FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Skægpleje - Sådan får du et sundt og velplejet skæg

Se vores udvalg af produkter inden for skægpleje, der både kan hjælpe dig til at stimulere skægvækst og pleje et sundt skæg.

Der er mange forskellige måder at opretholde en god og sund skægpleje på. Vi har her samlet nogle af de vigtigste elementer til opretholdelsen af en god skægpleje.

De bedste måder til at få dit skæg til at vokse hurtigere

Nogle mænd er velsignet med hurtigt voksende skæg, mens andre kan kæmpe med langsomt voksende skæg eller pletvist voksende skæg og derved ikke kan foretage optimal skægpleje. Den hastighed, som dit skæg eller ansigtshår generelt vokser med, afhænger hovedsageligt af genetik, men hvis du er ivrig efter, at dit skæg begynder at vokse hurtigt, er der et par tricks, du kan forsøge for at maksimere væksthastighed samtidig med opretholdelsen af optimal skægpleje.

 1. Plej din hud

  Her er der 9 gode råd og tips til, hvordan du opretholder en sund skægpleje.

  1. Eksfolier din hud en gang om ugen
  2. Prøv en eksfolierende maske
  3. Hold huden ren
  4. Brug en creme eller fugtighedscreme med eukalyptus
  5. Tjek dit ansigt for indgroede hår
  6. Få masser af hvile
  7. Administrer stress på sunde måder
  8. Dyrk motion
 2. Tag vitatimer og supplementer

  Vitaminer og andre supplementer bør indgå som en del af din opretholdelse af en sund skægpleje.

  1. Tag biotin dagligt
  2. Indarbejd vitamin B i din kost og dine skønhedsprodukter
  3. Forøg mængden af protein i din kost
  4. Spis frugt og grøntsager
 3. Lad dit skæg være

  Modstå trangen til at trimme eller på anden måde forme dit skæg for at sikre en god skægpleje. Hvis du ønsker en hurtigere hårvækst og bedre skægpleje, er det bedst, at lade skægget være imens det vokser. Mange tror, at regelmæssig barbering eller trimning får håret til at vokse hurtigere og sikrer bedre skægpleje. Der er ikke noget videnskabeligt bevis for at støtte dette. Barbering af dit skæg vil kun reducere mængden af hår i dit ansigt og derfor ikke få det til at vokse hurtigere. Derudover er barbering hårdt for huden, så mindre barbering vil derfor sikre en bedre hudpleje og skægpleje.

  Fordi dit hår ikke altid vil vokse i samme tempo, kan du opleve kløe og irritation i ansigtet. Hvis du lider af kløe eller udslæt, kan du foretage skægpleje ved at benytte cremer til dit ansigt, mens du gror et skæg. Dette vil lindre kløen. Det kan dog også have negative bivirkninger, når de anvendes på ansigtet, så det er derfor vigtigt, at du kun bruger det i henhold til vejledninger og rådgivninger for at opretholde korrekt hud- og skægpleje.

Tips til at opretholde en optimal skægpleje

At dyrke et skæg kan være et udtryk for frihed, men det er også en forpligtelse. Skæg plejer ikke sig selv mere end din græsplæne eller dine negle. Det har brug for lidt vedligeholdelse og optimal skægpleje.

Uanset hvilken måde du barberer eller trimmer dit skæg på, er der her nogle vigtige råd til at sikre en optimal skægpleje.

 1. Lad det vokse

  Mange kæmper med et kløene skæg, men hvis du lader det blive i et par uger, vil du opleve, at kløen forsvinder.

  Lad det vokse

  Vent et par måneder før du forsøger at forme dit skæg, som du ønsker det. Dette er også selvom du planlægger at holde skægget kort og tæt på ansigtet i det lange løb. At forme og trimme et skæg for tidligt er en fælles nybegynderfejl - en fejl, der kan tage uger eller måneder at rette op. Når du har omkring 2,5 centimeters skæg, så kan du begynde at forme det.

  Ikke alle kan gro et skæg

  Det er en hård sandhed, men ikke alle mænd kan gro et skæg. Det er bare især et spørgsmål om genetik. Hvis du har ladet dit skæg vokse i to til tre måneder og du stadig ikke opnår nogle gode resultater, er det på tide at stoppe. Lad være med at tænke mere over muligheden for at gro et tæt skæg og begynd i stedet for at barbere det. Det kan være trist at skulle erkende dette, men du vil opleve, at du bruger alt for meget energi på det ellers. Den optimale skægpleje vil for dig derfor være, at barbere dit skæg fremfor fortsat at prøve at gro et stort skæg.

