Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Hvor sikkert er kirurgisk behandling til fjernelse af ar??

Ardannelse er en naturlig del af kroppens helingsproces, men for mange kan det være noget, der er grimt og uønsket. Så hvilke muligheder er der for fjernelse af ar? For at hjælpe dig med at finde ud af mere om kirurgiske procedurer for at slippe af med dine ar, har vi samlet alt, du har behov for at vide, på et sted. Så læs videre og find ud af mere!

Hvad er kirurgisk fjernelse af ar?

Som navnet indikerer, er kirurgisk fjernelse af ar en metode til at hjælpe dig med at slippe af med dine ar, eller som minimum synet af dem, med kirurgi. Det er mange forskellige typer af kirurgiske metoder til fjernelse af ar, som fx hudtransplantationer, indsprøjtninger (såsom fyldstoffer til huden), ekscisioner, afskrabningsbehandlinger, kuldebehandling og laser kirurgi. De har alle hver deres fordele, ulemper & risici, og de virker på lidt forskellige måder.

Den mest almindelige form for kirurgisk ar-fjernelse er laser terapi. Laser behandling til ar har til formål at reducere arrets rødme ved specifikt at sigte mod blodkarrene, der er inde i det overskydende arvæv. Det kan også virke ved at gøre arret fladere ved at fjerne det øverste lag hud for at stimulere kollagen-produktionen i de dybere lag.

Risici ved kirurgisk ar-fjernelse

Når det kommer til kirurgisk fjernelse af ar, er det ligesom med alle andre former for kirurgi - der er nogle potentielle risici og ulemper. Nogle af de mest almindelige inkluderer:

  • Blødning
  • Infektion
  • Forsinket sårheling
  • Ændring i hudens følsomhed
  • Nerve-, blodkar-, eller muskelskader
  • Hævelse
  • Sensitivitet
  • Misfarvning af huden
  • Varierende smerter

Alt afhængig af den eksakte type kirurgi, du gennemgår, kan der også være risici forbundet med allergier over for de anvendte materialer eller produkter så vel som de sædvanlige risici forbundet med at være under narkose.

Hvor sikkert er kirurgisk behandling af ar-fjernelse?

Som ved hver anden kirurgisk procedure, vil der være risici at overveje, men så længe, du bliver behandlet af en uddannet, kvalificeret og erfaren kirurg, vil du være i gode hænder. For at finde ud af præcis hvor sikker de individuelle procedurer er, kan du tale med din læge inden, og de vil forklare det præcise forløb samt alle de forbundne risici. En af tingene, du bør vide, inden du får laserbehandling mod dit ar, er, at det for det meste er sikkert for ar både i ansigtet og på kroppen.

Alternative metoder til fjernelse af ar

Hvis du stadig er usikker på, om en kirurgisk behandling er det rette for dig, er der adskillige andre muligheder, du kan prøve først! De har langt færre potentielle risici og kan være en del sødere mod din bankkonto på samme tid.

Cremer og serummer

Der er masser af cremer på markedet, der kan hjælpe med ars fremtoning. Disse ar-cremer hjælper med at styrke hudområdet samt fugte det, så arret forekommer mindre synligt.

Olier og salver

Visse plantebaserede olier, som fx den fra Sacha Inchi kerner, er fulde af næringsstoffer og omegaer til at pleje dine ar. Disse ar-olier hjælper med at berolige og fugte området i dybden, så ar-vævet langsomt vil blive mindre synligt.

Hud-reparerende sprays

Præcis som navnet indikerer, virker hud-reparerende sprays ved at forny huden og på denne måde hjælpe med arrene. De virke ved at gendanne hudvævet for at hjælpe med arrenes fremtoning samt tørhed og irritation.

Mikronåle

Denne teknik involverer et unikt værktøj kaldet en Dermaroller. Dette værktøj indeholder flere hundrede små nåle, kun omkring 0,5mm lange, der blidt bliver rullet hen over huden. Det fremmer regenerering af celler og kollagenproduktion, og dermed hjælper det på arrene. De kan bruges på hele kroppen, men de bliver mest brugt til at komme af med akne-ar i ansigtet.

Hud camouflage makeup

Det sidste, men ikke mindste, er makeup. Du kan nu købe specific makeup online, der er tykkere og mere pigmenteret end dit normale makeup, der kan dække arret og få det til at ligne normal hud. Du kan normalt finde ar coverup makeup som fx foundations eller concealers.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med