Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Hvilke typer af dårlig ånde findes der?

Har du forsøgt alverdens ting for at stoppe dårlig ånde? Læs her om hvilke typer af dårlig ånde som findes, og find svar på hvilket behandling mange danskere allerede har anvendt.

Hvis du som så mange andre gør alverdens ting for at undgå dårlig ånde, som f.eks. at børste tænder flere gange dagligt, bruge mundskyl, bruge tandtråd og tygge tyggegummi efter hvert måltid, men stadig har problemer med netop dårlig ånde, kan det skyldes noget helt andet end blot dårlig mundhygiejne. ShytoBuy.dk forklarer her hvilke andre ting der kan medføre dårlig ånde.

Hvilke typer af dårlig ånde findes der?

En af de mest typiske årsager til dårlig ånde, er en tør mund. Dette er også årsag til morgenånde, som dog kan afhjælpes gennem en simpel tandbørstning. Hvis du har problemer med dårlig ånde senere på dagen, og ikke kun den klassiske morgenånde, kan det højst sandsynligt skyldes medicin. Mange mennesker tager medicin, og mange af de typiske medikamenter har bivirkninger som f.eks. tør mund. Det har f.eks. antidepressiver, antihistaminer og blodtryksmedicin. Hvis du tager noget af dette medicin, kan det være her din dårlige ånde opstår. Hør derfor din læge om muligheden for at skifte medicin, og begynd ellers at tygge sukkerfri tyggegummi og drikke mere vand.

Hvis du ikke tager medicin, kan dårlig ånde skyldes problemer andre steder i kroppen. Faktisk kan åndens lugt ofte vise hvor i kroppen, den dårlige ånde stammer fra.

Hvis din ånde lugter frugtig

En frugtig ånde er et typisk tegn på diabetes. Normaltvis ryger sukkeret ind i dine celler og forbrændes som energi. Hvis dette ikke sker, øges dit blodsukker og kroppen begynder at forbrænde fedt for at få energi. I denne proces dannes ketoner, som får din ånde til at lugte frugtig

Hvis din ånde lugter som en brugt ble

En sådan lugt, kan være et tegn på at du har problemer med mandlerne. Dette skyldes at bakterier og andre rester kan samles omkring mandlerne, og danne en ’sten’.

Hvis din ånde lugter rådden

Hvis du har en ’rådden’ ånde, kan det være en god idé at blive tjekket for lungesygdomme. En rådden ånde, er ligesom almindelig dårlig ånde, bare værre. En sådan ånde kan være et tegn på alle typer lungesygdomme, fra infektion til kræft.

Hvis din ånde lugter af mølkugler

Denne type ånde, er typisk et tegn på allergi, bihulebetændelse eller post nasal dryp. Hvis dette er tilfældet, kan allergibekæmpende medicin, antibiotika og rensning af næsen afhjælpe lugten.

Hvis din ånde lugter af sur mælk

Hvis din ånde lugter af sur mælk, er det som regel et sikkert tegn på at du er laktoseintolerant. Dette skyldes, at kroppen så ikke nedbryder laktosen i mælkeprodukter, hvilket gør at dette samles i munden, og giver en sur lugt. Andre årsager kan være diarré og kramper.

Genuine halitosis

Dette dækker over det faktum, at du reelt har en dårlig ånde. Dette kan lugtes ved samtaler. Åndens tydelighed, er ofte så voldsom at det ligger over hvad folk vil affinde sig med, og det kan derfor påvirke dit forhold til andre mennesker.

Pseudo halitosis

I modsætning til genuine halitosis, dækker dette over en indbildning. Nemlig at den person der er ramt af pseudo halitosis, bilder sig selv ind at vedkommende har dårlig ånde. Det er altså ikke noget andre personer oplever som værende tilfældet.

Anbefalede Produkter

Del med