 2. Grooming

  Det er vigtigt at kræse om dit skæg og sikre en optimal skægpleje, hvis du ønsker at gro et flot og tæt skæg. Her er nogle af de ting, som er vigtige at have i baghovedet for at sikre en god skægpleje.

  Brug shampoo

  Mange mænd vasker ikke deres skæg og hvis de gør det, er dette ofte med en kropssæbe. Dette er en dårlig ide, da skægget og huden under vil blive udtørret af benyttelse af kropssæbe. Du skal i stedet for benytte shampoo i dit skæg mindst et par gange om ugen. Brug en fugtgivende shampoo for at forhindre håret i at blive tørt og uønsket og for at sikre optimal skægpleje.

  Brug balsam

  Det anbefales, at du bruger en tyk, kraftig balsam til at forhindre skæget i at blive for tørt og sikre optimal skægpleje. Lad balsammen sidde i skægget i et par minutter, inden du skylder den ud.

  Brug skægprodukter

  Skægprodukter kan være yderst gode at benytte for at sikre en god skægpleje. Uanset hvilke produkter du vælger at benytte, skal du huske, at produkterne også kommer på din hud. Sørg derfor for, at produkterne er naturlige og uden tilsatte farlige stoffer og ingredienser for optimal hud- og skægpleje.

  Trim dit skæg

  Selvom du ønsker at gro et langt skæg, skal du trimme det cirka hver anden måned. Det er ligesom at slippe af med slidte spidser i dit hår på hovedet. Hvis du ønsker et mere kort skæg, skal du trimme det cirka hver anden uge. Trim ikke et vådt skæg eller overskæg. Vådt hår er længere. Når det tørrer, kan du opleve, at du har trimmet for meget.

  Benyt de rigtige værktøjer

  For at sikre optimal skægpleje, er det vigtigt, at du benytter de rigtige værktøjer. En elektrisk trimmer er fin at benytte til at trimme kanten af dit skæg. For at forme dit skæg, anbefales det dog, at du bruger en saks og en kam. Hvis du bruger saks, er du ikke lige så tilbøjelig til at afskære for meget ved et uheld. Hvis du beslutter dig for at trimme primært med saks, anbefales det, at du køber en professionel barberingssaks.

 3. Hold det sundt

  For at holde dit skæg sundt, er der her nogle vigtige punkter, som du skal have i baghovedet for at opretholde en god skægpleje.

  Spis en sund kost

  Der er ingen særlige fødevarer, der vil forbedre skægvækst, men en afbalanceret og sund kost vil have en positiv indvirkning på din skægvækst. Indtagelse af B-vitaminer vil især have en positiv indvirkning på din skægpleje.

  Få nok søvn

  En undersøgelse har vist, at for lidt søvn kan sænke skægvæksten og resultere i dårlig skægpleje. Så hvis du vil have et sundt og flot skæg, skal du huske at få nok søvn.

  Spis med omhu

  For at holde maden ude af skægget, anbefales det, at du tager små bidder og tørrer dit ansigt efter hver bid. Spørg altid om ekstra servietter på restauranter for optimal skægpleje.

 4. Benyt de korrekte produkter

  Benyttelse af de korrekte produkter spiller en stor rolle, hvis du ønsker at opretholde en sund skægpleje. Det er vigtigt, at du benytter 100% naturlige produkter til at få god skægpleje. Nedenfor ses to produkter, som er førende på markedet for skægpleje og som har fået yderst gode anbefalinger fra danske forbrugere.

  Foligain 5% Minoxidil

  Dette produkt anbefales især at bruge, hvis du oplever begrænset skægvækst. Formularen med minoxidil sikrer en øget blodcirkulation til dine hårfollikler, hvilket stimulerer hårvækst. Opnå optimal skægvækst og skægpleje ved at benytte dette produkt.

  Eco Masters Skægolie

  Denne olie sikrer næring til dit skæg og er naturligt blødgørende samt plejende. Opnå optimal skægpleje ved benyttelse af dette produkt med tilsatte naturlige olier, mineraler og vitaminer.

De 10 bedste skægstile til mænd i 2017

Der er mange forskellige skægstilarter du kan vælge imellem. Her har vi samlet de 10 bedste stilarter til mænd i 2017. Skægstile er en vigtig faktor for opretholdelsen af en optimal skægpleje.

