FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Tandblegning - Sådan undgår du misfarvede tænder

Dit smil og dine tænder definerer hovedparten af din udstråling, så et flot smil kan sende et budskab til omverdenen om overskud og selvtillid. Hvide tænder er essentielt i et flot og sundt smil, hvilket er grunden til at tandblegning er af de mest foretagende kosmetiske procedurer. Er du utilfreds med farven på dine tænder kan du her finde effektive metoder til hjemme brug med samme flotte resultater som professionel tandblegning.

Generelt Om Tandblegning

Vores tænder har desværre en tendens til at blive plettede eller gule over tid, hvilket skyldes at tænderne er særligt optagelige overfor misfarvninger, som trænger ind emaljen grundet slid. Der er mange årsager til, at du kan have fået misfarvede eller gule tænder, men de har alle noget at gøre med livsstil, indtag af drikkevarer, samt alder. Der findes heldigvis utallige løsninger til at få et smukt og hvidt smil tilbage igen. Tandblegning hjemme er den mest populære type behandling og du kan læse mere om denne og andre behandlingstyper i følgende artikel.

Tandblegning er blevet yderst populært gennem de seneste år, men fascinationen af at have flotte og hvide tænder er langt fra en nyskabelse. Den første type af afblegning af tænderne går helt tilbage til den romerske tid, hvor velhavende personer anvendte en blanding af gedemælk og urin til at afblege tænderne. Dette er den første kendte metode til tandblegning, og sidenhen har mange forsøgt sig med andre alternative metoder sammenlignet med i dags moderne former for tandblegning.

Hvorfor Får Man Misfarvede Tænder?

Tænderne kan udsættes for forskellige typer af misfarvninger. Det drejer sig om enten ekstern misfarvning, hvor ændringen i farven af tænderne sker udefra, eller også intern misfarvning, hvor ændringer i tændernes farve opstår gennem tandens nerver (pulpa).

Eksterne Misfarvninger

De misfarvninger, som opstår eksternt skyldes aflejringer af farvestoffer fra mad og drikkevarer på tændernes overflade. Nogle nydelsesmidler kan også give misfarvninger. Følgende kan du se, hvilke typer af drikkevarer og nydelsesmidler, som kan være skyld i eksterne misfarvninger på tænderne:

  • Drikkevarer – Kaffe, te og rødvin
  • Nydelsesmidler – Tobak, lakrids og flydende medicin, såsom jernmikstur

Interne Misfarvninger

De misfarvninger, som opstår internt kan blandt andet være forårsaget af døde nerver i tænderne (pulpa), som oftest skyldes, at tænderne har været udsat for et slag. Derved opstår der en blødning i pulpa, og pigment fra blodet aflejres i tænderne, hvilket formørker tændernes ydre og i nogle tilfælde gør dem helt sorte.

Interne misfarvninger opstår også som følge af forstertilværelsen. Har moderen eksempelvis haft et højt indtag af medicin såsom tetracyklin under graviditeten, kan spor fra dette stof aflejres i tænderne under deres dannelse. Visse nedarvelige sygdomme kan også være årsagen til ændringer i tændernes kulør, og misfarvningen opstår her som følge af en defekt emaljestruktur.

Af de to typer af misfarvninger er de eksterne lettest at behandle. Alderen bærer også en stor del af rollen for ændringer i tandkulør. I takt med aldring opnår vores tænder i højere grad en gullig eller grå farve, hvilket skyldes en naturlig proces i menneskets udvikling. Dette kan ligeledes ses på forskellen mellem tænderne på børn og voksne, hvor tænderne naturligt bliver mørkere efter udskiftningen af de hvide tænder (mælketænder) og i takt med at teenageårene passerer.

Behandling Af Misfarvede Tænder Ved Brug Af Tandblegning

Hvis din misfarvning er intern, altså at den er opstået som følge af indre blødninger i en død nerve, foregår en tandblegning oftest ved at det nu tomme nervekammer fyldes med et blegende middel, som ugentligt udskiftes til det ønskede resultat er nået. Behandlingen vil i de fleste tilfælde være permanent. Hvis misfarvningen derimod er ekstern, og dermed kommer fra mad- eller drikkevarer som har misfarvet tandens ydre, skal man ved tandlægen have taget aftryk af tænderne, og få lavet en bideskinne som fyldes med en blegende gel eller pasta. Det tager mellem 1-2 timer at få bleget tænder hos tandlægen efter bideskinnen er lavet. Til en tandblegning derhjemme bruges der en mindre koncenteret blegningspasta, og det vil derfor ofte tage 2-3 uger, hvor man bleger tænderne 1-2 timer hver dag eller nat.

Naturlig Blegning Og Forebyggelse Af Misfarvninger

Et af de første skridt på vejen til at få hvide tænder er at foretage en række simple hverdagsændringer, som ikke nødvendigvis kompromitterer din overordnede livsstil. Disse små ændringer kan bestå i at sikre regelmæssig tandbørstning med flour-tandpasta morgen og aften, samt ved at vedligeholde en sund og ren mund ved at spise flere gulerødder og æbler, da netop disse fødevarer har vist sig at fremme mundens naturlige spytproduktion, hvilket stimulerer mundens selvrensende evne til at skaffe sig af med selv de værste bakterier.

Større ændringer i din livsstil såsom rygestop eller nedskæringer i indtaget af kaffe, te og rødvin har også vist sig yderst effektive i processen af at blege sine tænder naturligt og forebygge yderligere misfarvninger, samt sikre langvarig effekt af behandlinger til tandafblegning.

