FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvad kan ske, hvis du ignorerer indgroede hår?

Indgroede hår eller knopper efter barbering er nogle af de mest irriterende ting ved hårfjerning og er noget, de fleste af os har oplevet på et tidspunkt. Indgroede hår kommer, når et hår krøller sig tilbage, mens det gror og bliver fanget under hudens overflade. Indgroede hår er som regel forårsaget af hårfjerningsmetoder eller sved og friktion fra tøjet. Så hvad sker der, hvis du bare ignorerer dem? Læs videre og find ud af mere.

Infektioner

En af de største problemer, du kan opleve, hvis du bare ignorerer de indgroede hår eller knopper efter barbering, er at få en infektion. Dette kan især ske, hvis du prøver at presse knoppen eller fjerner håret selv. En infektion fra et indgroet hår kan få knoppen til at se meget værre ud og kan føre til rødme, irritation og smerte & ubehag.

Cyster

Et indgroet hår ser ud som en bumse-agtig knop med hår ved sin overflade og kan være rød. Hvis du ignorerer en cyste med et indgroet hår, kan den blive større og større og blive endnu mere smertefuld at røre. En seriøs cyste kan endda føre til et besøg hos lægen for at få behandling.

Pigmentering

For mange af os, kan det efterlade et brunt mærke på huden, når knoppen fra det indgroede hår endelig heler op. Denne pigmentering kan være et problem for mange af, alt afhængig af hvor på kroppen, det er, så det er bedst ikke at ignorere det indgroede hår for at reducere risikoen for, at dette sker.

Tips til at tackle indgroede hår

Selvom indgroede hår eller knopper efter barbering kan være kløende og ubehageligt, så er det bedst at tackle dem ordentligt i stedet for at prøve på at presse dem ud ét efter ét. For at hjælpe dig af med de indgroede hår, har vi samlet nogle af de bedste ting, du kan prøve derhjemme:

 1. Prøv en topisk behandling

  Hvorfor prøver du ikke en topisk behandling til at komme af med de indgroede hår? Brug en naturlig lotion mod indgroede hår for at hjælpe med at eksfoliere området og blødgøre og fugte i dybden.

  Nogle af de mest anbefalede, eksfolierende ingredienser i disse inkluderer glycolsyre, benzoesyre og salicylsyre. En god creme mod indgroede hår kan også hjælpe med at få hårene til at vokse i den rigtige retning.

 2. Brug et varmt omslag

  Indgroede hår begynder som smertefulde, hårde buler, men når de begynder at hele, bliver de blødere og mere røde, indtil håret bliver synligt. Hvis du påfører et varmt (ikke for varmt!) omslag på området, vil det sætte blodcirkulationen op og gøre helingsprocessen kortere. Det kan også hjælpe med at lindre irritation og rødme samt reducere kløe.

 3. Stop barbering

  Mange personer tror, at det er bedst at blive ved med at barbere sig, hvis du opdager indgroede hår, men det var formentlig årsagen til at starte med, så det vil kun gøre det værre! Giv din hud en pause i et stykke tid, hvis du kan, og hvis du ikke kan, kan du prøve andre metoder med mindre friktion som fx voksning eller laser hårfjerning. Bare husk at vente, til de indgroede hår er væk, før du begynder at barbere det samme område igen.

Sådan undgår du at få indgroede hår

 1. Vær forsigtig med hårfjerningsmetoder

  Den største årsag til indgroede hår er barbering, hvilket er grunden til, at de for det meste bliver kaldt barberknopper. Hvis du gerne vil reducere mængden af indgroede hår, skal du være mere forsigtig, når du barberer dig.

  Prøv at eksfoliere huden først og brug en barberskum, gel eller creme med fugtgivere for at reducere friktion. Du skal også barbere i hårenes retning og undgå at barbere det samme område flere gange.

 2. Barber dig mindre hyppigt

  Hvis du barberer dig for meget, kan det forårsage en masse friktion og irritation på din hud og give dig endnu flere indgroede hår. For at forhindre dem i at komme, kan du prøve på at reducere hyppigheden af barbering. Det er måske ikke muligt for alle, specielt om sommeren, hvor du viser mere hud, men du kan prøve forskellige metoder til hårfjerning eller undgå at barbere meget tæt hver gang.

 3. Prøv laser hårfjerning

  Hvis du gerne vil undgå indgroede hår fuldkommen, skal du fjerne hårfolliklerne helt. Den bedste løsning på dette er gennem laser hårfjerning. Du kan enten gøre det i en skønhedssalon eller derhjemme med et laser hårfjerning værktøj. Selvom det først er en dyrere løsning, er det en investering i fremtiden, da det både betyder, at du ikke skal døje med indgroede hår igen, og du behøves heller ikke at barbere dig hele tiden!

 4. Eksfoliér

  Hvis du spekulerer over, hvordan du kan undgå indgroede hår på benene så vel som resten af kroppen, er det et stort skridt i den rigtige retning at eksfoliere kroppen regelmæssigt, specielt inden hårfjerning.

  Eksfoliering hjælper med at rense porerne og fjerne overskydende olie og skidt. Det hjælper også med at fjerne de døde hudceller, der kan tilstoppe huden. Mod indgroede hår er det også gavnligt, da det hjælper med at holde området omkring folliklerne rent og kan hjælpe hårene med at gro i den rigtige retning.

 5. Fugt til huden

  Efter alle former for hårfjerning, bør du fugte huden. Dette hjælper med at holde den velnæret og sund så vel som blød, så du er mindre tilbøjelig til at få indgroede hår. Du skal også fugte din hud, når du har været i bad, så den forbliver hydreret. Mange fugtighedscremer har også andre gavnlige egenskaber for huden som fx at give næringsstoffer!

Oversigt

Indgroede hår kan være irriterende, kløende og ubehagelige, men du kender nu til nogle af de mest ideelle og nemme veje til at tackle dem. Sørg for, at du ikke bare ignorerer de indgroede hår, og når du har brugt vores tips til at slippe af med dem, kan du bruge et naturligt middel mod indgroede hår for at forhindre dem i at komme tilbage!

Del med