FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Sådan undgår du svedlugt under armene

Har du problemer med en kraftig, uønsket svedlugt? ShytoBuy.dk giver dig her nogle tips til hvordan du, med simple midler, kan afhjælpe dette problem. Læs mere her.

Sådan undgår du svedlugt under armene

Sved er en naturlig ting, og er derfor ikke noget man bør skamme sig over. Alle mennesker sveder. Nogle sveder dog mere end andre, mens nogles sved lugter mere kraftigt end andres. Hvis du har dette problem, eller bare føler at du altid lugter af sved, giver ShytoBuy.dk dig her en guide til hvordan du kan afhjælpe dette problem.

Hvorfor har jeg en dårlig svedlugt?

Sved er som nævnt et fænomen alle mennesker er ramt af. Nogle mennesker sveder bare mere end andre. Du sveder generelt hvis du dyrker motion i længere tid af gangen, er nervøs eller hvis du bliver overophedet. Dette skyldes at sved, er kroppens naturlige måde at køle sig selv ned på. Et eksempel på dette, er hunde. Hvis det er varmt, vil du opdage at en hund sveder og pruster med tungen hængende ud af munden. Det er sådan hunde køler sig ned. Mennesker gør det gennem sine svedkirtler, hvilke der er flest af under armene.

Hvad kan jeg gøre for at undgå armsved?

Hvis du blot har en normal svedproduktion, bør en antiperspirant være rigeligt brugbar. Hvis du ønsker en virkelig effektiv slags, bør du gå efter en aluminiumsbaseret slags. Du bør dog være opmærksom på at aluminium ikke er en naturlig del af kroppen, hvorfor dette ikke på sigt er en sund løsning. Du kan eventuelt købe en antiperspirant med duft, således at du ikke blot fjerner svedlugten, men også tilfører en duft. For kvinder er det oftest blomster eller frugt, mens det for mænd oftest er citrusnoter eller moskus.

Hvis du sveder meget kraftigt

Hvis du sveder så meget, at en antiperspirant ikke er tilstrækkelig, er der nogle forskellige ting du kan gøre for at afhjælpe dette. Først og fremmest kan du med fordel bruge din antiperspirant oftere, end bare om morgenen inden du tager på arbejde. Du kan f.eks. benytte dig af antiperspiranten inden og efter sport, om natten og ellers bare påføre løbende. Udover dette kan du med fordel medbringe en ekstra trøje, hvis du ved at dagen bringer noget nervøsitetsfremkaldende, som f.eks. en fremlæggelse/præsentation. Skift derfor trøje efter præsentationen, så du ikke har den trøje på, du har stået og svedt i. Du kan også købe nogle små bind til at putte under armene. Disse absorberer svedet og har en duft, således at svedlugten ikke trænger gennem dit tøj. Du kan også benytte en t-shirt under din skjorte. Dette har samme effekt som bindene.

Naturlige produkter og hjemmeprodukter til afhjælp af svedlugt

Hvis du ønsker at benytte dig af naturlige produkter, eller ikke ønsker at betale i dyre domme for deodoranter der ikke virker, kan du med fordel gøre brug af produkter du allerede har i hjemmet.

  1. Æblecidereddike: kan købes i nærmest alle butikker, eller på nettet. Hæld eddiken i en spraybøtte, tilsæt en smule vand og lidt citronsaft. Spray under armene og lad det tørre ind, inden du tager tøj på. Hav eventuelt en lille flaske med dig rundt, således at du kan påføre mere i løbet af dagen.
  2. Stop med at barbere dig under armene: Armhulehår er der af en grund. Det er derfor ikke naturligt for kroppen at disse fjernes. Hårene optager de bakterier der ellers kan gå ind og irritere den bare hud, som du har ladet komme frem gennem en barbering. Du undgår altså en irriteret og ildelugtende hud, ved at droppe armhulebarberingerne
  3. Bagepulver: Stort set alle hjem har bagepulver, hvorfor det er ligetil at gå til. Du skal blot blande bagepulveret op med majsstivelse, så du får et let pulver. Dette påføres armhulen, så det optager den sved der nu engang kommer i løbet af en dag.
  4. Naturlig sæbe: Det er naturligvis sundere for kroppen, at du vasker dig med naturlig sæbe frem for kemikaliebaserede sæber. Du kan selv lave en naturlig sæbe, eller du kan finde butikker der sælger færdiglavede naturlige sæber. Gedemælk er en god ingrediens at gå efter.
  5. Alkohol: Alkohol er en naturlig og desinficerende ingrediens. Det kan derfor også bruges til at holde dine armhuler svedfri. Sørg dog for at bruge en alkohol som f.eks. vodka, som ikke indeholder duft eller smag. Påfør under påklædning.
  6. Citron: En citron har en meget sur pH-værdi, hvorfor den kan være med til at balancere din krops pH-værdi. Dette er særligt nyttigt, hvis det er en ubalanceret pH-værdi der er årsag til din svedlugt. Du anbringer blot en citronskive under armhulen i et kvarter, og så er du lugtfri resten af dagen.

