Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Derfor har du tyndt hår, og sådan får du tykkere hår

Se vores store udvalg af naturlige behandlingsmetoder mod tyndt hår hos kvinder. Vi tilbyder det bedste indenfor anerkendte brands såsom Foligain, TRX2, Nourkrin og Profollica.

Tyndt hår er et problem, som både mænd og kvinder står overfor. Heldigvis er der effektive måder at behandle dette på. I modsætning til alvorligt hårtab er tyndt hår hos kvinder meget mere gradvist og resulterer normalt ikke i fuldstændig skaldethed. Tjek fakta og ideer nedenfor, hvis du vil lære præcis, hvad der giver dig udtynding og hvordan du skal håndtere dette problem.

Hårvækst

Hår vokser på alle dele af din ydre krop med undtagelse af slimhinderne og glabro hud. Glabro hud er hud, som bl.a. findes på fodsåler, læber og håndflader.

Hårets vækst følger en bestemt vækstcyklus med 3 forskellige, men samtidige faser: anagen, catagen og telogen faserne. Alle disse faser har specielle egenskaber, som bestemmer, hvilken længde dit hår har. Alle 3 forekommer samtidigt; Et hår kan befinde sig i anagen fasen, imens et andet hår er i telogen fasen.

 1. Anagen fasen

  Hår vokser omkring 1-2 centimeter månedligt, og vokser hurtigere om sommeren end om vinteren. Vækstfasen (anagen fasen) varer gennemsnitligt 3-5 år, hvilket vil sige, at et fuldlangt hår bliver mellem 45-75 centimeter. Anagen fasen er ofte længere blandt asiater, hvor den kan vare op til 7 år og håret kan derved blive op til 1 meter.

 2. Catagen fasen

  I slutningen af anagen fasen, går håret ind i catagen fasen. Dette er en kort overgangsperiode, som varer omkring 10 dage.

 3. Telogen fasen

  Til sidst kommer håret ind i telogen fasen, hvilket er en hvilepause, når håret frigives for herefter at falde ud. Folliklen forbliver herefter inaktiv i ca. 3 måneder, hvorefter hele processen atter gentages. Hver hårfollikel er uafhængig af de resterende og går igennem vækstcyklussen på uafhængige tidspunkter. Ellers ville alt håret falde ud på en gang. Du taber kun et bestemt antal af hår dagligt og op til 80 hår dagligt på et sundt hår.

  Problemer med udtynding opstår, når din vækstcyklus bliver forstyrret. En forstyrrelse kan bl.a. ske grundet metaboliske ubalancer, ukorrekt ernæring eller sygdom. Hvis din hårvækstscyklus udfordres konstant, kan du opleve, at håret ikke vil vokse i lige så lang tid, som det hidtil har gjort. Dette skyldes, at håret aldrig får lov til at forblive i anagen fasen i lang nok tid til, at håret kan nå den ønskede længde.

Årsager til tyndt hår

Som mange medicinske tilstande kan tyndt hår skyldes forskellige faktorer. For det første myterne:

 1. Tyndt hår skyldes shampoo
 2. Tyndt hår er forårsaget af alder
 3. Du vil helt sikkert miste dit hår, hvis din mor eller far gjorde

Alle tre af disse grunde er ofte udgivet for at forklare hårtab, men de er langt fra at være den fulde sandhed. Vi ved nu meget mere om, hvad der forårsager udtynding, og det har ofte ikke noget at gøre med, hvad vi har mistanke om.

 1. Genetikspillet

  Bare fordi din mor eller far oplevede tyndt hår betyder det ikke, at du vil. Det ser imidlertid ud til, at du har større chancer for at opleve det, hvis din mor eller far har oplevet eller stadig oplever dette. Undersøgelser viser, at udviklingen af tyndt hår faktisk har noget at gøre med genetik. Du er ikke garanteret at opleve problemer med udtynding eller hårtab, hvis dine forældre oplevede dette, men du vil være genetisk modtagelig over for det og have en stærkere sandsynlighed.

 2. Medicin og hårfortynding

  Visse medikamenter kan forårsage tyndt hår. Uventet for mange kvinder, kan p-piller forårsage udtynding, da hormonerne i dem kan påvirke hårteksturen. Hvis dit hår ændrer sig, og du har mistanke om din prævention, skal du kontakte en læge for at se, om du er følsom overfor androgener. Hvis din prævention indeholder en høj mængde progesteron, kan du skifte til en pille, der ikke vil påvirke dit hår lige så meget.

