FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hvordan tackler mænd indgroede hår

Mænd er langt mindre tilbøjelige til at søge hjælp til det pinlige problem med indgroede hår. Dette er også selvom de er langt mere tilbøjelige til at få dem. Indgroede hår opstår, når hår, i stedet for at vokse ud af huden, vokser ind i huden. Det indgroede hår vil efterfølgende blive synligt som en rød, øm prik, som ofte forveksles med en bums.

Mandlig hårfjerning

Med stigningen i mandlig pleje bliver hårfjerning også populært hos mænd. Ikke kun med voks, men også andre behandlinger, herunder IPL, laser og elektrolyse. Størstedelen af mænd der vælger at blive vokset eller benytte andre former for hårfjerning er helt almindelige danske mænd. Der er forskellige årsager til at mænd ønsker at fjerne bestemt hårvækst. Nogle gør det for renlighedens skyld, nogle for at fremhæve deres kønsdele og andre, fordi deres partner foretrækker det. Dertil skal det også nævnes, at mandlige atleter, herunder cyklister og svømmere, fjerner hår af praktiske årsager, da håret øger luftens eller vandets træk, hvilket forsinker dem væsentligt under en konkurrence. Mænd, som går meget op i sport og som arbejder hårdt for at udvikle deres muskler, vælger ofte at fjerne deres kropshår for bedre at kunne vise deres krop. Mængden af mænd som fjerner deres kropshår betyder, at der nu er en meget større efterspørgsel efter produkter til behandling af de forskellige bivirkninger.

Hvorfor opstår indgroede hår?

Indgroede hår kan opstå efter hårfjerning, når døde hudceller akkumuleres og danner en papule, som huden helbreder. Hår i området bliver fanget under papulen og forhindres i at forlade huden og skaber derved et indgroet hår. Irriterende indgroede hår kan forekomme på stort set alle dele af kroppen, men for mænd er de mest almindelige steder i deres ansigt, nakke, ryg, bryst og lår. Indgroede hår og andre problemer forbundet med hårfjerning varierer fra person til person og kan være mere fremtrædende afhængigt af hår og hudtyper. Stort set alle mænd lider eller har lidt af indgroede hår, da indgroede hår er helt naturlige at få, især hvis man har mere grove og krøllede hår.

Råd til at tackle indgroede hår

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal stille op med de indgroede hår, når de er opståede. Her er nogle råd til, hvordan du skal tackle dine indgroede hår.

  1. Eksfolier området regelmæssigt. På denne måde fjernes døde hudceller, hvilket vil mindske risikoen for, at indgroede hår opstår. For at huske at gøre dette, anbefales det, at du tilfører det til din daglige rutine.
  2. Brug forebyggende produkter. Dette råd er et af de vigtigste råd, da det er langt nemmere at forebygge indgroede hår end at få dem til at forsvinde, når de er opstået. Sørg derfor for at bruge cremer eller sprays til forhindring af indgroede hår. Produkter såsom Skindoctors Ingrow Go mod indgroet hår kan især anbefales.
  3. Brug en gel til sensitiv hud ved barbering. Sørg for at benytte gel til sensitiv hud, hvis du barberer dig. Det er også muligt at få gels specielt til at forhindre indgroede hår.
  4. Klem, pluk eller grav ikke i det indgroede hår. Dette vil blot irritere huden endnu mere.
  5. Forsøg at formindske hårfjerningen. Jo sjældnere du fjerner dine hår, jo sjældnere kan indgroede hår opstå. Hvis du benytter dig af midlertidigt permanente hårfjerningsmetoder såsom voks, kan det dog formindske indgroede hår, hvis dette gøres ofte, da voks vil resultere i færre hår og derved også færre hår, som kan udvikle sig til indgroede hår.
  6. Gå ikke i for stramtsiddende tøj. Stramtsiddende tøj, herunder især stramme jeans, kan forårsage indgroede hår. Forsøg derfor at undgå særligt stramt tøj, især lige efter barbering.

Hvordan fjerner jeg et indgroet hår?

Hvis du har fået en indgroet hår og ønsker at fjerne dette, er der her en guide til, hvordan dette udføres på den mest skånsomme og effektive måde.

  1. Brug varm komprimering. Dette vil bringe håret op til overfladen.
  2. Hvis du ikke nemt kan komme til håret, skal du ikke forsøge at fjerne det, men vente.
  3. Brug en steril nål eller pincet til at forsigtigt at rive det indgroede hår ud af huden. Du må ikke plukke håret helt ud, hvis du kan undgå at gøre det. Sørg blot for, at den indgroede ende er ude af huden.

Nogle gange ser du en loop af håret tæt på overfladen af huden. Det betyder, at hårets spids er begyndt at vokse ned i huden. Hvis du får en nål i løkken, vil enden ofte løsne sig.

Hvis du vælger at bruge pincet, så husk at pincet kan købes enten vinklet eller fladt. Et spidsfrit par kan forårsage mindre skade på huden omkring håret, hvis det anvendes forsigtigt. Et andet valg kan være at bruge en roterbar medicinsk anordning til indgroede hår, som ikke beskadiger folliklen eller den omgivende hud.

Del med