FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Sundhedsmæssige forhold, der øger risikoen

Du kan finde det pinligt at tale om, men hvis du har hæmorider, du er i godt selskab. Omkring 75% af os vil opleve irritation, kløe og ubehag af hæmorider engang i vores liv. Hæmorider er forårsaget af hævede anal eller rektale vener. Sygdomme og andre forhold, der forårsager langvarig forstoppelse eller diarré, eller ændringer i venerne i endetarmen og anus, kan øge din risiko for at udvikle hæmorider. Kløe, smerte og irritation ofte forbundet med hæmorider kan komme i vejen for at nyde hverdagen.

Reducer dine chancer for at få hæmorider

Glad kvinde som er fri for hæmorider

Lær mere om nogle fælles sundhedsmæssige forhold, der kan øge din risiko for at udvikle hæmorider, og hvad du kan gøre for at reducere dine chancer for at udvikle denne ubehagelige tilstand.

Forstoppelse

Hvis du jævnligt har hård og tør afføring, kan du være nødt til at sidde på toilettet i en længere periode, og bruge mere energi på at få afføring til at passere. Dette øger trykket på venerne i endetarmen og anus, hvilket kan føre til hævelse og inflammation. Der findes heldigvis flere produkter til behandling af smerterne fra hæmorider. Forstoppelse er ofte forårsaget af en lav fiberkost, manglende motion, og dehydrering. Den gode nyhed er, at forstoppelse ofte kan forebygges og behandles ved at drikke masser af vand, få regelmæssig motion, og spise en kost rig på frugt, grøntsager, bælgfrugter så som bønner, og hele korn og brød.

Graviditet

Gravid kvinde | Gravide og hæmorider

For mange kvinder, går spænding og forventning om graviditet ofte hånd i hånd med betændelse og irritation af hæmorider. Under graviditet, oplever din krop en del ændringer, hvilke kan gøre dig mere tilbøjelige til at udvikle hæmorider. Din livmoder vokser, især i tredje trimester af graviditeten, det lægger pres på venerne i endetarmen og anus, hvilket får dem til at svulme op. Problemet er en stigning i hormonet progesteron, som får vener til at slappe af og svulme lettere. Progesteron sinker også din tarmkanal, hvilket kan føre til forstoppelse og gøre belastende at have afføring, hvilket gør graviditet til en af de hyppigste årsager til hæmorider. Efter fødslen, bør symptomerne på hæmorider begynde at gå væk, især hvis du er omhyggelig med at undgå forstoppelse, ved at spise en fiberrig kost, drikke masser af vand, og få regelmæssig motion.

Fedme

Betingelserne, der bidrager til fedme øger også risikoen for hæmorider. Betingelserne omfatter; kost, der mangler nok fibre, for lav fysisk aktivitet og lange perioder i en siddende position Du kan reducere din risiko for hæmorider, hvis du dyrker mere motion, og desuden taber vægt specielt omkring taljen, da dette vil reducerer det overdrevne vægt tryk, som der ellers ligger på venerne i endetarmen og anus.

Irriteret tyktarm

Tarmsystemet hos hæmorideramt mand

En Irritabel tyktarm er en meget almindelig lidelse, mange danskere rammes af årligt. Irritabel tarm syndrom er generelt ikke alvorlige, men det kan være meget ubehageligt. Typiske symptomer på en irriteret tyktarm omfatter mavesmerte, oppustethed, kramper, forstoppelse og diarré. Hvis du har igangværende forstoppelse eller diarré på grund af en irriteret tyktarm, kan du have en øget risiko for at udvikle hæmorider. Den gode nyhed er, at symptomerne på irritabel tyktarm, herunder forstoppelse og diarré, kan styres ved at følge din behandling plan, som kan omfatte medicin, ændringer i kosten, og reducere mængden af stress i dit liv.

Kronisk tarmbetændelse

Kronisk tarmbetændelse (Crohns sygdom), er en form for inflammatorisk tarmsygdom der forårsager kronisk inflammation i tarmkanalen. Typiske symptomer på Crohns sygdom er mavesmerter og hævelse og hyppige tilfælde af diarré, der øger din risiko for at udvikle hæmorider.

Andre interessante artikler