Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Derfor får du tørt hår, og sådan kan du undgå det

Tørt hår beskriver en type af hår, der mangler fugt og kan føles tørt og skrøbeligt. Manglende fugt i håret kan opstå af forskellige årsager, herunder mangel på vitaminer og mineraler, samt den naturlige ældningsproces.

Drømmer du om at have et luksuriøst, silkeagtigt hår i stedet for tørt hår? At forstå årsagen til tørt hår og træffe foranstaltninger kan være alt hvad du behøver for at få det hår, som du længes efter. Tørt hår er ikke en hårtype - det er en tilstand, der kan behandles.

Almindelige årsager

Der er en del almindelige årsager til, hvorfor tørt hår opstår. Nogle af disse årsager vil blive forklaret nedenfor. Der bliver stadig forsket meget i årsagerne til tørhed i håret og der opstår hele tiden nye forklaringer på, hvorfor dette fænomen opstår. De nedenstående forklaringer er dog nogle af dem, som er blevet slået fast til at have en stor indflydelse på dit hårs sundhed og balance.

 1. Vejret

  Sommeren omfatter overeksponering af sol, lange svømmeture og produkter med alkohol. Alle disse overeksponeringer resulterer i en dehydrering af dit hår. Om vinteren bliver håret negativt påvirker af ekstrem kulde efterfulgt af overophedet indendørs temperaturer. Dit hår er altså udsat i stort set alle årstiderne og det er derfor vigtigt, at være bevidst om, hvad der skader dit hår samt hvad du kan gøre for at beskytte og opretholde dit hårs sundhed.

 2. Blødgørende behandlinger

  Selvom det måske umiddelbart kan lyde mærkeligt, kan for mange blødgørende behandlinger af dit hår med diverse kurer og balsammer faktisk resultere i lige netop det modsatte, end hvad du ønsker – nemlig at dit hår bliver tørt. Disse behandlinger virker effektivt for at udglatte håret og gøre det lækkert og drømmende, men hvis de udføres for ofte, skabes der en ubalance af hårets protein og olie.

 3. Hormonændringer

  P-piller, graviditet og overgangsalderen er alle tider med fysiologiske forskydninger i kroppen, der kan have en negativ indvirkning på håret, herunder især tørhed.

 4. Brug af den forkerte shampoo

  Ikke alle shampooer er skabt ens. Hvis du er kvinde, frarådes det, at du bruger mandlige shampooer, hvis du løber tør for din almindelige shampoo. Det vil her være bedre bare at skylle dit hår et par gange med rent vand for at fjerne noget af olien i håret, snarere end at risikere afskrabningseffekter af en shampoo, der ikke passer dig.

 5. Børstning af vådt hår

  Når håret er vådt, er det mest udsat for skade og brud. I stedet for at børste vådt hår, skal du benytte en kam med en smule balsam på. Alternativt er det en god ide at vente med at børste dit hår til det er tørt for at sikre, at håret ikke tager skade, imens det er vådt.

 6. Daglig varmestyling

  Uanset om du bruger føntørrer, glattejern eller krøllejern, vil varmen, som udskilles fra disse varmeapparater forårsage, at hårets naturlige fugt bliver fjernet. Dette medfører unødvendig skade, der kan undgås. Hvis styling med disse varmeapparater er absolut nødvendigt, er det bedst at holde en så lav temperatur som muligt, da håret tager markant skade af den høje varme fra denne form for styling.

 7. Naturlig fugt

  Dit hår kan blive tørt, fordi din hovedbund ikke udskiller nok olie til at fugtige dit hår, eller fordi dit hår lader fugt slippe ud. Nogle gange producerer håret ikke nok olie, hvilket fører til tørt hår. På samme måde fører overproduktion af olie til fedtet hår. Når du bliver ældre, producerer dit hår naturligt mindre olie. Da rødderne er under din hud, går tør hovedbund hånd i hånd med tørt hår. Tørt hår kan derfor føre til tydeligere skælflager, som i værste tilfælde kan udvikle sig til skæl og ikke bare tør hovedbund og tørt hår.

 8. Anvendelse af kemiske behandlinger

  Anvendelse af kemiske behandlinger såsom hårfarve skader hårets normale balance og derved også produktionen af olie til håret. Anvendelse af hårfarve og lignende kemiske behandlinger kan altså være en af de store grunde til, at du oplever tørt hår.

