Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Kan du træne, hvis du har lyskesvamp?

Mange mennesker ser træningscenteret som et sted, der handler om helbred og velvære, men det kan også være et sted, der er grobund for bakterier og svamp, og det er det mest populære sted at få lyskesvamp. Det er også kendt som tinea cruris, og lyskesvamp er en svampeinfektion, der forårsager et rødt, kløende udslæt i kønsområdet, på lårene og omkring ballerne. Det fik sit navn, da det rammer området omkring lysken, men kan du blive ved med at træne, selvom du får denne infektion? Læs videre og find ud af det!

Kan du træne med lyskesvamp?

Hvis du har lyskesvamp, kan du stadig godt træne, ja! Men du skal passe på, at du ikke gør infektionen værre. Lyskesvamp er ret almindeligt for atleter, der sveder meget, så anstrengende øvelser, der får dig til at svede rigtig meget, kan gøre tingene værre. Svampen, der forårsager lyskesvamp, trives i varme og fugtige områder, så mere træning giver dem det perfekte sted at bo.

Så hvis du gerne vil træne med lyskesvamp, skal du sørge for, at du vasker dig selv både før og efter og behandler din lyskesvamp for at slippe af med infektionen. Du kan også følge disse simple tips til at forhindre det i at sprede sig eller blive værre.

Tips til at forhindre lyskesvamp i at blive værre

Hold redskaberne rene

Hvis du har brug redskaberne i træningscentret, skal du sørge for at rengøre dem efter brug. Selvom du altid skal tørre redskaberne af efter brug grundet sved af almindelig høflighed, er det endnu vigtigere, hvis du har lyskesvamp, så det ikke spreder sig.

Bær løstsiddende tøj

Da lyskesvamp trives i varme og fugtige områder, er det en god idé at bære løstsiddende tøj, mens du træner for at give området luft. Det vil også reducere ophobningen af sved og gøre det sværere for svampen at gro.

Tag et brusebad efter træning

Det er vitalt at holde dig ren, når du skal tackle lyskesvamp, så tag et bad lige efter træning. Det vil også hjælpe med at vaske sved og snavs væk og kan hjælpe med at stoppe spredningen af svampeinfektionen.

Brug en naturlig lyskesvamp behandling

Efter vask, brug et naturligt lyskesvamp produkt, der inkluderer ingredienser med antifungale egenskaber som fx manuka honning eller tea tree olie. Disse kan hjælpe med at reducere svampeinfektionen og reducere irritation og rødme.

Del ikke håndklæder eller tøj

Når du er færdig med træning, skal du ikke blive fristet til at dele håndklæder, tøj eller andre ting, der kan komme i kontakt med infektionen, så den kan spredes. Sørg også for at vaske dit tøj separat fra andres.

Oversigt

Lyskesvamp er aldrig en behagelig oplevelse, men hvis du stadig gerne vil træne med infektionen, skal du sørge for at følge vores tips for at holde det under kontrol. Lyskesvamp er smitsomt, så gør hvad du kan for at forhindre andre i at få det og prøv på at skabe et miljø, hvor svampen ikke kan sprede sig og vokse.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med