Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Indgroet hår - Sådan fjerner du og undgår indgroede hår

Døjer du også med de irriterende indgroede hår? Så er du ikke alene. Det er et almindeligt hudproblem, som de fleste oplever efter barbering. Det forveksles ofte med skægpest, men på trods af de lignende symptomer, så er det ikke det samme. Læs mere på denne side og få gode råd til hvordan du kommer af med indgroet hår og hvordan du kan undgå skægpest.

Hvad er indgroet hår og hvorfor får man det?

Barberer du dig eller på anden måde fjerner hår fra kroppen, så har du sikkert også oplevet at få indgroede hår. Det viser sig i form af små røde knopper på huden, dér hvor man har fjernet hår, og de kan være både kløende og betændte. De fleste finder dem utroligt generende og pinlige, hvis de opstår på steder, hvor de indgroede hår er til skue for andre mennesker.

Indgroet hår dannes, når et hår krøller sig tilbage under huden istedet for at vokse lige op. Nogle gange sker det allerede inden håret er brudt igennem huden, imens det andre gange når at vokse ud, men spidsen så begynder at grave sig ind i huden igen.

Men hvorfor sker dette så? Det kan der være flere forskelige årsager til. I de fleste tilfælde er et indgroet hår opstået fordi døde hudceller har blokeret hårfolliklen og håret derved ikke kan vokse lige ud. Håret vokser så i stedet for sidelæns under huden og danner den irritation og røde knop som vi kender. Stramt tøj og syntetisk stof, der ikke lader huden ånde, kan også være årsagen til indgroet hår. Læs med herunder og få hjælp til at fjerne indgroede hår og undgå skægpest.

Indgroet hår og skægpest – Er det det samme?

Symptomerne på indgroede hår og skægpest, minder meget om hinanden og termerne bliver derfor ofte brugt i forvirring. Men skægpest skyldes ikke indgroede hår, det er derimod en betændelsestilstand i hårfolliklerne, som opstår efter barbering. Mange tror at det er svært at undgå skægpest og indgroet hår, fordi man ikke kan forhindre at hårene gror indad, men da dette ikke er årsagen er der nu hjælp at hente. Det er typisk bakterier fra mund og næse der giver skægpest, men bakterier fra barberbladet kan ligeledes være en stor synder til indgroede hår. Det er hyppigst på lår, balder, armhuler og hals man oplever betændelsen. Skægpest og indgroet hår kan ramme både mænd og kvinder, og starter typisk som ømhed og viderudvikler sig derefter til bylder og betændelse. Indgroede hår og skægpest er derfor ikke nødvendigvis det samme, selvom symptomerne kan virke som de samme.

Undgå skægpest

Du kan selv aktivt gå ind i kampen for at undgå skægpest, med disse simple trin:

Rent grej:

Sørg altid for at din skraber er ren og skarp. Er den sløv har du større risiko for at få rifter og irritationer og bakterier vil nemmere trænge ind. Vask eller desinficér den i kogende vand efter hvert brug, for at fjerne bakterier og undgå skægpest og indgroede hår.

Rene håndklæder:

Da det er bakterier fra mund og næse (stafylokokker eller streptokokker) der giver indgroet hår og skægpest er det vigtigt at de håndklæder du bruger i ansigtet, før og efter barberingen, er rene. På den måde reducerer du antallet af bakterier, som din hud kommer i kontakt med og du kan dermed undgå indgroede hår og skægpest.

Barberskum og barbersprit:

Brug barberskum når du barberer dig for at nedsætte risikoen for at få sår og rifter, som medfører indgroet hår. Når du er færdig og har vasket ansigtet, kan du med fordel give huden lidt barbersprit, for at dræbe de bakterier der eventuelt måtte være. Dette alene forebygger indgroede hår meget.

Brug dine egne ting:

Hvis du vil undgå skægpest og indgroet hår, er du også nødt til at undgå at låne andres barbergrej eller håndklæder, så du ikke bliver udsat for deres bakterier.

Sådan fjerner du skægpest

Er du allerede blevet ramt af indgroet hår, er behandlingen heldigvis relativt simpel i langt de fleste tilfælde. Først og fremmest er det vigtigt at du renser huden i det ramte område. Dette gøres for at fjerne eventuelle bakterier fra skægpesten. Efterfølgende påføres en helt almindelig fugtighedscreme. Gentag behandlingen i op til en uge, og du vil hurtigt se gode resultater. Virker ovenstående behandling ikke, er det vigtigt at undlade at barbere dig i længere tid, for at give huden ro for irritation, da dette øger risikoen for indgroede hår og skægpest

Sådan fjerner du indgroet hår

Der er heldigvis også hjælp at hente hvis du ofte plages af indgroet hår. Da det typisk skyldes tilstoppede hårfolliklerne grundet døde hudceller, kan det være en god idé at eksfoliere huden jævnligt. Brug en god skrubbecreme eller en handske 2-3 gange om ugen, for at få fjernet den døde hud og undgå tilstopning og indgroede hår. Her er et par gode råd til at fjerne indgroet hår:

  • Skrub langsomt området med det indgroede hår 2 gange dagligt. For optimal behandling skrubbes området fra forskellige vinkler
  • Påfør sæbe mod akne, da indgroet hår minder meget om bumser
  • Påfør et noget varmt og fugtigt omkring området
  • Varmen burde have fået håret op til hudens overflade, så brug en nål eller pincet til at fjerne håret
  • Vask området med lunkent vand når håret er fjernet. Dette gøres for at beskytte mod infection, som kan forebygge indgroede hår

Du kan også bruge en spray eller creme specifikt udviklet til at forebygge problemet. Her fører vi bl.a. den populære og effektive Ingrow Go mod indgroet hår fra Skin Doctors, som fordeles på huden efter hårfjerning. Søger du en hårfjerningsmetode med lav risiko for at udvikle betændelse og indgroede hår, så bør du prøve IPL eller HPL hårfjerning. Ikke nok med at det er mere skånsomt for din hud, så er det også en metode der kan give dig permanent hårfjerning eller hårreduktion. Prøv et af produkterne fra Silk’n serien, de er alle FDA godkendte og har fået meget omtale i diverse medier pga. deres effektivitet og kvalitet.

Køb trygt hos os

Hos ShytoBuy har vi mange års erfaring med at hjælpe vores kunder af med indgroet hår og give gode tips til hvordan man kan undgå skægpest. Begge dele kan være noget så irriterende, så derfor er vi altid på forkant med de nyeste produkter på markedet, som kan afhjælpe problemet. Skulle du have nogle spørgsmål omkring vores produkter, levering eller vores service, er du altid velkommen til at kontakte os på enten tlf, live chat eller e-mail. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage mellem kl. 10 og 19. Vi glæder os til at handle med dig, så du kan få hjælp til at fjerne indgroet hår.

Del med