Apriludsalg: Køb 3 betal for 2*

Tyndt hår - Sådan får du det sunde og tykke hår tilbage

Se vores store udvalg af naturlige behandlingsmetoder mod tyndt hår hos mænd. Vi tilbyder det bedste indenfor anerkendte brands såsom Foligain og TRX2 med indhold af både Minoxidil og Trioxidil.

Tyndt hår er et problem blandt rigtig mange mennesker. Mange oplever dårligere selvværd som følge af hårtab og prøver adskillige forskellige kurer mod tyndt hår. Vi vil her forklare om hår generelt, hvad årsagerne til tyndt hår er samt hvordan du kan få et tykkere og mere fyldigt hår.

Hår generelt

Hår er et proteinfibre, der vokser fra follikler, der findes i dermis eller hud. Stort set hele den menneskelige krop, bortset fra områder af glabro hud, er dækket af follikler, der producerer tykt terminal og fint vellus hår. Den mest almindelige interesse for hår er fokuseret på bekæmpelse af tyndt hår, hårtyper og hårpleje, men hår er også et vigtigt biomateriale, der primært består af protein, især alfa-keratin.

Holdninger til forskellige hår, såsom frisurer og hårfjerning varierer meget på tværs af forskellige kulturer og historiske perioder, men det bruges ofte til at angive en persons personlige overbevisninger eller sociale stilling som deres alder, køn eller religion.

Hver streng af hår er lavet af medulla, cortex og cuticle. Den inderste region, medulla, er ikke altid til stede og er en åben, ustruktureret region. Den stærkt strukturelle og organiserede cortex eller mellemlag af håret er den primære kilde til mekanisk styrke og vandoptagelse. Cortexen indeholder melanin, som farver fiberen baseret på antal, fordeling og typer af melaningranuler. Folliklens form bestemmer formen af cortex, og fiberens form er relateret til, hvor lige eller krøllet håret er. Folk med lige hår har runde hårfibre. Ovale og andre formede fibre er generelt mere bølgede eller krøllede.

Kutiklen er den ydre beklædning. Dens komplekse struktur glider som håret svulmer og er dækket af et enkelt molekylært lag af lipid, der gør at håret kan afstøde vand. Diameteren af humant hår varierer fra 0,017 til 0,18 millimeter. Der er to millioner små, rørformede kirtler og svedkirtler, der producerer vandige væsker, der afkøler kroppen ved fordampning.

Hårvækst begynder inde i hårsækkene. Den eneste "levende" del af håret findes i folliklen. Håret, der er synligt, er hårstangen, som ikke udviser nogen biokemisk aktivitet og betragtes som "død". Basen af et hårs rod indeholder de celler, der producerer håret. Andre hårfollikelstrukturer er blandt andre den olieproducerende talgkirtlen, som smører håret og arrector pili musklerne, som er ansvarlige for at håret opstår.

Naturlig hårfarve

Alle naturlige hårfarver er resultatet af to typer hårpigmenter. Begge disse pigmenter er melanintyper, produceret inde i hårsækken og pakket i granuler, der findes i fibrene. Eumelanin er det dominerende pigment i brunt hår og sort hår, mens pheomelanin er dominerende i rødt hår. Blondt hår er resultatet af at have lidt pigmentering i hårstrengen. Gråt hår opstår, når melaninproduktionen falder eller stopper, mens poliosis er hår (og ofte den hud, som håret er fastgjort på), typisk i pletter, der aldrig overhovedet havde melanin i første omgang eller ophørte af naturlige genetiske årsager, I de første år af livet.

Hårvækst

Hår vokser overalt på den ydre krop undtagen slimhinder og glabro hud, som er det, der findes på håndfladerne, fodsåler og læber.

Hår følger en specifik vækstcyklus med tre forskellige og samtidige faser: anagen, catagen og telogen faser. Hver har specifikke egenskaber, der bestemmer hårets længde. Alle tre forekommer samtidigt; En hårstreng kan være i anagen fasen, mens en anden er i telogen fasen.

 1. Anagen fasen

  Dit hår vokser omkring en 1-2 cm om måneden, og hurtigere om sommeren end om vinteren. Vækstfasen, eller anagenfasen, varer i gennemsnit 3-5 år, så et fuldlangt hår er mellem 45 og 75 cm. Anagen fasen er generelt længere blandt asiater, og kan vare helt op til 7 år, hvor håret kan vokse op til 1 meter.

 2. Catagen fasen

  I slutningen af anagen fasen kommer dit hår ind i catagen fasen. En kort overgangsperiode, der varer ca. 10 dage.

