FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499kr
Leveres lige til døren*

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Små tips til at gøre toiletbesøgene mindre

Alt for hyppige toiletbesøg kan være et symptom på inkontinens, som kan blive en stor plage for opretholdelsen af en almindelig hverdag. Her kan du finde gode og nemme råd til at gøre dine toiletbesøg mindre hyppige.

Små tips til at gøre toiletturene mindre hyppig og holde inkontinens på afveje

Først af alt er det vigtigt at gå på toilettet, når du har brug for det. Hvis du holder det inde, kan du strække din blære, hvilket gør det vanskeligt at tømme den helt, som kan resultere i inkontinens. Men der er nogle mennesker, som føler denne trang til at tisse ofte, og at toiletbesøgende bliver en for stor del af hverdagen – så er der tale om et problem.

Det er ikke unormalt at skulle på toilettet omkring 7 gange dagligt, men ved toiletbesøg over de 10-12 gange ligger det i den høje ende. Hvis du skal tisse ofte kan det være et resultat af en overaktiv blære. En overaktiv blære kan føre til inkontinens, som opstår, når man pludselig får en stræk trang til at skulle tisse, men ikke når til toilettet i tide. Den gode nyhed er, at du kan afhjælpe inkontinens, ved at indføre nogle små simple ændringer i løbet af din dag.

Kontroller dit væskeindtag

Hvis du føler en stærk trang til at tisse hver time til hver anden, kan det være et symptom på inkontinens. Den normale blære skal kunne reduceres til at tømmes omkring hver 3 time. For at begrænse følelsen af at skulle tisse ofte og de pludselige toiletbesøg, kan du reducere dit væskeindtag til, så vidt muligt, omkring 7-8 glas dagligt. Du skal drikke når du føler dig tørstig. Ligeledes bør du undgå koffein og alkohol, som har en vanddrivende virkning på kroppen.

Føre regnskab over dine toiletbesøg

Inkontinens kan kontrolleres ved at notere dine toiletbesøg. Du kan forsøge at holde regnskab over dine toiletbesøg, hvornår på dagen der er, og hvad du har drukket i løbet af dagen. Ved at føre noter et par dage eller tre, kan du i fællesskab med lægen, vurdere hvorvidt du har tegn på at skulle tisse ofte, inkontinens eller en helt tredje.

Ved at holde noter ved disse besøg, kan du også måle hvorvidt du har fremgang eller ej, i at reducere dine tisserutiner og reducere trangen til at tisse ofte.

Time dine toiletture

Forsøg, på vegne af dine noter fra tidligere, at finde en vis rytme i dine ture på toilettet. Inkontinens kommer pludselig og kræver ofte at blæren tømmes øjeblikkeligt. Regn ud hvor længe du kan holde dig, uden at det bliver ubehageligt. Forsøg at indstille et interval i dine vågne timer for hvornår du kan gå på toilettet, og hold den. Du bør tømme blæren om morgen når du vågner. Hvis du døjer med at skulle tisse ofte om natten, så gå på toilettet, men kun hvis du vågner og føler en stræk trang.

Forøg tiden mellem turene

Når du er blevet fortrolig med denne tidsplan og skema, kan du forsøge at udvide tiden mellem badeværelsesbesøgene. Hvis du har fundet ud af, at du skal tisse ofte hver time og 15 minutter, så stræk tiden til en time og 30 minutter. Når du er klar til det, kan du skyde tiden yderligere. Målet er at komme til det punkt, hvor du kun tisser omkring hver 3 time. Ved at lave disse små udskydninger, kan du langsomt reducere inkontinens.

Vent et par minutter

Hvis du føler trang til at skulle tisse, før det planlagte tidspunkt, så forsøg så vidt muligt at udskyde det fem minutter.

Andre interessante artikler