FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Fødder

Hvorfor er mine fødder altid kolde?

Kolde eller hævede fødder kan ikke kune være en plage, men der kan også ligge en mere alvorlig årsag bag. Her kan du læse nogle af årsagerne til, at du kan opleve kolde legemesdele.

Der er et par grunde til, hvorfor dine fødder kunne være kolde. Den første årsag kommer nok ikke som et chok; Er du iført sokker? Måske er dine fødder kolde, fordi du ikke dækker dem til eller fordi du går på et koldt gulv.

Okay så - nu hvor vi har udelukket den mest indlysende grund dine fødder kan være kølige, lad os udforske nogle flere, mindre åbenlyse forklaringer:

Dårligt blodcirkulation

En meget almindelig årsag til mennesker oplever kolde fødder er dårlig cirkulation hvilket betyder, at der ikke komme nok blod til dine fødder (eller i nogle tilfælde, dine hænder) til at holde dem varme. Dette kan være forårsaget af en stillesiddende livsstil (ex. kontor job eller lav aktivitetsniveau) og kan ofte afhjælpes ved at gå rundt eller dyrke en form for aktivitet hver dag. Dårlig cirkulation kan også være årsag til blodpropper og kan føre til andre alvorlige sundhedsproblemer.

Underaktiv skjoldbruskkirtel

En anden almindelig årsag til kolde fødder er en underaktiv skjoldbruskkirtlen. Dette symptom er mere almindeligt hos kvinder end det er hos mænd. Hypothyroidisme, også kendt som underaktiv skjoldbruskkirtel kan forårsage kolde fødder og hænder, træthed, hårtab og vægtøgning og andre generende symptomer. Hvis du har et skjoldbruskkirtel problem, og tager medicin for det, men stadig oplever kolde hænder og fødder, kunne du have Raynauds syndrom. Raynauds syndrom er karakteriseret ved et tab af blodtilførslen til hænder og fødder forårsaget af spasmer i blodkarrene.

Nerveskade

Nogle mennesker med kolde fødder kan have perifer neuropati, hvor nogen kan opleve en følelse af kulde i hænder og fødder, uden faktisk at være kold at rør ved. Andre symptomer kan omfatte følelsesløshed, prikken eller en brændende fornemmelse i ekstremiteterne. Selvom dette kan være irriterende i sig selv, er perifer neuropati et tegn på underliggende nerveskade forårsaget af sygdomme såsom diabetes, udsættelse for toksiner, infektioner eller vitaminmangel. Hvis du har mistanke om dette kan være problemet, så bør du konsulere med din læge med det samme, da ventetid kan tillade at skaden udvikler sig. Din læge kan udføre flere tests, herunder NCS (nerveledningsundersøgelser) for at se, hvor godt hjernen sender signaler til de perifere nerver.

I øvrigt, har du nogensinde spekulerer på, hvor udtrykket "at få kolde fødder" kommer fra? "Kolde fødder" er et udtryk, som referer til tab af mod. Ex som når en performer får kolde fødder lige før han går på scenen, og skal optræde foran tusind ventende fans, eller en brud får kolde fødder, før hendes bryllupsdag. Lingvister sporer det tilbage til enten italiensk dramatiker Ben Jonson 1605 eller tysk forfatter Fritz Reuter i en 1862 roman. Faktisk anvendes dette ordbrug helt tilbage til forfatteren Stephen Crane i sin 1896 bog, "Maggie: en pige på Streets", hvor han skriver: "Jeg vidste, at dette var den måde, det ville være. De fik kolde fødder. "

Ligegyldigt hvor udtrykket kommer fra, og uanset den underliggende årsag bag, så kan kolde fødder være en plage, og i nogle tilfælde et tegn på, at noget mere alvorligt, der foregår.

Hvis du oplever alvorlige symptomer, bør du konsulere med din læge. ellers findes der også små behandlingsgange, som du kan foretage dig hjemme.

Behandling

Da årsagerne til kolde fødder kan afvige fra person til person, er det vigtigt at konsulere med din læge og få afklaret, hvad der er årsag til tilstanden. Baseret på årsagen, vil din læge så foreslår en behandling plan, der vil fungere bedst for dig. En af de bedste behandlinger til at fremme en sund blodcirkulation i ben og fødder, er en cirkulationstræner til dårligt blodomløb. Sådan en massager kan genoprette en ordentlig cirkulation og varme til dine kolde fødder.

Andre interessante artikler