 3. Telogen fasen

  Endelig kommer dit hår i telogenfasen, en hvilepase, når dit hår frigives og falder ud. Folliklen forbliver derefter inaktiv i 3 måneder, og hele processen gentages. Hver hårfollikel er uafhængig og går gennem vækstcyklussen på forskellige tidspunkter, ellers vil alt dit hår falde på en gang. I stedet kaster du kun et bestemt antal hår om dagen - op til 80 hår på et sundt hår.

  Hårtab, hårudtynding og problemer med hårvækst opstår, når din vækstcyklus forstyrres. Dette kan udløses af tilstande som metaboliske ubalancer, sygdom eller ukorrekt ernæring.

  Du kan blandt andet opleve telogen effluvium (diffust hårfald) efter 6 uger restriktive slankekure eller høj feber. Dette sker, når din anagen fase er kort og du har mange hår i telogen fasen på samme tid. Hvis din hårvækstcyklus konstant udfordres eller ikke understøttes, kan du opleve, at dit hår ikke vil vokse så længe, som det plejede. Dette skyldes, at dine hår aldrig får lov til at forblive i anagen (voksende) fasen lang nok tid til, at dine hår kan nå den ønskede længde.

Hvad er årsagerne til tyndt hår?

Det er en stor misforståelse, at nogle folk tror, at du kan få tykkere og mere hår, hvis du bare udskærer mejeriprodukter. Der er nogle bestemte årsager til hårtab, og hvis du vil vide, hvordan du får tykkere hår, skal du kende nogle af de vigtigste syndere.

 1. Rygning

  Hvis du ryger mere end 20 cigaretter om dagen, er du allerede i større risiko for at blive skaldet, så nu er det virkelig tid til at handle. Toksinerne i cigaretrøg kan reducere blodgennemstrømningen til dine hårsække, der skaber skaldethed og udtynding. Så hvis du undrer mig over, hvorfor er mit hår så tyndt? Kan cigaretten i din hånd være svaret.

 2. Mangel på protein

  Her er den perfekte undskyldning for indtage indhold fra en kalorieblandet grill. Det er blevet videnskabeligt bevist, at mangel på protein i din kost virkelig kan påvirke dit hår. Hårstrenge består af proteinfibre, så hvis du ikke indtager nok protein, vil din krop prioritere andre områder over dit hår, hvilket kan være grunden til, at du oplever tyndt hår eller hårtab.

 3. Mandlig skaldethed

  Dette er den mest almindelige form for hårtab. Det tager normalt mellem 15-25 år for en person at blive helt skaldet. Håret begynder først at tynde på siderne og toppen af hovedet og begynder herefter at sprede sig. Desværre er der ingen mulighed for at helbrede dette, men der er masser af mandlige skaldetheds frisurer at vælge imellem, og processen kan sænkes med en række forskellige slags medicin.

 4. Medicin

  Nogle gange kan medicinen du tager, være årsagen til hårtab eller tyndt hår. Det kan være værd at tage en tur til lægen og diskutere din medicin, for at sikre, at udtynding ikke er en bivirkning.

 5. Stress

  Stress kan være en af de førende faktorer, der forårsager dit hårtab. Du har sikkert fået at vide igen og igen, at stress er dårligt for dit helbred, men det påvirker også dit hår.

 6. Medicinske tilstande

  Der er også en række medicinske tilstande, der kan forlade dig med hår, der falder ud eller oplever udtynding. Hvis du får en alvorlig infektion eller sygdom, vil din krop ofte arbejde så hårdt for at bekæmpe den infektion, at den glemmer alt om dit hår, hvilket kan resultere i, at dit hår tynder på grund af mangel på næringsstoffer.

Hvordan kan jeg få tykkere hår?

Der er en endeløs mængde naturlige hårmidler til tyndt hår, men vi vil vise dig dem der virkelig virker, samt nogle tricks til, hvordan du får dit hår til at se tykkere ud. Det er langt lettere at forhindre håret i at blive tyndt end at få håret til at blive tykt igen, så det er derfor vigtigt at forebygge frem for at bekæmpe.

 1. Se hvad du spiser

  Hvis du er alvorligt bekymret for din hårudtynding, og du vil vide, hvordan du får håret til at vokse hurtigere og blive tykkere, så kan det gøre en stor forskel at spise de rigtige fødevarer. Hvis du spekulerer på, hvordan du får tykkere hår, så er det en god idé at se indad og fokusere på det, du lægger i din krop. At øge dit indtag af protein, Omega 3, jern og vitamin C, kan gøre en stor forskel, og du kan endda se nogle ændringer inden for få måneder. Du kan også prøve de rigtige vitaminer til tykkere hår, hvilket virkelig kan bidrage til at forbedre din hårtykkelse.