 1. Balbo

  Balbo er blandt de mest populære skægstilarter og matcher især mænd med en smal hage. For at opnå denne skægstil, skal du gro et fuldskæg, så du har rigeligt hår til at forme. Du skal også gro et overskæg. Det kræver omhyggelighed og god skægpleje at opnå denne skægstil, så du har brug for gode barbermaskiner for at opnå udseendet.

 2. Bandholz

  Denne skægstil passer især til mænd med trekantede, ovale eller diamant formede ansigter. At gro denne skægstil kræver tålmodighed. Du skal have tålmodigheden for at holde skægget uberørt, da du ikke skal barbere dit skæg i flere måneder. Lad det bare vokse, indtil den når den maksimale længde, du kan gro genetisk. Du kan begynde at forme dit skæg efter 7 måneder, eller du kan beholde det som det er, afhængigt af dine præferencer.

 3. Helbarberet

  En barbering af hele ansigtet passer til alle ansigtsformer. Mange mænd vælger denne ansigtsform, da de føler sig mere hygiejniske, når de ikke har skæg og føler, at de opnår en bedre skægpleje. Denne skægstil opnås simpelt ved bare at barbere dit skæg regelmæssigt.

 4. Cirkelskæg

  Denne skægstil er også kendt som standardskæg. Det ser godt ud og er en god mulighed for mænd, der gerne vil se præsentable ud, uden at lade sit skæg barbere. Denne stil passer især til ovale og runde ansigtsformer. Sørg for at du har groet en rimelig mængde hår for at undgå over trimning eller barbering. Det ville være bedst at besøge en salon for at opnå en perfekt cirkelform, da det kan være lidt svært. Så snart du har fået det rigtige udseende, kan du gøre den efterfølgende trimning og barbering på egen hånd.

 5. Udvidet fipskæg

  Denne skægstil er et udvidet fipskæg der kombinerer fipskæg med overskæg. Stilen passer især til personer med en firkantet eller ovalt ansigtsform Sørg for at du har vokset middellange stubbe, inden du skaber dit skæg. Tag håret på siderne af dine kinder og juster bredden efter dine præferencer. Tag ikke din overskæg af.

 6. Udvidede bakkenbarter

  Denne skægstil passer specielt godt til en cirkulær eller firkantet ansigtsform. Lad dine bakkenbarter og overskæg vokse, indtil de mødes. Barber håret på din hage til underlæbeområdet for at sikre optimal skægpleje.

 7. Fuldskæg

  Denne skægstil er fortrukken blandt mange mænd og passer særligt godt til trekantede eller diamant formede ansigter. Dit fuldskæg afhænger af din genetik. Hvis du kan gro hår i hele dit ansigt, så er det nemt at opnå et fuldskæg. Du skal bare lade håret vokse og forme det jævnt med en barberkniv. Stop barberingen indtil 6 uger for at nå udseendet. Trim efter for at opretholde længden.

 8. Garibaldi

  Hvis du ikke har så meget tid til at vedligeholde dit skæg, så er denne stil lige noget for dig. Stilen er lidt kortere end Bandholz, og det er derfor nødvendigt at trimme det en gang imellem. Denne skægstil passer især til et ovalt eller rektangulært ansigt. Du skal gro dit skæg i måneder, ca. 4 måneder afhængigt af hvor hurtigt du gror dit skæg, indtil det når 15-20cm. Trim og form det nedre område fra tid til anden for at få det til at se præsentabelt ud og for at opretholde god skægpleje. Overskæggets længde er noget, som du også bør holde pænt.

 9. Imperial

  Denne skægstil er faktisk ikke et skæg, men et overskæg. Den kan dog indarbejdes med dine bakkenbarter eller hageskæg. Stilen passer især til rektangulære ansigtsformer. Barber ikke skægget i uger, eller endda måneder, indtil du har erhvervet whiskers, der er lange nok til at blive formet. Nogle entusiaster siger, at de måtte vente så meget som 3 måneder, indtil de har opnået et godt udseende. Barber dine bakkenbarter eller håret tæt på dit overskæg – du må aldrig trimme.

 10. Stubbe

  Den enkleste blandt alle skægstilarter er de korte stubbe, da denne stil nemt kan vedligeholdes, da der ikke vil være nogen "speciel" metode for at opnå udseendet. Stilen passer derudover til alle ansigtsformer. Barber ikke dit skæg og overskæg i 1 til 2 dage. Efter den periode skal du bare trimme dit skæg for at holde den korte længde og god skægpleje. Hvis du gror hår over dine kinder, skal du barbere dette normalt for at bevare udseendet og god skægpleje. Du kan også barbere håret, der vokser på dit halsområde.

Del med