Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvad er Peyronies sygdom?

Svær krumning af penis kaldes Peyronies sygdom. Peyronies sygdom eller krummerik kan skabe ubehag og vanskeliggøre samleje. Læs med her og lær omkring forskellige behandlingsmethoder af peyronies sygdom - både naturlige og kirurgiske.

Årsager

Årsager

Årsagen til Peyronies sygdom er ikke fuldt ud forstået, men en række faktorer synes at være involveret.

Man mener Peyronies sygdom generelt resulterer fra gentagne skader til penis. For eksempel kan penis blive beskadiget under sex, atletisk aktivitet eller som følge af en ulykke. Men oftest, husker mænd ikke specifikt traumet til penis.

Under helingsprocessenen, bliver arvæv formet i en uorganiseret måde, som kan så føre til en knude, som du kan føle eller se udvikling af krumning.

Hver side af penis indeholder en svamp-lignende rør (corpus cavernosum), som indeholder mange små blodkar. Hver af corpus cavernosa er indkapslet i en kappe af elastisk væv kaldes Tunica albuginea, som strækker sig under en erektion.

Når du bliver seksuelt ophidset, stiger blodtilførslen til disse kamre. Da kamrene fyldes med blod, udvider penis sig, og retter og stivner i en erektion.

I Peyronies sygdom, når penis bliver oprejst, kan regionen med arvæv ikke strække, og penis bøjninger bliver muligvis smertefuld.

I nogle mænds tilfælde, kommer Peyronies sygdom gradvis og det synes ikke at være relateret til en skade. Forskere undersøger, om Peyronies sygdom kan være forbundet med en arvelig egenskab eller visse sundhedsmæssige betingelser.

Komplikationer af Peyronies sygdom kan omfatte:

  • Manglende evne til at have samleje
  • Svært ved at opnå eller opretholde en erektion (erektil dysfunktion)
  • Angst eller stress om seksuelle evner eller udseendet af din penis
  • Understreger på forholdet til din sexpartner
  • Vanskeligheder ved at blive far til et barn, fordi samleje er vanskeligt eller umuligt

Behandling

Din læge kan anbefale en vent-og-se-(vagtsomme venter) tilgang, hvis:

  • Krumning af din penis er ikke alvorlige og er ikke længere forværring
  • Du kan stadig have sex uden smerter
  • Smerter under erektioner er mild
  • Du har god erektil funktion

Hvis dine symptomer er alvorlige eller forværres over tid, kan din læge anbefale medicin eller kirurgi.

Medicin

Medicin

En række oral medicin har været forsøgt til behandling af Peyronies sygdom, men de har ikke vist sig at være effektive og er ikke så effektiv som kirurgi.

I nogle tilfælde kan lægemidler injiceret direkte i penis reducere krumning og smerter forbundet med Peyronies sygdom. Afhængig af terapi, kan du blive givet en lokalbedøvelse for at forhindre smerter under injektioner.

Kirurgi

Din læge kan foreslå kirurgi, hvis deformitet af din penis er svær, og tilstrækkeligt generende, eller forhindrer dig i at have sex. Kirurgi er normalt ikke anbefales, før den krumning af din penis stopper stigende.

Almindelige kirurgiske metoder omfatter:

En række procedurer kan anvendes til at sy den indvendige længere side af penis ud (siden uden arvæv). Dette resulterer i en opretning af penis, selv om det ofte er begrænset til mindre alvorlige krumninger og kan resultere i større faktisk eller opfattet penis afkortning.

Nesbit delesen er et eksempel på denne type procedure. I nogle tilfælde er denne type kirurgi forårsager erektil dysfunktion.

Indsnit eller udskæring og podning. Med denne type kirurgi, gør kirurgen et eller flere nedskæringer i arvæv, der gør det muligt hylsteret til at strække ud og penis til at glatte. Kirurgen kan fjerne noget af arvæv.

Et stykke væv er ofte syet på plads for at dække hullerne i tunica albuginea. Transplantatet kan være væv fra din egen krop, menneskers eller dyrs væv, eller et syntetisk materiale.

Denne procedure anvendes generelt i tilfælde af mere alvorlig krumning eller deformitet, såsom fordybninger eller misdannelser. Denne procedure er forbundet med større risiko for forværring erektil funktion sammenlignet med programmets procedurer.

Penis implantater. Indsættes kirurgisk penis implantater som erstatter svulmelegemet med at fyldes med blod under en erektion. Implantaterne kan være halvstiv-bøjede ned det meste af tiden og bøjet opad til samleje.

En anden type implantat er oppustet med en pumpe implanteret i pungen. Penisimplantater kan overvejes, hvis du har både Peyronies sygdom og erektil dysfunktion.

Når implantater er sat på plads, kan kirurgen udføre yderligere procedurer for at forbedre krumning, hvis nødvendigt.

Den type kirurgi vil anvendes, afhængigt af din tilstand. Lægen vil overveje placeringen af arvæv, sværhedsgraden af dine symptomer og andre faktorer. Hvis du er u-omskåret, kan din læge anbefale en omskæring under operationen.

Afhængigt af hvilken type operation du har, kan du være i stand til at gå hjem fra hospitalet samme dag, eller måske er du nødt til at overnatte en nat. Din kirurg vil rådgive dig om, hvor længe du skal vente, før de går tilbage til arbejde - i de fleste tilfælde, et par dage. Efter operation for Peyronies sygdom, skal du vente fire til otte uger før seksuel aktivitet.

Andre behandlinger

Andre behandlinger

En teknik, der kendes som iontoforese anvender en elektrisk strøm at indgive en kombination af verapamil og et steroid-invasivt gennem huden. Tilgængelig forskning har vist modstridende resultater på penis krumning og erektil funktion.

Ved svag krumning og symptomer på Peyronies sygdom kan du effektivt bruge en række penis forlængere eller udstrækkere, der kan naturligt behjælpe din krumning. Vores Jes Male Extender er et godt supplement til at behjælpe svage symptomer på denne sygdom.

Adskillige nondrug behandlinger for Peyronies bliver undersøgt, men beviser er begrænset, hvor godt de virker, og mulige bivirkninger. Disse omfatter brug af intense lydbølger til at bryde op arvæv (trykbølge terapi), udstyr til at strække penis (penis trækkraft terapi) og stamcellebehandling.

Andre interessante artikler