 3. Stressfaktoren

  Ja, det er rigtigt, at tyndt hår kan skyldes stress. Men det er meget sværere at nå dette nødpunkt, end du måske tror. Udtynding som følge af stress kommer som regel fra fysiske belastninger som fødsel, overgangsalderen eller langvarige, alvorlige sygdomme - så der er sandsynligvis ikke meget, du kan gøre, hvis du vil vide, hvordan du holder op med at få tyndere håret gennem stressreduktion.

 4. Andre mulige årsager til hårtab

  Selvom det ikke er lige så almindeligt, kan du også få tyndt hår på grund af følgende årsager:

  1. Graviditet
  2. Et overskud af vitamin A
  3. Mangel på protein
  4. Anæmi
  5. Hypothyroidisme
  6. Autoimmune lidelser
  7. Dramatisk vægttab
  8. Overbehandling af dit hår

Bekæmpelse af tyndt hår

Der forskes fortsat meget i årsagerne til at udtynding opstår og derved også i, hvilke måder der virker bedst til bekæmpelse af dette. Nogle af de bedste bekæmpelsesmuligheder er blandt andet de følgende.

 1. Medicin mod tyndt hår

  Mange mennesker oplever udtynding og ønsker at søge en medicin, der kan hjælpe. En af de mest almindelige former for medicin er Minoxidil, som du måske genkender ved sit mere populære navn - Rogaine. Ingen recept er nødvendig til dette, og Minoxidil 5% er sikkert for kvinder. Ulempen ved benyttelse er, at medicinen ikke virker for alle brugere. Omkring 40% af forbrugerne, herunder både mænd og kvinder oplever ny hårvækst, mens yderligere 40% finder det godt til at forebygge fremtidige problemer med udtynding. Stadig vil 10-20% ikke opleve nogen virkning overhovedet.

  Et andet produkt, som har fået særdeles gode anerkendelser blandt forbrugere, er Nourkin mod hårtab hos kvinder. Dette produkt er dansk produceret og tages som et supplement til at formindske udtynding hos kvinder. Nourkin indeholder blandt andet Marilex, hvilket er en ingrediens, som hjælper med at normalisere din hårvækst. Produktet er naturmedicin baseret på 100% naturlige ingredienser og der vil derfor ikke være nogle former for bivirkninger ved benyttelse af produktet.

 2. Hårprodukter mod tyndt hår

  Det kan være svært at overskue alle de forskellige valgmuligheder, som du bliver stillet overfor, når du ønsker at købe hårprodukter, som vil give dig mere hårvækst og formindske udtynding. Vi har her opstillet nogle af de produkter, som har fået yderst god anerkendelse af forbrugere og som anses som nogle af de bedste produkter, der er tilgængelige på markedet. Alle produkterne er baseret på 100% naturlige ingredienser og du vil ingen bivirkninger opleve ved benyttelse af produkterne.

  Foligain® 2% Minoxidil

  Dette produkt er en skum til kvinder, der kan bekæmpe tyndt hår ved stimulering og optimering af cirkulationen i din hovedbund. Foligain 2% Minoxidil er yderst ideel til at give et kraftigere og sundere hår.

  Foligain Stimulating Conditioner

  Denne balsam er ny på markedet og har allerede givet yderst effektive resultater. Foligain Stimulating Conditioner 2% Trioxidil er en af de bedste kure til bekæmpelse af udtynding. Produktet er rig på næringsstoffer, hvilket hjælper hårsækkene med at genskabe en god vækstcyklus.

  Foligain Stimulating Shampoo

  Denne shampoo er en videreudvikling af produktet Foligain SR. Foligain Stimulating Shampoo 2% Trioxidil er ligeledes rig på næringsstoffer og hvis dette produkt kombineres med Foligain Stimulating Conditioner 2% Trioxidil, vil du have en yderst effektiv kur mod udtynding af dit hår.

  Spectral.CSF

  Denne spray er udviklet specielt til at bekæmpe udtynding hos kvinder. Spectral.CSF tager højde for hormonudsving under bestemte stadier i livet hos kvinder, hvilket har den effekt, at produktet kan benyttes uanset din alder. Produktet sikrer, at håret bliver sundere og tykkere uden at håret bliver pjasket og tykt.

