Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Parasitter i tarmen

De kan være svære at diagnosticere alt imens de sætter en stor dæmper på dit helbred og velbefindende. Parasitter i tarmen er mere udbredt end man tror og mange går rundt med dem uden den fjerneste anelse. Kend symptomerne og find den rigtige behandling, så du kan få livet tilbage på rette spor.

Hvad er parasitter?

Hvad er parasitter?

Det er et lille dyr eller organisme som lever af næring fra en vært, der kan være et menneske eller dyr. Der findes to forskellige typer af parasitter - ektoparasitter og endoparasitter. Ektoparasitter er dem der lever uden på kroppen eller på overflader og er f.eks. lus, myg, flåter og lopper. Endoparasitter er indvendige og kan være parasitter i tarmen som f.eks. bændelorme og amøber. Nogle parasitter er stationære, hvilket betyder at de lever hele deres liv med at nære fra samme vært. Andre er temporære, som betyder at de kan optage næring fra forskellige værter og derfor kun generer den enkelte i kort tid (f.eks. myg og skovflåter). Har man parasitter i tarmen anses det som en infektion i kroppen, der kræver behandling, da de er stationære og derfor ikke forsvinder af sig selv.

Hvorfor får man parasitter i tarmen?

Det er ofte folk der har rejst meget i områder med inficeret drikkevand eller jord, som er mest udsat for at få denne infektion i kroppen. Parasitter kan indtages via drikkevand, uvaskede fødevarer eller mad der ikke er gennemstegt/kogt og dermed komme direkte ind i tarmene. De kan også trænge ind igennem huden via hudafskrabninger og sår, hvis man kommer i kontakt med inficeret jord. Især børn er udsat, da de bruger mere tid i sandkasser og jord og til tider endda får det i munden.

Tegn på at du har parasitter i tarmen

Det er meget sjældent at der er synlige tegn på parasitter, da det ikke er en hudinfektion, men en indvendig infektion i kroppen, som ikke kan spottes udefra. Herunder ser du nogle af de mest almindelige symptomer på parasitter i tarmen:

  1. Hyppig forstoppelse, diarré eller luft i maven.
  2. Du har haft madforgiftning og din fordøjelse er ikke blevet normal siden
  3. Søvnbesvær – du har svært ved at falde i søvn og vågner op flere gange i løbet af natten
  4. Hudinfektioner i form af uforklarlige udslæt, eksem eller rosacea
  5. Du skærer tænder om natten
  6. Smerter eller ømhed i muskler og led
  7. Træthed eller følelse af depression og udmattelse
  8. Du føler dig aldrig mæt eller tilfreds efter et måltid
  9. Jern-mangel

Oplever du en eller flere af ovennævnte tegn, kan du meget vel have parasitter i tarmen og det er derfor vigtigt at du kommer igang med en parasit kur hurtigst muligt, før de når at formere sig yderligere.

Hvordan stilles diagnosen?

Har du haft parasitter i tarmen før, så kender du måske symptomerne og ved hvordan du skal reagere. Er det første gang du har mistanke om en infektion i kroppen, så skal du kontakte din egen læge. Man kan se parasitterne gennem en afføringsprøve og æggene sidder ofte omkring anus. Er prøverne positive, hvilket betyder at du har parasitter i tarmen, skal du igang med en parasit kur.

Hvordan behandler man parasitter i tarmen?

Hvordan behandler man parasitter i tarmen?

Går du til lægen, kan du altså få en form for receptpligtig medicin, som kan dræbe enhver infektion i kroppen. Det er effektivt fordi det er syntetisk fremstillet, men det kan også være skadeligt for din krop og give ubehagelige bivirkninger.

Hvis du hører til den gruppe mennesker der er mere bevidste omkring deres sundhed og miljøet, så kan du vælge at behandle dine parasitter i tarmen med en homøopatisk parasit kur. Her hos ShytoBuy fører vi flere populære produkter mod interne parasitter, som effektivt og naturligt kan bekæmpe den ubehagelige infektion i kroppen. Produkterne kan bruges af stort set alle, da de er 100 % naturlige, og der er ikke registreret nogle bivirkninger. Dog bør de typisk ikke bruges af børn under 5 år, gravide eller ammende. Behandlingen starter med at virke med det samme og du kan være parasitfri typisk indenfor 2-5 uger.

Har du nogle spørgsmål til produktet eller har du brug for anden vejledning i forhold til vores hjemmeside eller produkter, så er du altid velkommen til at kontakte vores hjælpsomme kundeservice på enten live chat, tlf eller e-mail. Parasitter i tarmen er ikke noget du behøver at leve med –gør noget ved dem allerede i dag og få dit normale liv tilbage.

Anbefalede Produkter

Del med