Kemisk Tandblegning

Foretrækker du en hurtig løsning, som kan forbedre udseendet af dine tænder og give dig et blændende smil tilbage, kan du altid opsøge din tandlæge eller tandklinik. Her tilbydes behandling med avanceret udstyr til tandblegning, hvilket involverer et blegemiddel og en blegelampe. Det kan dog tage op til flere sessioner at opnå det ønskede resultat, hvilket medfører at tandblegning ved tandlægen kan ende ud som en særdeles dyr økonomisk løsning.

Kosmetisk tandblegning udført hos tandlægen kan vise sig som særdeles effektivt, men de kemiske blegemidler, som anvendes er hårde for tænderne og udsætter munden og kroppen for giftstoffer, der kunne være undgået gennem tandblegning ved brug af naturlige produkter. I nogle tilfælde kan tandblegning med blegemiddel fremprovokere hudirritationer og allergiske reaktioner i munden og halsen. Personer med en tendens til overfølsomhed og med sensitive tænder og hud skal være særligt opmærksom på ovenstående.

Tandblegning Med Natur-baserede Produkter I Hjemmet

Tandblegning hjemme ved brug af effektive naturlige produkter giver rig mulighed for at undgå kemiske og hårde blegmidler hos tandlægen, samtidig med at du opnår et fremragende resultat i form af et blændende smil. ShytoBuy tilbyder et udvalg af løsninger som alternativer til kemisk tandblegning, så du let kan undgå de risici, der forbindes med de behandlinger, som tilbydes hos tandlægen. Vores udvalg af naturlig tandblegning er tilmed billigere end kemiske behandlinger, hvilket sikrer dig den økonomiske kapacitet til at kunne få flotte og hvide tænder, samtidig med at du slipper for risikofyldte og ubehagelige eftervirkninger. ShytoBuy tilbyder to former for tandblegning, hvor den ene er metode anvender oxygen til at fjerne dybe misfarvninger i tænderne og den anden metode består af Oil Pulling med Coconut Splash.

Coconut splash - Oil pulling

Coconut splash

Denne metode til tandblegning anvender essentielle og naturlige olier til at styrke mundens helbred og gøre dine tænder hvide. Mange forskellige olier anvendes til denne teknik på tænderne, herunder sesamolie, solsikkeolie og kokosolie. De terapeutiske og antibakterielle egenskaber i kokosolien skaber en gennemgående rensning i dybden af tændernes gule overflade. Oil Pulling teknikken er gennem årene blevet så populær, at mange eksperter på området foretrækker Oil Pulling eksempelvis gennem Coconut Splash, frem for de resterende helseprodukter på markedet.

Mint Cosmetics Tandblegningskit

Denne behandlingsmetode til tandblegning anvender en unik kombination af aktive ingredienser til at sikre permanent hvide tænder. En af de vigtigste ingredienser i dette produkt er oxygen, hvilket fungere på den måde, at varmen i munden får gelen til at nedbrydes, hvilket oxyderer væsken og de aktive oxygenmolekyler trænger herefter dybt ind i tænderne for at fjerne og neutralisere misfarvninger, som har ophobet sig gennem mange år. Denne teknik har vist sig særlig effektiv til ældre personer, som har tilegnet sig misfarvninger over en lang årrække.

Gelen i dette tandblegningskit indeholder Sodium Perborate, hvilket har vist sig at arbejde 400% hurtigere end andre behandlingsmetoder med geler baseret på carbamidperoxid. Blegning hos tandlægen anvender oftest denne type af blegemiddel baseret på carbamidperoxid. Ved at anvende Mint Cosmetics kan du opnå fordelene fra Sodium Perborat, som sikrer frigivelsen af hydrogenperoxid, hvilket aktivt går ind og bleger tænderne i dybden og sikrer den bedst mulige effekt af tandblegning. Mint Cosmetics Tandblegningskit bør efter hver påføring sidde i 30 minutter for at opnå den optimale effekt.

Med ovennævnte muligheder kan du afhængig af behov foretage din tandblegning hjemme, når du har tid og lyst. Det bevirker, at du ikke har behovet for at reservere tid i din kalender til klinik- eller tandlægebesøg for at få foretaget kemiske sessioner til tandblegning. Med tandblegning hjemme styrer du helt selv dit behov for behandling og du kan opnå lige præcis den nuance på dine tænder som du går og drømmer om.

Tandblegning hjælper til at genoprette tabt selvtillid som gule- og misfarvede tænder i mange tilfælde medfører. Tag atter et blændende smil i brug og se hvilken effekt din positive udstråling kan have på dig selv og andre i hverdagen.

Er Tandblegning Permanent?

Der findes ikke mange videnskabelige tests, som måler effekten og holdbarheden af tandblegning, men ved brug af tandblegning fra ShytoBuy er du allerede i stand til at se gode resultater efter få dage. Størstedelen af alle personer opnår en god og synlig effekt, men holdbarheden kommer i høj grad an på livsstil, herunder livsstil og drikkevaner. Som tidligere beskrevet er disse elementer essentielle for at forebygge hvide tænder, men ligeledes for at sikre permanente og langvarige resultater af tandblegning hjemme. Uden en sund livsstil med begrænset indtag af kaffe, te og rødvin, samt begrænset rygning, kan det forventes at blegningen må gentages efter 1 til 3 år har passeret.

Kontakt

Har du spørgsmål til vores produkter indenfor kategorien tandblegning er du velkommen til at kontakt vores uddannede kundeservicemedarbejdere alle hverdage mellem 10-18 på enten telefon, livechat eller e-mail. Her vil de besvare alle dine spørgsmål og sikre den bedste vejledning, så du igen kan få et blændende hvidt smil.

tandblegninger-infograph

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med