Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Remedier til at lindre og forebygge kløende hud

Kløe er et udbredt og normalt fænomen. Du har helt sikkert oplevet, hvordan huden kan klø efter f.eks. et insektbid, solskoldning eller gennem hårde & kolde vintre - og du kender sikkert også til, hvor svært det kan være at modstå at klø! Desværre kan din instinktive reaktion af at klø huden føre til skader på huden, frustration og endda smerte. De ofte medfølgende udslæt kan føre til yderligere infektioner og cirkel af kløe fortsætter.

Kløe er ikke altid en indikator af underliggende hudproblemer. Oftests er det forårsaget af en midlertidig allergi eller infektion, som let kan håndteres ved brug af topiske cremer. Læs med her og find ud af hvordan du kan få lindring fra kløe.

Årsager til kløende hud

Hvis du har tendens til tør hud, kender du nok til kløende hud - og særligt om vinteren. Hvis der ikke er eller opstår alvorlige udslæt eller vabler, og kløen forsvinder når du fugter huden med en creme, så er kløen højst sandsynligt på grund af tør hud. Hvis du derimod oplever alvorlige hævelser, sår eller infektioner når du klør løs, kan det skyldes helt andre årsager. Herunder finder du en række hyppige årsager til kløende hud:

Psoriasis: ordet “psoriasis” er græsk og betyder “kløe”. Det er en hudinfektion, associeret med kløende hud. De fleste individer med psoriasis oplever sår og alvorlige udslæt på grund af den konstante kløen. Dermatologer anbefaler her at bruge en fed creme til at sikre fugt til huden, da den en sådan creme også kan hjælpe med at lindre kløen og irritationen.

Nældefeber: Denne opstår som rødme og hævede knopper på forskellige dele af kroppen, og kan forårsage slem kløe. Nældefeber kan skyldes en allergisk reaktion, men opstår også nogle gange uden en specifik årsag. Selvom nældefeber oftest kun varer en dag, kan der opstå en brændende eller stikkende fornemmelse sammen med kløen.

Graviditet: Kvinder brokker sig ofte over kløende hud under graviditeter og den frustration der kan medfølge. Forøget blodgennemstrømning i huden, udstrækningen af huden over maveregionen og i nogle situationer leversygdomme kan lede til kløende hud under en graviditet. Det anbefales her at gå efter urte remedier til at lindre kløen for at sikre både dit og dit barns generelle velvære.

Eksem: Dette er en af de hyppigste årsager til kløende hud blandt voksne. Uldent tøj, høj luftfugtighed og hårde kemikalier i kosmetik og rengøringsmidler er alle almindelige triggere af eksem.

Fnat: Dette er en hudinfektion forårsaget af en bestemt type mider, og det er her vigtigt at undgå at klø, da dette kan medføre at det spreder sig yderligere. Irriteret hud, vabler og udslæt er almindelige symptomer på fnat, og for at gøre det værre, så kan fnat være smitsomt mellem mennesker.

Naturlige løsninger til at lindre kløende hud

Den gode nyhed er, at du få lindring af kløende hud med flere håndkøbsprodukter. Ved alvorlige tilstande af kløende hud eller kløe forårsaget af sygdom, kan du være nødt til at se en dermatolog. Ved andre tilstande kan det være nok at bruge naturlige cremer og gels til at hjælpe med at lindre kløen og forebygge at det spreder sig. Den største fordel af at bruge helt naturlige produkter mod kløende hud er at de er fri fra uønskede bivirkninger. Udover at bruge naturlige produkter, er der her et par simple tips til at hjælpe dig med at håndtere kløende hud:

 • For at forebygge mere skade til huden, kan du slå let på huden på det kløende område, i stedet for at klø
 • Det er bedst at have korte, velplejede og rene negle, hvis du har kløende hud. Dette kan hjælpe med at forebygge udslæt og vabler, hvis du kommer til at klø
 • Kolde bade eller brug af et fugtigt håndklæde kan hjælpe med øjeblikkelig lindring af kløende hud
 • Undgå krydret mad, koffein og alkohol, da disse kan forværre kløen
 • Essentielle olier til kløende hud kan bruges både i et bad og også sammen med shampoo eller balsam, for at undgå tør hovedbund og skæl. Du kan yderligere tilføje et par dråber til din diffusor, for at hjælpe med at holde allergener og bakterier væk, eller bruge et par dråber i dit fodbad til at håndtere kløende hud på grund af infektioner i fødderne. Dette gælder bl.a. infektioner forårsaget af vabler, vorter og ringorm.
 • Erstat din kropssæbe i badet med en helt naturlig sæbe, der indeholder ingredienser til at hjælpe med at lindre kløende hud.
 • Hvis du lider af psoriasis, eksem, nældefeber eller allergier, kan det være en god idé at udskifte dine hudplejeprodukter med produkter der er naturlige, parfumefri og milde mod huden. Dette gælder alt fra sæber til cremer, og endda også make up. Dette kan hjælpe med at bekæmpe symptomer og lindre kløen.
 • Honning er en af naturens bedste naturlige fugtgivere og samtidigt også et antibakteriel og kølende remedie. Hold derfor øjnene åbne for produkter, særligt cremer, der indeholder honning, og tilføj dem til dine plejerutiner. Denne naturlige ingrediens er i sig selv fri fra kemikalier og bivirkninger, og derfor ideel til kløende hud!

Selvom de fleste hudproblemer ikke har nogle langsigtede effekter kan infektioner såsom ringorm og fnat føre til alvorlige helbreds risici, hvis de ikke behandles - for ikke at nævne, at de kan blive meget synlige og smertefulde! Når du beslutter dig for at hvilken behandling, der er bedst for dig, er det vigtigt at huske, at du bør læse ingredienslisten før brug, for at sikre at der ikke er allergener blandt ingredienserne. Når du er begyndt på behandlingen skal du holde øje med usædvanlige pletter og vabler på kroppen, og hvis du opdager nogle skal du straks stoppe med at anvende produktet og søge lægehjælp.

Tips til at forebygge yderligere kløende hud

Der er dog også andre relevante faktorer at holde øje med, der kan bidrage til at forebygge og behandle kløen sammen med brug af naturlige remedier. Disse faktorer kan være med til at lindre og hele, og omvendt hvis ikke der tænkes over disse, kan de have modsatte effekt.

 • Brug løstsiddende bomuldstøj. Uld og andre grove eller ru typer stof kan irritere huden og forårsage kløe.
 • Brug befugtere i hjemmet og i kontorområder, til at sikre en tilpas luftfugtighed, og bidrag til at forebygge at huden begynder at klø pga. tørhed.
 • Brug ikke varmt vand til bad, da det kan forårsage at huden tørre ud og klør mere. Lunkent vand er her det bedste at bruge til bad.
 • Tjek altid ingredienslisten på make up, cremer og sæber. Hårde ingredienser og kemikalier til at give farve og duft kan irritere huden, og dermed forårsage kløe. Det er derfor ideelt at udskifte alle hudplejeprodukter til duftfri og mildere udgaver.

Det sidste ord

Hudens små fejl kan være ubehagelige og pinlige at leve med, særligt på dele af kroppen der ikke er dækket af tøj f.eks. ansigtet. Den bedste metode til at reducere symptomer af hudproblemer er at opdage og erkende symptomerne tidligt, så du kan begynde en behandling, der hjælper dig med at bekæmpe problemerne inden de spreder sig eller forværres. Det er værd at have i sinde, at nogle svampeinfektioner i huden ikke kan hele naturligt, og at behandling derfor er vital for at slippe af med disse. Andre hudproblemer, såsom vorter, kan ikke kureres - individer der først har oplevet dem én gang vil altid være mere tilbøjelige til at opleve fremtidige udbrud, og dermed også kløe. Men det ændrer ikke på, at det kan være den ideelle måde for dig at lindre kløe på, at bruge af milde og naturlige produkter!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med