Sådan undgår du tørt hår eller forbedrer allerede tørt hår

 1. Brug en tungere balsam om vinteren

  Tørt hår er et almindeligt problem året rundt, men tørre vintermåneder får mange til at søge efter en magisk fugtighedsløsning. Et simpelt trick er at bruge en tungere/tykkere balsam, nøjagtig ligesom du måske ville bruge en tungere ansigtscreme. Dog skal du huske, at for meget brug af blødgørende produkter såsom balsam også kan være skadelig og du skal derfor benytte dette med måde. Foligain Stimulating Conditioner er en balsam, som er særdeles god til dette formål.

 2. Dybdegående kur en gang om ugen

  Marker en dag i din kalender, hvor du giver dit hår en hårkur. Vask dit hår og tag herefter en hårkur i dit hår. Læg dit hår i et varmt håndklæde i 30 minutter. Dit hår vil nu blive silkeblødt og glat. Igen skal det nævnes, at denne behandling ikke må overgøres, da det så har den modsatte virkning end ønsket. Produktet Profollica er en kur, som har en speciel god effekt på tørt hår. Denne kur skal sidde i håret i minimum 4 timer.

 3. Brug sulfatfrie formler

  Disse formler anbefales mest til dem med farvebehandlet hår, fordi sulfater falmer farve, men sulfater fjerner også fugt. Sørg derfor for at finde sulfatfrie formler, når du køber hårprodukter.

 4. Vask dit hår sjældnere

  Mange mennesker er afhængige af at vaske deres hår dagligt i forbindelse med daglig vask af kroppen. Dette er dog langt fra den optimale løsning. Håret er skabt til at være selvrensende og hvis håret vaskes dagligt, vil hårets naturlige olier blive fjernet. Mange vasker deres hår dagligt for at forhindre at få fedtet hår. Hvad få mennesker ved er dog, at hyppig hårvask faktisk vil gøre håret mere fedtet, end hvis håret vaskes 1-2 gange om ugen. Når du først skærer ned, vil du bemærke, at din hovedbund producerer en masse olie, da den er vant til at overproducere for at gøre op for, hvor meget der bliver skyllet ud. Giv det en uge eller to, og du vil opdage, at håret bliver balanceret. Her kan en tørshampoo være et godt produkt at benytte, indtil dit hårs naturlige balance er genfundet. En bonus til at vaske håret sjældnere er også, at din shampoo holder i længere tid og at du ikke skal bruge varmeapparater lige så ofte, hvilket også vil have en positiv indflydelse på tørt hår.

 5. Undgå bestemte frisurer

  Undgå frisurer, der trækker i dit hår. Hestehaler og andre stilarter, der involverer et træk på dit hår fra rødderne, er ekstra skadelige for tørt hår. Valg af en af disse stilarter kan medføre brud eller endda skaldede pletter. Det er bedst at lade dit hår være dets naturlige struktur, når du forsøger at pleje det til at blive mere blødt.

Påbegynd sunde vaner

Håndter dit hår forsigtigt, når du vasker og tørrer det. Hvis du har tørt hår, har du skrøbeligt hår. Håndtering af det på en grov og hårdhændet måde vil medføre, at dine ender splittes og kan endda føre til brud. Når du vasker, tørrer og på anden måde håndterer dit hår, skal du tænke på det som en delikat stof, som skal behandles med ekstra forsigtighed. Det betyder, at du ikke skal skrubbe, trække eller vride i håret.

Når du vasker dit hår, skal du bruge fingerspidserne til forsigtigt at trække shampooen gennem dit hår i stedet for groft at skrubbe det ind. Sørg for at skylle dit hår med køligt eller lunkent vand, da varmt vand er ekstra skadeligt for tørt hår. Når du er færdig med at skylde dit hår, skal du forsigtigt skubbe overskydende vand fra dit hår i stedet for at vride det ud. Dup det tørt med et håndklæde.

At gro sundt hår

Det kan være svært at vide, hvad man helt præcist kan gøre, for at gro sundt og naturligt hår. Her er nogle råd til, hvordan du vedligeholder et sundt hår.

 1. Hovedbundsmassage

  Massering af din hovedbund stimulerer blodcirkulationen tæt på dit hårs rødder, hvilket får det til at vokse. Kom ind i vanen med at give dig selv en hovedbundsmassage, hver gang du vasker dit hår. Brug fingerspidserne til at gnide din hovedbund i en cirkulær bevægelse. Som en bonus hjælper hovedmassage med at reducere stress og lette hovedpine.

