslæt, der ikke bliver bedre med håndkøbscremer
  • Hævelse eller blå mærker omkring udslættet
  • Sekretion eller farvet udflåd fra et skællende udslæt
  • Et hududslæt der spreder sig hurtigt
  • Et hududslæt der er rundt
  • Huden bliver gullig
  • Ændringer i hudens tekstur eller farve

Hvad kan du nu gøre?

Oversigt

Afhængig af diagnosen, kan din dermatolog måske give dig specialiseret behandling, og hvis du lider af tør hud, kan en nærende creme med aktiv manuka honning måske være alt, du har brug for!

I tilfælde af, at du har dermatitis, nældefeber eller eksem, kan du få udskrevet en creme med binyrebarkhormon til at fjerne tørhed og kløe, og hvis du har et allergi udslæt, kan det behandles med orale antihistaminer. Svampe hudinfektioner som fx fodsvamp og ringorm kan behandles med topiske behandliger, mens den intense kløe forårsaget af insektstik- og bid kan behandles med topiske antihistaminer.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med