Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Neglesygdomme

Der findes rigtige mange forskellige neglesygdomme. Så det gælder om at finde ud af hvilken af disse neglesygdomme man har. Derefter kan du gå i gang med den rigtige behandling af skøre negle.

Skøre negle

Vores negle indeholder keratin som er med til at gøre vores negle stærke. Det er ofte når keratinen udtørrer neglene at du får skøre negle eller neglesygdomme. Tit er det hvis du har dine hænder meget i vand som en frisør f.eks. har i løbet af dagen, på grund af hårvask og når de klipper i det våde hår rammes hænderne af det våde vand. Derfor siger man også at der i visse tilfælde er en simpel behandling af skøre negle. Hvis du har hænderne meget i vand så kan du bruge handsker for at beskytte neglene, så du på den både undgår og få skøre og andre neglesygdomme, såsom neglesvamp. Men der kan være mange andre grunde til at neglene opfører sig anderledes.

Neglesygdomme

Neglene kan faktisk fortælle dig en masse ting, de kan blandt andet fortælle dig om har en god livsstil, om du mangler vitaminer og mineraler eller om du lider af en sygdom. Hvis der er ændringer i neglen er den mest typiske grund til dine skøre negle en forkert kost og livsstil eller at du mangler næringsstoffer. Der findes mange såkaldte neglesygdomme, vi har lavet en lille liste nedenfor med nogle af de mest typisk symptomer og hvilke årsager der kan være grund til neglesygdomme og eksempler på behandling af skøre negle:

 • Neglesvamp:, En af de mere almindelige neglesygdomme er svamp i neglene. Grunden til at du får denne form for infektion er oftest fordi dit immunforsvar er en smule svækket. Disse former for neglesygdomme der skal behandles så det ikke smitter til andre negle eller andre personer. Der er flere ting du selv kan gøre for at beskytte dig mod disse neglesygdomme. Du kan blandt andet bære sko når du befinder dig i offentlige svømmehaler og saunaer.
 • Meget gule negle: Hvis du har skøre negle i form af meget gule negle, kan det skyldes at du har lymfeproblemer.
 • Flossede og flækkede negle: Flossede negle er faktisk en form for neglesygdomme og der er mange forskellige grunde til at neglene flækker, men den mest typiske årsag er du mangler noget vitamin eller mineral. Oftest er det kalsium der er mangel på ved denne neglesygdom og der findes en nem behandling af skøre negle.
 • Neglerodsbetændelse: Det ses ofte at folk der lider af neglesygdommen neglerodsbetændelse mangler protein, folsyre eller c-vitamin. Disse skøre negle kan også opstå hvis du har dine hænder meget i vand, da huden omkring neglene konstant er fugtige hvilket er et ideelt levested for bakterier. De typiske symptomer er, at din hud omkring neglen bliver rødlig og hæver, negleroden kan løsne sig så infektionen kan sprede sig her til, og det smerter ses ofte ved denne form for skøre negle.
 • Nedgroet negl: Det sker tit at folk får neglesygdomme, såsom nedgroet negl. Det kan være en meget smertefuld sygdom som oftest skyldes at du går i sko der er for små, så neglene bliver klemt eller at du har fået klippet kanterne af din negl. Når du klipper de såkaldte hjørner af neglen giver det neglen mulighed for at vokse ind i huden. Denne form for skøre negle rammer for det meste storetåen. Når din negl er nedgroet betyder det at den gror ned i huden omkring neglen og ved mange tilfælde kan det udvikle sig til betændelse omkring neglen.

shydk-neglesygdomme-productpage-banner

Behandling af skøre negle

Inden du går i gang med nogen form for behandling af skøre negle skal du finde ud af hvilken af de mange forskellige neglesygdomme det er du har. Oftest kan du selv behandle det og få stærke negle igen. Det bedste råd er at du starter med at finde årsagen til dine skøre negle og derefter starter en behandling der passer til dig.

Forbyggelse

Der er mange ting du selv kan gøre for at forbygge skøre negle og neglesygdomme på både hænder og fødder.

Hænder

 • Undgå så meget som muligt at områderne omkring neglene er fugtige, da fugten kan være med til at udvikle neglesygdomme, såsom neglesvamp og flossede negle.
 • Brug altid handsker når du vasker op og gør rent. På den måde holder du områderne omkring neglene tørre og beskytter dig selv mod neglesygdomme.
 • Smør dine negle og neglebånd med creme eller olie blandet med citron for at tilføre dem den rigtige form for fugt.
 • Når du anvender neglelak så husk at lig en underlak inden du ligger den farverige lak på. Da du på denne måde beskytter dig mod skøre negle og forstærker dine negle.

Fødder

 • Når du køber sko, skal du være opmærksom på at de ikke sidder for stramt, da dine fødder har behov for plads for at kunne få luft. Hvis dine fødder ikke har plads nok kan du udvikle neglesygdomme såsom nedgroet negl eller tilmed få en infektion.
 • Hvis du lider af fugtige fødder eller fodsved kan du bruge bomuldssokker, da disse er med til at absorberer fugten. På den måde kan du selv være med til at forhindre neglesygdomme såsom neglesvamp at bryde ud.
 • Du skal sørge for at området omkring neglene ikke tørre ud, så derfor anbefales det at du smører dine tæer med evt. Creme. Hvis du ikke synes det er så rart at smøre dine fødder ind i creme kan du gøre det om aftenen, da du på den måde undgår og støde fødderne og cremen kan stille og roligt trænge ind i huden. Når du sørger for at fugte huden omkring neglene er du med til at beskytte dig selv mod at få skøre negle.

Andre interessante artikler