Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Symptomer på ringorm og de bedste behandlingsmuligheder

Ringorm er en kløende, generende og smertelig hudlidelse, som kan ramme alle personer - børn, unge, ældre, kvinder såvel som mænd. Det er vigtigt at behandle ringorm hurtigt, da den er meget smitsom. Her kan du finde effektive behandlingformer til ringorm, som behandler svampen skånsomt, men endnu vigtigere; hurtigt!

Hvad er ringorm?

Ringorm er en svampeinfektion i huden – og ikke på grund af en orm som navnet ellers antyder. Der er mange typer af svampebakterier, herunder nogle som rammer hud, andre negle og hår. Således kan ringormen reelt opstå både i hovedbunden, foden, hånden, lysken og negle. Den typiske infektion af bakterien findes i huden (kaldet tinea corporis).

Lidelsen kan ramme alle alderstrin, børn, unge, gamle, kvinder såvel som mænd. Personer kan smittes af svampen af forskellige årsager:

Fra person til person. Denne smittekilde fremkommer ved at røre ved en inficeret person eller ved at dele håndklæde, tøj og lignende af en person som er smittet.

Ringorm kan også fremkaldes fra dyr. Typisk via husdyr eller bondegårdsdyr, herunder katte, hunde, heste eller et helt fjerde dyr, som er smittet af svampelidelsen. Denne smittekilde er mest udbredt hos børn eller hos folk der bor på en gård, som dagligt er i kontakt med disse. Smitten kan i princippet ske i områder hvor et inficeret dyr blot har passeret, og det vil i nogen tilfælde være nok til overføre bakterien.

Hvad er symptomerne?

Ringorm har tildens til at sprede sig udad i hudoverfladen. Det udvikler sig typisk i en cirkulært, rødt, betændt område på huden. Den ydre kant er mere rødlig og betændt end midten. Derfor ligner det ofte en ring, der gradvis bliver større – heraf kommer det kendte navn ringorm. Nogen gange fremkommer der kun et inficeret område på kroppen, andre gange opleves der flere, fordelt på hele kroppen. Typsisk vil personer som er blevet smittet af dyr, opleve flere udslæt.

Udslættet kan være kløende og betændt. Nogle oplever flere irriterende og smertelige symptomer end andre, afhængig af hvilken type svamp, som forårsager infektionen. Sommetider kan ringorm ligne andre svampe- og hudinfektioner eller hududslæt. Hvis du er i tvivl kan du opsøge din lokale læge og få en korrekt diagnose.

Findes der en behandling?

Du kan købe svampedræbende salve, lotions og cremer til ringorm. Der findes et hav af forskellige mærker og behandlingsformer. Nogle bedre og mere effektiv end andre. Mange af disse behandlingsformer er forbundet med stærke ingredienser, som nogle gange kan gøre mere skade end gavn. Derfor er det vigtigt, at være opmærksom på hvilke ingredienser de forskellige behandlinger tilbyder, så du ikke fremkalder allergiske reaktioner.

Hos ShytoBuy tilbyder vi udelukkende et udvalg som er naturlig, nem og effektiv. Den naturlige formular behandler ringorm effektivt, men på en skønsom og sikker måde. De eksklusive planteekstrakter bekæmper og eliminere alle former for ringorm, når det påføres det inficeret område.

Når du er under behandling er det vigtigt at du vasker alt sengetøj, brugte håndklæder og tøj, som muligt kan være smittet af svampen. Hvis du lever sammen med andre personer, anbefales det at deres sengetøj, håndklæder, tøj osv. gennemgår samme behandling, da du og din familie let kan smitte hinanden med ringorm igen.

Andre interessante artikler