FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Anti-ageing

Alt du skal vide om collagen - er det svaret på evig ungdom?

Stort set siden tidernes morgen har menneskeheden gjort alt for at forlænge ungdommen. Kleopatra badede i kamelmælk for at få en blød og ungdommelig hud, nogle af nutidens influencere smører sæd i ansigtet for at bruge det som rynkecreme, mens flere Hollywood-stjerner bruger hæmoridecreme i ansigtet. Alt sammen i håb om at få en ungere og smukkere hud.

Men er det virkelig nødvendigt at tage så drastiske midler i brug i skønhedens tegn? Ikke hvis du spørger os (selvom du selvfølgelig gerne må lade dig inspirere af ovenstående skønhedstips). For du kan komme langt med at indtage de rigtige næringsstoffer, så du på den måde plejer din hud indefra og ud. Et godt eksempel er collagen, der ikke kun er et vigtigt protein for din hud, men også hår, negle og knogler.

Hvad er collagen?

Kært barn har mange navne, og collagen staves også ofte som kollagen. Men uanset om collagen skrives med k eller c, har det heldigvis de samme egenskaber. Collagen udgør cirka en tredjedel af alle proteiner i kroppen, er en af dens vigtigste byggesten, og er vigtigt for at vedligeholde blandt andet dine muskler, knogler, led og sener.

Collagen er på det seneste blevet den helt store trend indenfor hudpleje, og det er der en god grund til. For collagen, eller kollagen, har også en stor betydning for dit udseende, da proteinet bidrager til at vedligeholde din hud. Det gør collagen på den måde, at det bidrager til at holde huden elastisk og fast samt erstatte døde hudceller, hvilket kan bidrage til en ungdommelig og smuk hud.

Rynker er intet at skamme sig over. Mange synes dig ikke, at de er specielt smigrende.

Problemet med collagen er dog, at din krops produktion af proteinet falder med alderen, og det er en af grundene til, at du får rynker, fine linje, hængende hud og andre aldringstegn. Som ung producerer din krop en overflod af collagen, og en tommelfingerregel er, at din krop, efter du er blevet 25 år, ikke længere er i stand til at producere den mængde collagen, som den skal bruge for at vedligeholde dine led, hud, sener og andre vigtige kropsfunktioner. Netop derfor vælger mange at bruge skønhedsplejeprodukter som Eco Masters Dermaroller eller tage et decideret tilskud som Rent Marine Collagen for at give kroppens collagenproduktion et boost.

Hvorfor mister kroppen collagen?

Som nævnt er det en helt naturlig proces, at kroppens evne til at producere collagen falder med alderen, og det sker for de fleste ved 25-årsalderen. Herefter kan kroppen ikke længere producere den mængde collagen, som den skal bruge for at vedligeholde hud, led, sener og knogler. Der er dog også andre faktorer, der spiller ind, og som kan påvirke din krops evne til at danne collagen. Dårlige luftforhold, forurening, rygning og usund kost bidrager blandt andet til at reducere dannelsen af collagen i huden, og kan derved påvirke din huds elasticitet, modstandskraft og sundhed generelt.

Hvilke fordele er der ved at tilføre kroppen ekstra collagen?

Der kan være flere fordele ved at give din krop lidt ekstra collagen ved at tage et dagligt kosttilskud. Et dagligt tilskud med collagen kan blandt andet være med til at bidrage til hudens elasticitet, fasthed samt mindske aldringstegn som rynker og fine linjer.

Det er selvfølgelig også muligt at få ekstra collagen via kosten, og her er det især vigtigt at indtage fødevarer, der har et højt indhold af proteiner, omega3-fedtsyrer, A-vitamin og antioxidanter, da det bidrager til at vedligeholde et normalt collagen-niveau. Det vil med andre ord betyde, at du blandt andet bør spise:

  • Kylling
  • Æg
  • Grøntsager med store blade
  • Bønner
  • Bær
  • Fed fisk

Spis dig til en smuk og fast hud med de rigtige fødevarer til at give din collagenproduktion et boost.

Alternativt kan du overveje at tage et dagligt kosttilskud som eksempelvis Marine Collagen med Hyaluronsyre eller Rent Marine Collagen, der begge er gode anti-aging-tilskud med collagen til at pleje din hud, led og knogler indefra og ud.

Collagen og C-vitamin – hvad er sammenhængen?

C-vitamin er et vigtigt vitamin, ikke blot til dit immunforsvar men også for din hud, da det bidrager til dannelsen af collagen i kroppen. Derfor er det vigtigt, at du indtager nok C-vitamin på daglig basis, enten ved at tage C-vitaminpiller eller ved at spise de rigtige fødevarer. Fødevarer, der har et højt indhold af C-vitamin er blandt andet kartofler, citrusfrugter, peberfrugt, rå hyben og grønkål. Derudover udnytter kroppen også collagen bedre, hvis der er C-vitamin til stede i vævet, og derfor er det vigtigt at have dine C-vitamindepoter godt fyldt op, hvis du gerne vil have det optimale ud af eventuelle kosttilskud eller andre produkter med collagen.

Er collagen kilden til evig ungdom?

Collagen er ikke den hellige gral til at en evig ungdom, men kosttilskud med collagen kan give dig vigtige næringsstoffer til at pleje din hud, knogler, sener og brusk indefra og ud. For din krops naturlige produktion af collagen falder som sagt, når du fylder 25 år, hvilket er årsagen til, at du får rynker, hængende hud og andre aldringstegn. Derfor kan et dagligt indtag af collagen bidrage til at vedligeholde din hud og give dig selv de bedste forudsætninger for at få en elastisk, smuk og sund hud.

Andre interessante artikler