 2. Behandling af hårgenvinding

  Keratin er en nødvendig del af håret, og det gør håret tykkere, men hvis du spekulerer på, hvordan du får mere volumen til dit hår, kan du ikke nøjes med at injicere ting i din krop og vente på den magiske genvækst.

  Hvis dit hår ikke naturligt gror ud, så kan hårgenvækstbehandlinger være et svar. En anden drastisk foranstaltning ville være en hårtransplantation. Denne behandling er både meget omfattende og krævende, men er en effektiv måde at tackle tyndt hår på. En transplantation kan forlade dig med et hoved fyldt med naturligt hår, og den eneste virkelige ulempe er prisen.

 3. Hold dig selv hydreret

  Ikke mange mennesker ved det dette, men en fjerdedel af hvert hårmolekyle er dannet af vand, så når du ikke drikker nok, kommer dit hår til at lide. Den anbefalede mængde vand er otte glas om dagen, men enhver stigning vil vise en positiv forskel mod tyndt hår.

 4. Dyrk motion

  Motion kan have en stor indflydelse på alle dele af din krop, herunder især også på tyndt hår. Regelmæssig motion vil øge blodomløbet, og hvis du lider under et lavt blodomløb, vil dit hår altid være det første, som det vil gå ud over.

 5. Undgå at bruge varme på dit hår

  Det er et velkendt faktum, at hårtørrere, glattejern og andre varmeprodukter kan have en negativ indvirkning på dit hår. Hvis du kan, bør du undgå disse produkter fuldstændigt og lade dit hår tørre naturligt efter et brusebad. Hvis det er nødvendigt for dig, at bruge varmeprodukter, så vil det have en stor positiv effekt på den fremtidige bedring af tyndt hår, hvis du kun bruger lavvarmeindstillingen. Bemærk dog, at ingen brug af varmeprodukter klart vil være det bedste for dit hår.

 6. Skær ned på alkoholen

  Hvis du er seriøs med at ville bekæmpe tyndt hår, er alkoholen et offer, du måske må tage. Alkohol har en meget negativ påvirkning på størstedelen af din krop, herunder også på dit hår. Prøv derfor at overveje, om du kan skære ned på dit alkoholforbrug, hvis du ønsker at få tykkere hår.

 7. Plej dit hår korrekt

  Mens de bedste shampooer mod tyndt hår, der fremmer hårvækst, er dyre, kan du hjælpe dit hår ved at begynde at bruge produkter, der er så naturlige som muligt og ikke er fulde af toksiner. Nogle af de bedste fortykkelsesshampooer til tyndt hår er sulfatfri og har naturlige ingredienser, der hjælper med at stimulere hovedbunden.

  Du kan også behandle dit hår med specielt skræddersyede olier, såsom kokosolie og ricinusolie. De bedste olier til et mere naturligt og tykt hår er rige på protein, vitaminer og omega 3, og kan gavne dit hår og hovedbunden massivt.

Hvilke produkter kan have en positiv indvirkning på mit tynde hår?

ShytoBuy tilbyder en lang række forskellige produkter til bekæmpelse af tyndt hår. Alle vores produkter er baseret på 100% naturlige ingredienser og vi har fået meget positive tilbagemeldingen fra nuværende og tidligere kunder. Produkterne er alle produkter, som let kan indgå i din daglige rutine og derved gøre en stor forskel, da de største resultater opnås ved vedholdenhed og tålmodighed.

 1. Foligain 5% Minoxidil

  Dette er en skum, der er udviklet specielt til bekæmpelse af tyndt hår blandt mænd. Produktet indeholder en yderst effektiv formular blandt andet med minoxidil, der øger hårfolliklernes blodcirkulation og på denne måde sikrer en stimulering af ny hårvækst.

 2. Foligain SR | Hårvækst Shampoo

  Denne hårtabsshampoo er blandt de bedst tilgængelige på markedet. Brug denne shampoo ved din almindelig hårvask og opnå et tykkere hår.

 3. Foligain Stimulating Shampoo

  Denne shampoo er en videreudvikling af shampooen Foligain SR. Dette er blandt de bedste kurer mod et tyndt hår. Shampooen er særdeles rig på næringsstoffer, hvilket hjælper dine hårsække med atter at vokse.

 4. Foligain Stimulating Conditioner

  Denne balsam er effektiv og ny. Balsammen er, som den komplementære Foligain Stimulating Shampoo, ligeledes rig på næringsstoffer og ved benyttelse af disse to produkter sammen, vil du opnå de bedste resultater.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med