emaerket
  • Fuld tilfredshedsgaranti

    Gælder kun på udvalgte mærker

  • Fri fragt ved køb over 499,-

    Bestil før kl. 17.00, så afsendes pakken samme hverdag

  • Kunders databeskyttelse

    Din data er sikker og beskyttet hos os

Spis dig til hvide tænder

Spis dig til hvide tænder

Hvide tænder efter tandblegning

Mange mennesker får med årene tænder der er misfarvede af forskellige ting, såsom kaffe, te og rødvin. Og nogle vil også synes at det ville være rart med en tandblegning, men er måske ikke helt klar til at betale store summer for at få det gjort hos en tandlæge. For nogle vil en decideret tandblegning også være en ting de ikke vil bryde sig om, men alligevel kan man jo godt stå med følelsen af at en tandblegning faktisk ville gøre nytte. Hvis det gøres naturligt, med hjælp fra forskellige fødevarer, kan det samtidig også gavne den generelle sundhed.

Flere helt almindelig madvarer, kan nemlig bruges som en naturlig måde at foretage en tandblegning på. Så hvis du vil forsøge at gøre det selv, kan du her læse om hvilke madvarer, der kan klare dette.

Jordbær

De dejligt søde sommerbær, er fyldt med et enzym kaldet æblesyre. Du kan enten lave din egen tandblegning, ved at mase et par bær og børste massen på tænderne og lade det sidde lidt inden du skyller munden grundigt. Eller du kan spise jordbær et par gange om ugen og sørge for at få dem tygget godt og grundigt rundt i munden. Dette må da siges at være en lækker måde at få pænere tænder på.

Æbler

Æbler indeholder sjovt nok også æblesyre og er dermed også ideel til tandblegning. Men udover æblesyren, så er det på samme måde som med gulerødder, det at tygge på noget hårdt, der er med til at skrubbe dine tænder. Det at man gentagne gange tygger på noget hårdt, virker lidt som en form for slibesten og er med til at gøre dine tænder hvidere.

Rå blomkål

Fordi blomkål i rå form, kræver rigtig lang tid at tygge, er det også ideelt til tandblegning. Når man tygger, producerer munden spyt og det renser naturligt munden. Dette gælder for hårde grøntsager, der alle i rå form tager tid at tygge. Den eneste grove grøntsag man måske skal fravælge til dette, er guleroden, da den kan forårsage de selv samme misfarvninger, der med tiden kræver en tandblegning.

Selleri

Selleri er en meget fiberholdig grøntsag og derfor også en rigtig god ting at tygge på. Den form for tandblegning man kan få foretaget hos en tandlæge, kan både være dyr og eventuel skadelig hvis du har fyldninger eller kroner. Men ved at spise selleri eller andre former for

fiberrige grøntsager eller frugter, kan du holde din mund sund og dagligt foretage din egen tandblegning. Samtidig er det også med at holde både dig og dine gummer sunde.

Ost og andre mælkeprodukter

Du har sikkert som barn fået at vide, at du skulle drikke mælk for at styrke dine knogler og tænder. Og det er sådan set sandt, da mælk indeholder mælkesyre og kalium, der både styrker dine tænder, samtidig med at det gør dem hvidere. Ost er også et rigtig godt produkt til tandblegning, da det på samme måde som blandt andet rå grøntsager, øger spytproduktionen. Dette er med til at rense munden for de madpartikler der laver pletter på tænderne og skaber behov for tandblegning.

Anbefalede Produkter