FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

7 tips til at forhindre neglesvamp i at komme tilbage

Hvad er årsagerne til neglesvamp på tæerne?

Neglesvamp infektioner kan ramme personer i alle aldre, men ældre voksne er mest modtagelige. Når personer ældes, bliver deres negle tørre og skøre, hvilket resulterer i sprækker, hvor svampen trives! Andre faktorer, der skal forårsage neglesvamp inkluderer et svagt immunsystem, diabetes, skader på neglene, fugtige fingre eller tæer eller lukkede sko.

Hvis du nogensinde har haft neglesvamp, ved du, at det gør dine negle tykke, misfarvede og sprækkede. Hvis du ikke passer på, er der en risiko for at blive ramt af en endnu mere seriøs infektion. Så hvordan forhindrer du neglesvamp i at komme tilbage? Her er 7 effektive ting, du kan gøre for at undgå tilbagevendende neglesvamp infektioner:

1. Hold dine tånegle rene og tørre

Vask dine fødder med sæbe hver dag og tør dem grundet efter vask. Rene og tørre tånegle er mindre tilbøjelige til at tiltrække neglesvamp infektioner.

2. Trim dine negle dagligt

Regelmæssig trimning minimerer overflade området, hvor neglesvamp kan overleve og trives. Det mindsker også mængden af skidt og fugt, der kan blive sidde under lange negle, og det er den nemmeste løsning på at forhindre neglesvamp i at komme tilbage.

3. Brug åndbart fodtøj

Åndbart fodtøj giver bedre luftcirkulation mellem tæerne og rundt om fødderne. Svampeinfektioner trives bedst, når dine fødder er indelukkede i stramme sokker sko. Vælg sko af åndbart materiale som fx læder eller canvas og strømper lavet af syntetiske fibre, så de fjerner fugten og holder dine fødder tørre.

4. Undgå at gå barfodet

Offentlige områder som fx træningscentre, omklædningsrum, svømmehaller eller brusebade er hotspots for neglesvamp infektioner. Så undgå at gå rundt med bare fødder, specielt på offentlige områder. Brug altid dine klipklappere, når du er i et fugtigt område for at undgå neglesvamp på tæerne.

5. Desinficer regelmæssigt med en antibakteriel fodspray

Desinficer dine strømper og sålerne fra dit fodtøj med en antibakteriel fodspray. Vask dine strømper i varmt vand og tør dem grundigt bagefter for at sikre, at de ikke indeholder noget fugt.

6. Skift dit fodtøj

Dette er den mest effektive løsning på at forhindre neglesvamp på tæerne i at komme tilbage. Sørg for, at du udskifter dine sko og fodtøj. Gå ikke med det samme par to dage i træk og lad dem stå til udluftning, når du ikke bruger dem.

7. Prøv en Manuka Sæbe

Hvordan kan du være sikker på, at din neglesvamp er væk? Mange andre hudinfektioner kan påvirke dine negle og ligne tegnene på neglesvamp. Så diagnostisering er den eneste metode til at være helt sikker. I mellemtiden kan du fortsætte med at bruge en manuka sæbe med anti-svampe egenskaber. Manuka sæbe er egnet til daglig hudpleje, og det er yderst gavnligt til at behandle hud, der er ramt af svamp eller bakterier. Hvis du har haft neglesvamp før, kan denne sæbe måske hjælpe med at forhindre det i at komme tilbage.

Hvis forebyggelse af neglesvamp ikke er din topprioritet, burde det være det! Og det bedste, du kan gøre, for at undgå neglesvamp på fingrene og tæerne er at følge disse tips!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med