Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Top 10 Superfoods til at hjælpe dig nemmere gennem overgangsalderen

Når det kommer til den kæmpe ændring i livet kaldet overgangsalderen, rammer det alle kvinder på et eller andet tidspunkt, og der er masser af symptomer, vi godt kunne bruge hjælp til. Det er fx hedeture, svedeture om natten, vaginal tørhed og hormonelle forandringer. Hvad nu hvis der var fødevarer, du kunne tilføje til din kost, som kan afhjælpe symptomerne og bivirkningerne ved overgangsalderen? Det er der heldigvis! Her er vores top 10 liste over superfoods, der kan hjælpe dig gennem overgangsalderen!

 1. Sojabønner og Edamamebønner

  Sojabønner er enten lavet til plantebaserede produkter som fx tofu og tempeh, eller bliver spist hele som edamamebønner (de grønne umodne sojabønner). Både sojabønner og edamamebønner er gode mod overgangsalderen - de er ikke kun fulde af gavnlige vitaminer, mineraler og protein, de er også rige på fytoøstrogener, kendt som soya-isoflavoner. De efterligner virkningerne af naturligt østrogen og derfor er der gode til dem, der går gennem overgangsalderen.

 2. Fede Fisk

  Fede eller olierede fisk som fx laks og makrel bør være en regelmæssig del af din kost, og hvis de allerede er, bør du uden tvivl tilføje dem, hvis du er i overgangsalderen!

  Grunden til dette er, at de er rige på sunde omega 3 fedtsyrer, der siges at kunne hjælpe med hedeture og svedeture om natten - to af de mest almindelige bivirkninger ved overgangsalderen. Hvis du ikke bryder dig om at spise fisk, kan du stadig opnå alle fordelene ved at tage et kosttilskud som fx torskeleverolie eller krill-olie kapsler.

 3. Hørfrø

  Præcis som med fede fisk, kan du også få gavnlige omega 3 fedtsyrer fra hørfrø. Disse bitte små brune frø er fulde af det, så de kan være fantastiske til dig, der går gennem overgangsalderen.

  Hørfrø indeholder også et stof, der hedder lignaner, der fungerer ligesom naturlige fytoøstrogener. Det siges, at hørfrø indeholder op til 800 gange så mange lignaner som andre plantebaserede fødevarer, hvilket gør dem til en af de bedste og mest kraftfulde kilder, der findes.

 4. Mælk & Ost

  Mælkeprodukter såsom mælk og ost er fantastiske til kvinder i overgangsalderen, da denne tid i deres liv kan påvirke deres knogler og øge risikoen for brud og frakturer.

  Grunden til dette er, at de indeholder vital calcium og fosfor, potassium, magnesium og Vitamin D & K, der alle kan bidrage til knoglesundhed og en højere knogletæthed.

  Man mener også, at den aminosyre glycin, der findes i mælk og ost kan give dybere søvn, der også er et almindeligt problem for kvinder i overgangsalderen.

 5. Bær

  Lækre og saftige bær som fx jordbær, hindbær og tranebær kan være gavnlige for overgangsalderen, da de menes at være rige på fytoøstrogener.

  Da de siges at være en særdeles rig kilde, kan de være gode til at hjælpe med østrogenniveauet inde i kroppen.

  De er også fulde af vitaminer og mineraler, der kan støtte dit helbred, og antioxidanter. Disse virker ved at beskytte cellerne mod oxidativ stress og kan hjælpe mod tegnene på tidlig aldring.

 6. Æg

  Æg er en naturlig kilde til protein og bliver ikke altid valgt, når det handler om at udvælge fødevarer til overgangsalderen - men det burde de! Det menes, at faldet i østrogen grundet overgangsalderen kan føre til nedgang i muskelmasse og knoglestyrke.

  Som resultat, kan proteinkilder som æg (og oksekød, kylling og andet kød) være en god måde at styrke musklerne på. De er også en god kilde til kollagen, der kan hjælpe med at styrke knoglerne og holde leddene i gang under overgangsalderen.

 7. Broccoli

  Korsblomstrede grøntsager som broccoli er rige på fytoøstrogener, som vi nu ved er fantastiske for kroppen under overgangsalderen. Broccoli er især gavnligt, da det indeholder secoisolariciresinol, der er en slags lignan fytoøstrogen.

  Som en ekstra fordel er broccoli fyldt med utrolige vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter, der alle kan gavne kroppen og hjælpe med tegnene og symptomerne på overgangsalderen for kvinder.

 8. Natlysolie

  Denne unikke ingrediens bliver normalt indtaget som et kosttilskud med natlysolie, og det er en meget populær naturlig støtte til dem, der er i overgangsalderen.

  Det er den fordi, den er en naturlig kilde til fedtsyren Omega 6 og Alfalipon & Alfalinolensyre. Disse spiller alle en vigtig rolle for den hormonelle funktion inde i kroppen og kan derfor hjælpe med symptomerne på overgangsalder som fx hedeture, svedeture om natten, vaginal tørhed og humørsvingninger.

 9. Vindruer

  Vindruer er en anden super god frugt, der er rig på naturlige fytoøstrogener, som kan være gavnlige for kvinder i overgangsalderen. Røde vindruer indeholder også et stof kaldet resveratrol, som er ekstra rig på antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte kroppen indefra.

  Det er også set, at dem, der tager et kosttilskud med vindruekerne på daglig basis, generelt sover bedre, har mindre tendens til depression og færre hedeture.

 10. Fuldkorn

  Sidst, men ikke mindst, på vores liste over superfoods til at hjælpe dig gennem overgangsalderen, er fuldkorn. Disse er fx brune ris, byg, quinoa og rug. Fuldkorn kan være gavnlige for kvinder i overgangsalderen, fordi de er rige på fibre.

  Fuldkorn er fantastisk til at støtte en sund fordøjelse og en sund krop. De er fulde af næringsstoffer, især B-vitaminer, der kan give naturlig energi til at hjælpe dig med at komme gennem dagen.

Oversigt

Når du er i overgangsalderen, sker der mange store ændringer inde i din krop, hvilke kan lede til nogle uventede og ubehagelige bivirkninger og symptomer. Selvom der findes mange behandlinger til overgangsalder, der er tilgængelige uden recept, så kan du stadig døje med et eller flere symptomer. Hvis du tilføjer en eller flere af disse 10 superfoods, der kan findes i sunde kosttilskud, til din kost, kan du få den rette hjælp til at behandle symptomerne og leve et sundt og lykkeligt liv!

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med