 3. Kirurgi

  Mens kirurgi kan virke som en hurtig og effektiv løsning til bekæmpelse af udtynding, er det helt sikkert noget, der kræver grundig overvejelse. Hårtransplantationskirurgi indebærer placering af nyt hår i sektioner, hvor der opleves tyndt hår eller intet hår. Dette kan være en skræmmende opgave afhængigt af, hvor meget naturligt hår du har tilbage, og det kan også være dyrt. Genopretning kan også være lidt af en prøve, da ømhed og smerte ofte opstår. Hvis du gerne vil overveje kirurgi som en mulighed, skal du lave en aftale med en hårtabsspecialist for at diskutere muligheder og omkostninger. Som en af de mere kostbare behandlinger er det også en af de mest effektive behandlinger af hårtab, hvis fordelene opvejer risiciene for dig.

 4. Æg

  Regelmæssig proteinbehandling af dit hår kan medvirke til at styrke et tyndere hår. Denne proteinbehandling kan bestå af rå æg, som tilsættes i hårets længde i ca. 30 minutter. Nogle foretrækker at bruge et æg kombineret med en spiseskefuld hårolie og to spiseskefulde vand. Bland det op og masser det ind i hovedbunden. For at kunne se resultater, skal dette gentages hver uge.

 5. Olivenolie

  Et andet gammelt råd mod et tyndere hår er olivenolie. Påfør dette i dit hår på samme måde som æg, der er nævnt ovenfor. Ulempen ved at benytte denne metode er, at dit hår vil blive mere fedtet, hvis du putter store mængder olivenolie i det.

 6. Bukkehornsfrø

  Bukkehornsfrø (Fenugreek) er tilgængelige i de fleste supermarkeder eller specialbutikker. Læg 2-3 i blød i vand natten over. Slib dem for at danne en pasta og anvend herefter i dit tynde hår samt i hovedbunden. Lad det sidde i 30 minutter og skyld derefter med lunkent vand. Hvis du gør det hver uge, viser nogle undersøgelser, at det kan forhindre tørhed i hårbunden.

 7. Indiske stikkelsbær

  Indiske stikkelsbær kan være svære at finde, men vil muligvis også være det værd, da det kan hjælpe med at genoprette en sund hovedbund og bedre hårvækst. Bland en spiseskefuld af stikkelsbær med to spiseskefulde kokosolie. Varm det op, indtil det kommer til at koge. Massér blandingen ind i din hovedbund. Lad blandingen sidde i dit tynde hår natten over og vask med shampoo dagen efter. For optimale resultater, anbefales det, at du bruger en af de nævnte shampooer, som virker specielt mod udtynding hos kvinder.

 8. Ricinusolie

  Ricinusolie, også kendt som amerikansk olie, er længe blevet antaget som en god kur mod mange lidelser og her synes udtynding af håret ikke at være nogen undtagelse. Massér din hovedbund regelmæssigt med koldpresset ricinusolie og oplev et potentielt tykkere hår. Det er en meget fed olie, der kan beskytte dit hår mod faldende follikler. Igen skal det nævnes, at olien kan forårsage et mere fedtet hår.

Frisurer til tyndt hår

Du kan selv lære at få dit hår til at se tykkere ud – dette behøver ikke blive gjort ved en frisør. Du skal især undgå at bruge varmeapparater til styling af dit hår, da dette kan gøre håret endnu tyndere grundet beskadigelse af håret. Derudover skal du kun børste hår, når det er nødvendigt og undgå metal kamme.

Prøv at lege med dit hår og forskellige stilarter, der får håret til at se tykkere ud. Undgå at sætte håret i hestehaler eller lignende, da dette spænder hårsækkene og derved kan forværre problemet. Prøv et hårbånd, der dækker hovedbunden, et smukt tørklæde eller endda en hat. Det kan virke for enkelt og kun en måde at dække problemet på, men i travle dage er det sandsynligvis bare det, du har brug for.

Når du går til frisør, skal du bede om en kortere og mere volumenfyldt frisure. Hvis du tillader dit hår at vokse ud i lang tid, vil det begynde at adskille sig og udsætte områderne i hovedbunden. I stedet skal du have en kortere længde. Mange stylister er bekendte med frisurer til tyndt hår, så vær ikke bange for at have en åben dialog. Hårfarve kan også være nyttigt.

Når det kommer til udtynding hos kvinder, kan det være en vanskeligt både fysisk og følelsesmæssigt. Kvinder ønsker at være stolte over deres hårs udseende og desværre sætter mange deres værd i det. Mens hver kvinde er smuk på unikke måder, uanset hårtekstur, kan vedligeholdelse af dit hår gøre underværker for selvværd. Tag skridtet og test nogle af de metoder og produkter, som har en god indvirkning på tyndt hår. Med dagens moderne medicin og løbende forskning er tyndt hår et emne, der er fuld af håb.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med