 2. Brug naturlige hårprodukter

  Mange tilgængelige produkter lover at give et sundt hår, men de indeholder ingredienser, der gør det modsatte. Din shampoo, balsam og stylingprodukter kan forårsage, at dit hår bliver mere tørt end normalt. Skift til helt naturlige produkter, og undgå produkter, der har følgende skadelige ingredienser:

  • Sulfater
  • Silikone
  • Alkohol
 3. Nyd dit hår udefra

  Hvad vi spiser og drikker spiller en stor rolle i forhold til udseendet af vores hår. Hvis du vil have dit hår til at se smukt ud, er det vigtigt at nære din krop, så dit hår vil vokse sig stærkt og sundt. Gør følgende for at fremme et sundt hår:

  1. Spis masser af nærende fødevarer, som er kendt for at gavne håret. Målet er at få masser af protein, omega-3 fedtsyrer og jern. Vælg laks, sardiner, nødder, avocadoer og hørfrø.
  2. Drik rigeligt med vand for at blive hydreret. Dette forhindrer dit hår i at tørre ud.
  3. Undgå at ryge. Røg fra cigaretter kan ende med at skade dit hår.
  4. Beskyt dit hår mod sol og andre elementer. At tilbringe masser af tid i solen uden beskyttelse kan stege dit hår. Det er vigtigt at beskytte dit hår, ligesom du ville have beskyttet din hud ved at dække den eller tage solcreme på, når du ved, at du kommer i direkte sollys i flere timer ad gangen.
  5. Brug en sol hat til at holde dit hår skygge, hvis du vil være i solen hele dagen.
  6. I poolen skal du beskytte dit hår mod kemikalier ved at bære en svømmehætte.
  7. I meget koldt vejr beskytter du håret mod kold, tør luft ved at bære en varm hat.
 4. Bliv klippet regelmæssigt

  En anden vigtig faktor for at opretholde et sundt hår er at blive klippet regelmæssigt. Det anbefales, at du bliver klippet hver anden til hver tredje måned for at slippe af med de tørre, beskadigede spidser, der vokser ud. Efter flere måneder vil dit gamle beskadigede hår blive erstattet af en smuk ny vækst.

Produkter mod tørt hår

Det kan være svært at beslutte, hvilke produkter man skal benytte for at komme af med tørt hår. Der er mange forskellige produkter tilgængelige på markedet, men langt fra alle af disse har den ønskede effekt. Vi anbefaler at bruge nedenstående produkter, hvis du har problemer med tørt hår. Alle disse produkter er baseret på 100% naturlige ingredienser og indeholder ingen skadelige stoffer såsom sulfater.

 1. MaxMedix HairNation

  MaxMedix HairNation sikrer en stimulering af tilførslen af mineraler og vitaminer til håret og kan fremme genvæksten af et stærkere og sundere hår. Produktet er udviklet ud fra forskning fra det anerkendte Oxford University og indeholder ingredienser af yderst høj kvalitet.

 2. Foligain Stimulating Conditioner

  Denne balsam sikrer en komplet støtte til håret grundet de tilsatte ingredienser, der fremmer hovedbundens sundhed og på denne måde modvirker tørt hår. Produktet er især rig på næringsstoffer og vil sikre en styrkelse af dit hår. Brug denne conditioner i forbindelse med almindelig hårvask og oplev et blødere og sundere hår.

 3. TRX2 Lotion

  Dette produkt egner sig til problemer med tørt hår, da produktet går ind og påfører styrke og næring til hårsækkene og på denne måde sikrer et sundere hår. Produktet benyttes ved at tilføre dråberne til din hovedbund, hvorefter disse masseres ud i hovedbunden. Implementer TRX2 Lotion som en del af din daglige rutine for at opnå optimale resultater.

 4. Profollica

  Profollica er en naturlig hårstimulator, der sikrer ekstra vitaminer og næring til hovedbunden og håret. Dette vil sikre en styrkelse af håret samt opretholde hårets sundhed, hvilket vil betyde et mere blødt hår. Profollica er en hårkur, som skal sidde i håret i mellem 4 timer og en hel dag og det vil på ingen måde være synligt, at du har kuren i håret. Grunden til denne form for påføring er, at der herved sikres direkte adgang til dine hårrødder, hvilket resulterer i, at produktet bedre kan trænge ind i håret og hovedbunden.

Andre interessante artikler