Ændr din livsstil

  1. Gå i bad dagligt. Dette sikrer at din krop er frisk og ren, hvilket gør at bakterier og lignende, ikke ønsker at bosætte sig på din krop. Det er ligeledes vigtigt, at du husker at tørre dig overalt, så der ikke er fugtige områder, som bakterier elsker.
  2. Bær tøj lavet af naturligt stof. Stof som uld, silke og bomuld vil højst sandsynligt kunne afhjælpe en smule af din svedproduktion, da kroppen har nemmere ved at ånde i disse materialer.
  3. Skift tøj ofte. Det siger sig selv, at tøj du har haft på før, lugter en smule af sved, da det er uundgåeligt at kroppen i løbet af en dag udvikler en smule sved. Det er derfor en dårlig idé at bruge tøj mere end én dag af gangen inden vask.
  4. Slap af. Det siger sig selv, at du skal undgå at sætte dig selv i stressede situationer, da dette er en af de hyppige faktorer i svedproduktion. Hvis du f.eks. altid har travlt om morgenen, kan det være en idé at stå et kvarter tidligere op, så du undgår at skulle løbe ud af døren.

Ændr din kost

Der er naturligvis nogle madvarer som påvirker din lugt. Det er f.eks. alment kendt at hvidløg giver dårlig ånde. Det er dog ikke kun ånden der bliver negativt påvirket af hvidløg. Din generelle lugt ændres også ved indtagelse af hvidløg. Dette gør sig ligeledes gældende for løg, fisk (makrel, tun osv.), karry, rødt kød og stærke madvarer (chili ol.).

Det vil ligeledes være fordelagtigt at undgå alkohol og koffeinholdige drikke. Det kan derfor være en god idé om en øl til maden giver mening, eller om du faktisk skal tage den bytur eller ej.

Hold dig hydreret. Sørg for at drikke masser vand i løbet af dagen, da en hydreret krop, er en sund krop. Det hjælper kroppen med at holde sig ren og dermed også holde din hud ren. Hav som mål at drikke omkring 2-2,5 liter vand om dagen.

Spis grønt. Grøntsager, fuldkorn og frugt er bevist, at indeholde elementer der forbedrer din kropslugt. Dette skyldes at de øger din metabolisme, så din krop fungerer bedre, og derfor har nemmere ved at bevare en god duft. En sund kost kan ligeledes være med til at sænke dit stressniveau, hvilket også medfører en mindre svedproduktion.

Spis magnesium og zink. Zink og magnesium er begge elementer din krop har brug for. Det er derfor nødvendigt at spise vitaminer og mad der indeholder disse. Det kan f.eks. være nødder, frø, linser, spinat, græskarkerner, peanuts, mørk chokolade, avokado, bananer og figner.

Hvis intet af det ovennævnte virker

Hvis du har forsøgt dig med de ovennævnte forslag og ingen af dem har nogen tydelig virkning, kan du tage mere drastiske og voldsomme midler i brug. Det er muligt at få foretaget en fjernelse af sine svedkirtler. Dette anbefales dog IKKE, da din krop så ikke kan komme af med sin sved på en naturlig måde.

Andre interessante artikler

Del med